СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 453
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Разбирам, че има лекарски грешки, но след като не наказват никой доктор за това, няма да има промяна. Онзи ден чух за Майчин дом страшни неща, а все пак аз съм раждана там преди 28 години, но вече нещата са под всякаква критика. Излизаш с инфекции или по - зле.
Тотално съм се разочаровала от безхаберието на повечето специалисти, които се бият в гърдите. Вече освен след раждане да даваме на лекаря анкета - извади ли плацентата?! Забрави ли вътре материали или инструменти?!
Изказвам се така, защото се нагледах на много лекари тази година. Едно е да дадеш всичко от себе си, но да изгубиш своя пациент. Съвсем друго е от пълно безхаберие и бездействие, което е подсъдно.. да си отиде един или два човешки живота.
За стотен път чувам от някой лекар - Ама ти много четеш, искаш да си запозната... майй!
НЕ, пич.. това е здравето ми и не е важно, ама въобще, ще го оставя изцяло в твоите ръце, когато дори може да не си на кеф и после - оп, лекарска грешка... случва се!

абсолютно. и аз съм така, никакво доверие вече нямам и направо не знам нито къде да се следя, нито къде ще раждам живот и здраве. олигофрените със самочувствие са вече масата.

# 631
Какви са ти впечатленията от Стратиева, доволна ли си?
Ами с предишната бременност бях доволна. Тя май е от добрите специалисти. Сега обаче се получи така, че когато отидох на БХС имаше дублиране на часове и доста хора без час, изпратени от други лекари при нея. Не чаках много - може би половин час да е минал след моя час и при мен дойде друга лекарка - д-р Арабаджиева и ми каза, че основно тя ще проведе ехографията. Първоначално се подразних, че съм си записала час повече от месец преди това, а се получи така, но се оказа, че тази лекарка се отнесе с голямо внимание към мен, обясни ми всичко, което се вижда по бебето и ми хареса. По едно време дойде д-р Стратиева и поиска и тя бързо, без да диктува пак мерките на сестрата, да разгледа бебето. Двете коментираха и всичко беше наред, доста бързо го разгледа тя, но се спря по-обстойно на сърцето. Накрая каза, че е едно много хубаво бебе и всичко изглежда наред и тръгна за други пациенти. Д-р Арабаджиева продължи с плацентата и ми каза, че е ниска и се наложи да ме гледа и с вагинален ехограф. Показа ми къде е спрямо изхода (леко го застъпваше) и така приключи прегледа.
Като цяло не е редно да си запиша час при един специалист, а да ме гледа друг, затова обмислях да сменя мястото, но след прегледа се отказах, защото и другата лекарка си личеше, че разбира какво прави, а и в крайна сметка ме гледаха двама специалисти по ФМ, което може да е дори по-добре.

При мен се случи абсолютно същото! Прегледа ме обстойно д-р Арабаджиева, а Стратиева дойде за 5мин.
За 2-та ФМ се записах пак там. Цената е 130лв

# 632
Първата Фетална ми беше при д-р Стратиева, беше много внимателна, всичко обясняваше и показваше, изцяло ме прегледа тя. Чаках около 40 мин., но ни обясниха, че в деня дошли 2 спешни бременни, като едната била с близнаци и това измества графика, не е като да са седнали да си пият кафе, а ние да ги чакаме, така че закъснения се случват, и понякога дори лекарите нямат вина, а това. Диск не ми е давала, но дори и не ми предложиха опцията от МЦ, така че не съм очаквала. Втората фетална я записах при Сигридов, отново в Св. Петка, имам проблем с хемоглобина и витамин б12, затова се надявам да намеря някакви отговори на въпросите си при него.

# 633
  • Sliven, Bulgaria
момичета как са ви ноктите кожатя косатя мойте са в ужасно състояние.казват,някой че при бременост косата расте като луда а моята почти окапа

# 634
момичета как са ви ноктите кожатя косатя мойте са в ужасно състояние.казват,някой че при бременост косата расте като луда а моята почти окапа
Косата и кожата ми станаха по-сухи, косопад нямам. Ноктите-нямам промяна, но кожата на лицето ми е ужасна, толкова пъпчици съм нямала дори в пубертета. Сега се боря с тях с измияен гел и крем Здраве, че положението е ужас...

# 635
Аз също имах много пъпки по лицето. Направо 3 една върху друга. От 13г.с. намаляха и вече спряха да се появяват. Маникюр отдавна не пускам, но като цяло май са ми добре ноктите. Косата - от години имам малък проблем с пърхота и като че ли ми падаше повече косата. В началото на бременността много ми се омазняваше. Постоянно сменям шампоани, сега май ми е добре, но не знам дали е от бременността или от новия шампоан (Низорал). Кожата на ръцете май ми е по-суха от обичайното за сезона и се мажа с крем.

# 636
Момичета, моята кожа стана ужасно суха, на цялото тяло. Къпя се с душ олио, мажа се с лосионите против стрии навсякъде, защото хидратират по-добре и пак направо ме сърби от сухота...

# 637
Момичета, моята кожа стана ужасно суха, на цялото тяло. Къпя се с душ олио, мажа се с лосионите против стрии навсякъде, защото хидратират по-добре и пак направо ме сърби от сухота...
Пробвайте кокосово масло, както за кожата, така и за косата.
А относно пъпките, казват, че който има пъпки ще има момиченце. Така ли е не зная :/

# 638
  • София
Пробвайте кокосово масло, както за кожата, така и за косата.
А относно пъпките, казват, че който има пъпки ще има момиченце. Така ли е не зная :/
Хахаха, аз съм чувала, че бременните с момче се разхубавяват, а с момиче погрозняват. За мен е поредната дивотия Simple Smile
Кокосовото масло е чудесно, и аз си го ползвам.

# 639

Пробвай на Bioderma за атопична кожа измивния гел. При мен помогна и ексфолиране и четкане на сухо преди душ.

# 640
Здравейте,
Чакаме момче. Не мога да се отърва от пъпки, даже и абсцес по лицето имах и пих антибиотик.
Та това с разхубавяването е или мит, или не се отнася за мен. И до ден днешен (вече съм в началото на 5ти месец), се боря с пъпка върху пъпка Sad. Дано да съм изключение и при вас да е по-добре положението!

# 641
Пъпките минаха, косата е една идея по-добре от първите 3 месеца, но УМОРАТА  и това да ми се спи постоянно и да вървя като зомби - не знам кога ще мине. Просто не мога да дишам, а трябва да си ходя на работа и все ми се спи Simple Smile

# 642
Аз имам пъпки по челото. Умората и аз я имам все още(следобед винаги ми се доспива). Сутрин мъжа ми като става рано за работа винаги се събуждам. През нощта си ставам 1-2 пъти до тоалетна. Косата и ноктите са ми добре.

# 643
Аз съм с умора, апетит и постоянно запушен нос. Sad

# 644
  • Sofia
Аз имах много пъпки в първия триместър. Бях пълен парцал тогава отвсякъде. Ужасна умора и гадене и депресия. Сега да чукна на дърво се чувствам много добре. Нито ми се спи, нито имам някакви други неразположения, косата не пада, пъпките се изчистиха. Ще видим колко ще продължи този период Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт