С мартенички да се украсим, здрави МАЙСКИ рожби да родим!

• 36 299
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Цитат на: G.kehaiova рlink=topic=1096537.msg38451269#msg38451269 date=1553685644
Настройвате ли се психически за раждането? Аз колкото повече наближава момента толкова повече се стресирам. 😖 Дали е толкова страшно незнам, особенно като е за първо дете не знаеш какво те очаква.

И аз съм стресирана- сама с мм в чужда държава. Доста ме е страх - първа бременност , всичко ново и непознато, страх ме е за раждането, за бебето - дано всичко бъде наред .
Страх ме е ,че не знам как се гледа бебче , че не сме подготвени все още с достатъчно неща за бебето - само списъци за мен за родилното, за изписване и за покупки за бебка имам...

# 646
  • София
Само ще те успокоя, че бебе се гледа много по-лесно от колкото си мислиш. Колкото повече пораства, толкова по-трудно става.

# 647
Различно е. Зависи дали е ревливо. Най- трудно ми беше 1.5г - 3г. Сега е на 6 и половина и в самостоятелно същество Simple Smile
Момичета,аз съм в болница. Кръвно ли, сърце ли не знам. Сутринта едва си поех въздух, трперене, сърцебиене и вълни.

# 648
  • София
И аз сега съм в тая рамка 1.5-3, таот тая гледна точка го казвам:)
Дано не е сериозно, стискам палци!

# 649
Аз козметика взех също на Uriage,Судокрем и термална на авен.
Днес и аз минах преглед в 32гс,2кг бебко, главично си стои детето иии се надяваме да се появи между 6 и 15ти май... Нито по-рано, нито по-късно 😁

# 650
Лолита успех! Дано не е нещо сериозно!

То хубаво говорим за козметика ама какво точно трябва да купя аз. Крема за подсичане ,Ок. Лосион за тяло или олио ,идея нямам и предполагам шампоан и душ гел те са едно или ? 🤔🤷♀

# 651
  • София
Аз взимам крем против подсичане, олио или мляко за след баня (преварен зехтин). Сапун или гел с който мия дупето след като се наака и пяна или крем за къпане  2 в 1 за тяло и коса. Последно бях взела и отделно шампоан против крусти. Може и без него според мен.
Това най-основно.

# 652
Лолита, стискаме палци всичко да е наред и да те изпишат скоро.
Аз също взех Юриаж от бебеманията. Има стартов пакет за новородено, който съдържа пяна за къпане (за тяло и коса), лосион за след баня и крем за подсичане. Освен това взех и физиологичен разтвор на дози и мокри кърпички от тях.
Също смятам да взема и от крема на Галафарм, всичките ми познати го ползват и са много доволни от него.
Днес ходих до болницата, организирахме датата за секцио, все пак има и малка надежда да се обърне. Дано! Ако не, както дойде, важното е накрая всички да сме добре. Много ми беше притеснено сутринта, но лекарката при която бях беше страхотна и вече се чувствам доста по-спокойна. Иначе вчера яко се бях сдухала, а мм ми дава кураж, като ми казва, че трябва да съм силна и отговорна защото ми предстои да съм майка и това същество ще разчита преди всичко на мен. И е много прав. Така че мили мами, страх не страх трябва да сме силни и позитивни и най-вече спокойни. Бебето има нужда от майка си най-много.. колички, креватчета, луксозни комплекти и т.н май са повече за нас и за нечий бизнес Simple Smile

# 653
  • София
Така.... да докладвам. Явно в Надежда в 35 г.с. е последната ЖК. Връчиха ми всички док, взеха ми последни изследвания ( щото васерман и Т.н. важат 3 м.) и казаха 3 пъти още тонове и после клъц-клъц. Предния ден ще ме приемат, да съм гладна, че пак ще има кръвни и така.
Младежът е 2800гр. А аз не съм качила нищо от последния път 😚
Лелееее 3 пъти тонове означава 3 седмици само. Оххх само маминко да си седи мирен до секциото

# 654
  • Лондон
KokoJ,голям юнак!Браво! Понеже ние вървим почти заедно,знам как се чувстваш.На мен ако изобщо се навият за секцио ( др седмица ще разбера окончателно) ще е в 39та седмица.
Уф аз цял ден тичам буквално,чак сега се спрях.А това ,че децата са най-трудни за гледаме между 1.5-3 г е напълно вярно.Ние сме на 2 г и 3 м. и е яко шоу вкъщи.Леле,помня като се роди,и понеже ни изписаха почти веднага,аз не бях спала няколко дни,с болки навсякъде,и се прибрах и като теглих един рев,че нищи не разбирам от бебета и нз дали ще се оправя.Хормони Grinning Grinning Grinning
Някоя от вас ме пита дали съм пила нещо специално,че бебето да наддаде 550 гр за 2 сед.Самоназначих си да пия протеин от на ММ всяка сутрин вместо закуска.Проверих му съставкитв в нета,и нищо притеснително не видях.И имаше ефект.

# 655
Mary90, какъв протеин пиеш? Може и на лично, да не се приеме като спам.

Притеснено ми е за раждането. Първо бебе, вървеше на долна граница с мерките преди две седмици, постоянно ме дебнат за прееклампсия и съм под напрежение... предвид това секциото ми е в кърпа вързано, за нормално няма и да се подготвям, пък ако е писано така, ще слушам екипа.
Стискайте палци да се похвали утре, че сме в нормите за срока Simple Smile дано, дано!

# 656
Васерман, СПИН и хепатит не важаха ли 6 месеца?

# 657
  • София
Монамур, може не съм компетентна. Така ми каза сестрата. Аз иначе имам от октомври, когато ме записаха на ЖК. Днес със сигурност имам изследване за сифилис. 😋

# 658
Васерман, СПИН и хепатит не важаха ли 6 месеца?
И аз така знам и в списъка за родилното пише “Изследване за Wass, HbSAg, HIV с валидност на изследването 6 месеца”.

# 659
И аз знам, че са 6 месеца, но моите например са 29.10 което ще рече, че тъкмо за няколко дни няма да са изтекли. И в болницата все пак ми казаха, че ще ми пускат някакви изследвания, но не сме уточнили още какви понеже има време. Ако на някой са направени малко по-рано може и да излезнат от срока.
Моята мома я измериха днес 2500 и лекарката каза че е малко мъничка, но е в граници все пак, тя май така си върви, даже два пъти я мери за всеки случай и даде отклонение 20-30 грама, ама все пак за мен това си е имагинерна работа. По моето приложение си излиза точно в граница.

Общи условия

Активация на акаунт