СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:
Някой ходи ли при Анна Богданова в Св. Петка - какви са ви впечатленията?

Аз ходих при нея за ЖК в Токуда. Тя закъсня с почти час за часа ми а бях първа в графика. Пред кабинета вече имаше 4 други момичета... Тогава бях в 12 г.с. и въпреки, че й казах, че съм за ЖК, тя си помисли, че сигурно съм за БХС. След като й казах, че съм го правила при Сигридов май не й стана много приятно. Целия преглед мина с едно безумно бързане и акушерката й ми задаваше въпроси с един доста неприятен тон. На ултразвука нищо не ми обясни, просто натискаше супер бързо клавишите и диктуваше на акушерката. Прегледа беше просто едно голямо бързане, колкото да ми мине реда. В последствие реших, че няма да се следя при нея, просто не си представям всеки път да претупва нещата. Но може на ФМ да е различно или пък да е имала кофти ден, което никак не оправдава ситуацията  Simple Smile

За съжаление, моите впечатления са същите. Въпреки че от началото на бременността съм при нея и не съм я сменяла още. Но ме дразни. И не знам къде да ида в общи линии....

Момичета, ако сте решили да сте в Токуда, силно Ви препоръчвам Апостолова.
Досега съм чакала макс 10-15мин, не повече. Прегледът е изключетелно подробен, няма претупване, няма и претенции къде съм си правила БХС, къде ще правя ФМ и ФЕ.
Тя и изражда!
Засега съм много доволна от нея.

А Апостолова прави ли ФМ и ФЕ? И за Мария Атанасова от Токуда имате ли впечатления?

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 13:06 от AnMary

# 616
Не, Апостолова не прави ФМ и ФЕ, за тези специфични изследвания си има специалисти!

# 617
  • София
Здравейте. Аз съм от октомврийската група, но Ви чета редовно.
Горещо и с 100 ръце препоръчвам доктор Александър Кобаков в МБАЛ Св. София на бул. България. Най-невероятния и внимателен лекар, които съм срещала. Никъде едно лошо мнение не съм прочела за него.
Леко бременеене ❤

# 618
Аз не мога да спя вече по гръб (а принципно обичам), имам чувството, че нещо ме премазва и ми става зле. Миналият път изобщо не беше така, беше ми удобно доста повече време. Сега редувам ляво и дясно и ми е по-добре:) За бебешки покупки: въпреки, че ми е второ дете пак нямам търпение да стане време за купуване на дрешки, аз повечето от самото начало подарих, защото ми бяха писнали супер много (нали имах дребно бебе и дрехите за новородени го влачи 3-4 месеца:)). Иначе обичам да купувам по нещо когато ми хареса, а не да взимам нещата накуп, повече удоволствие ми доставя и някак не усещам, че давам пари за тия неща. Първата ми покупка миналия път бяха бебешки обувчици, крайно непрактично, но пък много яко:)) Ще изчакам да мине ФМ (моята е на 15/04) и сигурно ще купя нещо за кеф:)

# 619
Аз не се оплаквам от спането, то и аз купувам разни неща още от сега. Просто не мога да се спра 🤣

# 620
  • София
За покупките този път до голяма степен ще се лиша от това удоволствие. Имам доста неща от каката и баткото. Имаме детско легло 3 в 1 - от тези дето кошарката става на бюро, а отдолу има по-голямо легло като детето порасне.. До скоро ползвахме и голямото и малко за легла за двете деца. После купихме едно нормално легло и ползвахме само голямото от детското, а сега мисля да купим още едно нормални и те да си спят на стандартните легла, а това да го сглобим за бебето. Имаме и количка - много стар модел (с трансформиращ се кош от зимен в летен и отделно кошче за кола, което се закрепя на шасито). Използвана е много малко време, защото за тях ползвах двойна количка за породени деца. Двойната я продадох, но единичната остана, защото излезе по-нов модел и все отлагах да я пусна за продажба. А сега мисля да си я ползвам преди да я пусна за символична сума Simple Smile. Имам си и ел. помпа за кърма (с която никога не съм се разбирала добре Wink и също пробвах да продам, но не ми се получи), стерилизатор (който също не успях да продам, от което съм много доволна, защото върши чудесна работа Grinning ), столче за кола (до скоро бяха две, но те вече ползват седалки, а едното го пазим за бебето), столче за хранене, лятна сгъваема количка от тези малките и много леки и още купища дрешки и за двата пола и играчки. Мисля, че дрешките ще подменя с нови, защото някои от тези не изглеждат добре, но останалите неща си ги имаме. Имаме и преносимо легло от тези от плат, сгъваемите, но е много амортизирано и също такова може би ще си купим ново. Като цяло исках всичко да продам или просто да подаря, но докато се организирам и ще се наложи да си ги ползвам нещата още веднъж.
Имах и ел. везна, която вече нямам, но и за момента не мисля да купувам, защото се надявам да не съм толкова полудяла като с първото дете, което горкото го теглех постоянно и си записвах всяка вечер колко е наддало, а също теглех преди и след кърмене, че да определя колко яде. Grinning

