С мартенички да се украсим, здрави МАЙСКИ рожби да родим!

• 36 310
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Момичета двоумя се между Uriage и Биодерма за козметика на бебка.
Кое ще препоръчате? Simple Smile
Аз взех Уриаж.

# 631
И двете марки са хубави.

# 632
  • Лондон
Здравейте мами.Пиша да кажа,че днес пак бях на скан и бебка вече е 2400 гр в почти 35та седмица ( 34+6).Казват,че е добро тегло,и за 2 седмици е качила 550 гр.Успокоих се,и май-май ще ми се получат нещата със секциото по желание.Другата седмица ще разбера.
Относно бебешката козметика,ползвам най-най обикновена на Бочко,майка ми ми я праща в колет ,когато праща пратка насам.Честно да кажа ,според мен е напълно безмислено ползването на скъпа козметика без причина ( ако детето  е с суха кожа или пък има кожно заболяване е друго).

# 633
И аз това исках да кажа. С каката съм ползвала най-вече Sudu крем, който е към 10 лв. Също Бочко, здраве и т.н. Не сме имали никакви проблеми. Ако не са с прекалено чувствителна кожа децата или с някакви други дерматологични проблеми, не намирам за нужно да се дават луди пари за скъпа козметика.

# 634
  • София
Аз съм за юриаж. Даже вече купих промо комплект. С баткото минах през много марки. Но той има сухи петна и за мен беше важно козметиката да е медицинска. Използвам а-дерма и юриаж. От биодерма ефект не видях. Сега вече като е по-големичък ползвам и бочко от време на време. Млякото за тяло и сапуна са им супер. От крема против подсичане не мога да кажа, че съм доволна.

# 635
  • София
Подкрепям ditmade за Адерма. От Биодерма аз лично не съм доволна, но пък сестра ми, която е алергична от 100 неща я ползва. Сега за дребното съм заредила за измиване и лосион след баня на Мустела. Вкъщи без Судокрем не оставаме. Дори и за някои рани на голямата го ползвам. Никога не е била със зачервено дупе, а памперсът й винаги беше пълен

# 636
  • София
Аз ще кажа, зависи от детето. И двете козметики са хубави.

# 637
Аз съм се ориентирала към Бюбхен или Хип, нямам личен опит от тях,но приятелките ми препоръчаха тях Simple Smile

# 638
Аз използвам адерма. Но и тези са добри. Моето дете е с много чувствителна кожа с бурна реакция към аромати (като майчето си Simple Smile ).

# 639
То на бебето много козметика не е нужна - гел за измиване и кремче АКО се подсече дупето. Превантивно нищо не съм слагала, а за подсичане (5-6 пъти да й се е зачервило дупето през първата година) ползвах розовият Бепантен. И до ден днешен си го ползвам ако има някакво зачервяване или кожна реакция. Това естествено за деца, които нямат дермит или други кожни проблеми.
Към двете неща горе имах и олио за масаж след баня (на Веледа или Хип - не си спомням точно), но го ползвах само първите 4-5 месеца. Иначе си бях накупила една камара кремове и лосиони, даже бебешка пудра, ама въобще не стигнах до тях - повечето ги изхвърлих запечатани, други ползвах аз...тук генерално препоръчват възможно най-малко козметика да се прилага върху бебето. Даже като се роди не го мият, само забърсват с кърпа кръвта и оставят едно жълто кремоподобно нещо с което се ражда бебето поне 2-3 дни преди да го изкъпят за първи път - било най-доброто за бебето и да се усвои от кожата, вместо да се маже с изкуствени неща.

# 640
Аз взех козметика на Mixa и Судокрем. Ако се налага ще сменям или докупувам още неща.

# 641
  • София
Бепантена цялото ми семейство го използва за какво ли не. Най-доброто за дупе с което съм мазала детето. Иначе след баня първите месеци го мажех с преварен зехтин. Сега не знма дали ще ползвам, че ще е лято и мазането с олио ще е неприятно за детето.
На мен акушерките в болницата ми казаха да избягвам судокрема...ставал само за напукани пети на възрастни хора (така се изразиха). Не мога да дам мнение по въпроса, защото след като видях чудесата на които е способен бепантен, изобщо не съм си правила труда да пробвам друго.

# 642
Layla_D, не знам вече. Нещо много се разочаровах от всичко. Нямам желание да ходя вече никъде. Ми кво казват, аз вече се обърках. Няма проблем с кръвотока, ама от плацентата било. Малко ми е имагинерно всичко. А мненията не е като да се припокриват напълно.
Относно раждането, от трите болници залагам на Токуда като че ли.  В Надежда не харесвам АГ-тата, на които съм попадала. Но дано не се налага да опирам до там, а да си родя при моя лекар. Но пък ти щом си доволна от твоята лекарка и й имаш доверие и се чувстваш спокойна, това е най-важното. Да, за прегледите си права. Аз вчера чаках час и половина, няма да навлизам в подробности и снощи бях пак с ужасни болки и ми беше много лошо.
Bella_Mi, не е задължително да има някакви бактерии. Просто при всеки течението е различно и се дължи на бременността. На мен в началото ми откриха някакви бактерии, които в последствие на втора микробиология ги нямаше. А не съм пила нищо. Сигурно от някое от хомеопатичните, които съм взимала, са изчезнали.
DianaG, щом бебето си наддава нормално, значи всичко трябва да си е ок. А за твоя корем, може и така да е. На мен понякога така ми се издува, сигурно защото малката някак си се върти, а друг път го усещам по-малък и не толкова опънат. За килограмите, аз не знам дали изобщо съм качила някакви, не се меря. Не че и някой е искал да ме мери. Нито пък досега и обиколка на корем са ми мерили.
На Данито майка му, надявам се даже да минем и първата седмица на май поне, че моят термин е началото на юни. Дано всичко да е наред.
The doors, да при нея бях. И мен ме учуди, но аз не виждам как мога да ям повече или по-малко и различно от това, което ми се яде.
В какво ти се изрази алергията към фраксипарина? Моля те да споделиш, защото мен от това ме е страх. И каква е разликата между фраксипарина и клексана. Аз съм правила реакции към лекарства и ме е страх да слагам каквото и да е по принцип, пък камо ли сега. Отказах кортикостероиди, сега обмислям варианта с този фраксипарин. Но пък лекарката в Надежда не ми препоръча нищо.Thinking
Едната лекарка ми препоръча тонове два пъти в седмицата и преглед всяка седмица, другата - един път в седмицата тонове и фраксипарина заедно с някакъв протеин и диетата. Според едната коремчето е само с по-малка обиколка, а според другата - освен коремчето, цялостно бебето е по-малко с две седмици. Едната ми измери шийката 2.7 см, а другата 4.1-4.3 см. И така.
MARY90, това е добре. Нещо правеше ли допълнително или бебето от само себе си е наддало?
Козметика - на Биодерма си купих - шамопан, крем душ гел и лосионче за тяло.

# 643
Настройвате ли се психически за раждането? Аз колкото повече наближава момента толкова повече се стресирам. 😖 Дали е толкова страшно незнам, особенно като е за първо дете не знаеш какво те очаква.

# 644
  • София
Аз като не знаех какво ме очаква, бях по-спокойна от сега. Въпреки,че вече ми омръзна бая да съм бременна и нямам търпение да приключваме.

Общи условия

Активация на акаунт