# 621

Аз ходих при нея за ЖК в Токуда. Тя закъсня с почти час за часа ми а бях първа в графика. Пред кабинета вече имаше 4 други момичета... Тогава бях в 12 г.с. и въпреки, че й казах, че съм за ЖК, тя си помисли, че сигурно съм за БХС. След като й казах, че съм го правила при Сигридов май не й стана много приятно. Целия преглед мина с едно безумно бързане и акушерката й ми задаваше въпроси с един доста неприятен тон. На ултразвука нищо не ми обясни, просто натискаше супер бързо клавишите и диктуваше на акушерката. Прегледа беше просто едно голямо бързане, колкото да ми мине реда. В последствие реших, че няма да се следя при нея, просто не си представям всеки път да претупва нещата. Но може на ФМ да е различно или пък да е имала кофти ден, което никак не оправдава ситуацията  Simple Smile

Аз бях на първа ФМ при Богданова и съм много разочарована. Близо два часа по-късно ме прие, държеше се грубо и нищо не ми обясни, даже се изнерви като и задавах въпроси. Никакъв професионализъм.

# 622
Аз се бях насочила към д-р Богданова за следене и раждане, но категорично се отказах като прочетох в статии за нея, че е довела до сепсиса на една от починалите родилки- става дума за един от случаите, които бяха станали публично много известни. Там беше забравила разни марли и т.н. в матката... и от там... мазало!

Аз ходих при нея за ЖК в Токуда. Тя закъсня с почти час за часа ми а бях първа в графика. Пред кабинета вече имаше 4 други момичета... Тогава бях в 12 г.с. и въпреки, че й казах, че съм за ЖК, тя си помисли, че сигурно съм за БХС. След като й казах, че съм го правила при Сигридов май не й стана много приятно. Целия преглед мина с едно безумно бързане и акушерката й ми задаваше въпроси с един доста неприятен тон. На ултразвука нищо не ми обясни, просто натискаше супер бързо клавишите и диктуваше на акушерката. Прегледа беше просто едно голямо бързане, колкото да ми мине реда. В последствие реших, че няма да се следя при нея, просто не си представям всеки път да претупва нещата. Но може на ФМ да е различно или пък да е имала кофти ден, което никак не оправдава ситуацията  Simple Smile

Аз бях на първа ФМ при Богданова и съм много разочарована. Близо два часа по-късно ме прие, държеше се грубо и нищо не ми обясни, даже се изнерви като и задавах въпроси. Никакъв професионализъм.

# 623
Аз ще ходя на феталната, която е 20-22 седмица. Май на някои места има някаква около 16-17 седмица, но аз си ходя директно на другата. Ще ходя пак в Света Петка.

С килограмите съм +2. Вървя точно като предните бременности.

Здравей! При кого ще ходиш в Св Петка? Моето АГ още не ми е препоръчало място и специалист..

Благодаря

Здравей. Ходя при д-р Стратиева. Но аз говорех всъщност за Фетална морфология, а после видях, че се обсъжда фетална ехокардиография.
Какви са ти впечатленията от Стратиева, доволна ли си?

# 624
И аз да питам, на ФМ ще ходя при д-р Янкова в Света Петка, моето АГ там ме праща. Имате ли впечатления от нея?

# 625
  • София
Какви са ти впечатленията от Стратиева, доволна ли си?
Ами с предишната бременност бях доволна. Тя май е от добрите специалисти. Сега обаче се получи така, че когато отидох на БХС имаше дублиране на часове и доста хора без час, изпратени от други лекари при нея. Не чаках много - може би половин час да е минал след моя час и при мен дойде друга лекарка - д-р Арабаджиева и ми каза, че основно тя ще проведе ехографията. Първоначално се подразних, че съм си записала час повече от месец преди това, а се получи така, но се оказа, че тази лекарка се отнесе с голямо внимание към мен, обясни ми всичко, което се вижда по бебето и ми хареса. По едно време дойде д-р Стратиева и поиска и тя бързо, без да диктува пак мерките на сестрата, да разгледа бебето. Двете коментираха и всичко беше наред, доста бързо го разгледа тя, но се спря по-обстойно на сърцето. Накрая каза, че е едно много хубаво бебе и всичко изглежда наред и тръгна за други пациенти. Д-р Арабаджиева продължи с плацентата и ми каза, че е ниска и се наложи да ме гледа и с вагинален ехограф. Показа ми къде е спрямо изхода (леко го застъпваше) и така приключи прегледа.
Като цяло не е редно да си запиша час при един специалист, а да ме гледа друг, затова обмислях да сменя мястото, но след прегледа се отказах, защото и другата лекарка си личеше, че разбира какво прави, а и в крайна сметка ме гледаха двама специалисти по ФМ, което може да е дори по-добре.

# 626
Аз се бях насочила към д-р Богданова за следене и раждане, но категорично се отказах като прочетох в статии за нея, че е довела до сепсиса на една от починалите родилки- става дума за един от случаите, които бяха станали публично много известни. Там беше забравила разни марли и т.н. в матката... и от там... мазало!

Защо по дяволите този индивид Богданова практикува още щом е довела до сепсис и смърт на родилка..... недопустимо...🙄

# 627
Здравейте! Simple Smile
А при д-р Стратиева в Св. Петка дали ще дават диск със снимки и клипче от прегледа? Прегледа ще струва 130лв.
В сайта на Щерев пише, че се дава такъв диск.
А в Щерев колко струва ФМ с диск при д-р Стратиева, знаете ли? (Едит*: видях в сайта на Щерев - 120/140лв.)
И още нещо... Тази втората ФМ пак ли е свързана и се прави БХС? Или е само преглед?
Понеже утре съм на ЖК при моето АГ. Ако ме изпрати в МД да правя БХС, да знам дали да ходя, или да ѝ кажа, че ще ходя на друга ФМ след 2 седмици. (Може би не обясних добре....)

Предварително благодаря за отговорите! Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 12:29 от sun_777

# 628
  • София
Здравейте! Simple Smile
А при д-р Стратиева в Св. Петка дали ще дават диск със снимки и клипче от прегледа? Прегледа ще струва 130лв.
В сайта на Щерев пише, че се дава такъв диск.
А в Щерев колко струва ФМ с диск при д-р Стратиева, знаете ли? (Едит*: видях в сайта на Щерев - 120/140лв.)
И още нещо... Тази втората ФМ пак ли е свързана и се прави БХС? Или е само преглед?
Понеже утре съм на ЖК при моето АГ. Ако ме изпрати в МД да правя БХС, да знам дали да ходя, или да ѝ кажа, че ще ходя на друга ФМ след 2 седмици. (Може би не обясних добре....)

Предварително благодаря за отговорите! Simple Smile

Аз не знаех, че Стратиева води ФМ и в Щерев. Ходила съм само в Света Петка. За диск не знам, защото не съм питала, но снимки си дават - 3д и 4д. Може би ако се пита за диск, ще дават, но вероятно ще се плаща. Снимките са безплатни. Аз не съм проверявала колко струва ФМ, тези дни ще звънна да си запазя час. ФМ е само ехографско изследване, няма взимане на кръв.

# 629
Разбирам, че има лекарски грешки, но след като не наказват никой доктор за това, няма да има промяна. Онзи ден чух за Майчин дом страшни неща, а все пак аз съм раждана там преди 28 години, но вече нещата са под всякаква критика. Излизаш с инфекции или по - зле.
Тотално съм се разочаровала от безхаберието на повечето специалисти, които се бият в гърдите. Вече освен след раждане да даваме на лекаря анкета - извади ли плацентата?! Забрави ли вътре материали или инструменти?!
Изказвам се така, защото се нагледах на много лекари тази година. Едно е да дадеш всичко от себе си, но да изгубиш своя пациент. Съвсем друго е от пълно безхаберие и бездействие, което е подсъдно.. да си отиде един или два човешки живота.
За стотен път чувам от някой лекар - Ама ти много четеш, искаш да си запозната... майй!
НЕ, пич.. това е здравето ми и не е важно, ама въобще, ще го оставя изцяло в твоите ръце, когато дори може да не си на кеф и после - оп, лекарска грешка... случва се!

Общи условия

Активация на акаунт