СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 623
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Искам да попитам някой от Вас имала ли е лоша микробиологие и ползвала ли е Арилин рапид/свещички/ и колко време? Също и за хапчето АСТАРТЕ.
Благодаря Ви.

# 256
Относно мазането-Аз почнах почти веднага като разбрах, че съм бременна да се мажа с кокосово масло по два пъти на ден, а понякога го редувам с бадемово масло. Също така си взех и едно масло за стрии от аптеката-Френско към 20тина лв(Maternea), но го слагам по-рядко. Мисля, че засега са достатъчни за хидратация тези неща, може би по-натам ще включа и зехтин (чувала съм, че е най-добре). Относно хормоналните изследвания-в коя седмица си ги правите? Аз вече съм 11та и АГ не ми е назначила никакви хормонални до този момент, а следващият ми преглед е чак накрая на месеца.

# 257
Един въпрос към вече опитните бременни - как се избира възглавница за бременни? Има много различни форми и с 2 вида пълнеж. Бихте ли дали някакъв съвет и коя възглавница ви е била удобна?

# 258
Аз използвам ето такава (1.80м) и ми е удобна:
http://hubavipodaraci.com/upload/20121206/pic306714-3.jpg

# 259
Здравейте, Мамита и от мен! Нова съм в групата, от доста време ви чета и се информирам. Търсих информация и по другите групи и постове, но не намерих. Имам следното питане към мамитата от Пловдив: Насочила съм се за ЖК в Пълмед, но не мога да реша при Д-р Патишанов или Д-р Горански. Вие имате ли повече информация, мнения, препоръки? Благодаря ви и леко бременеене на всички! 🌻🌸🌹🍀

# 260
Здравейте, Мамита и от мен! Нова съм в групата, от доста време ви чета и се информирам. Търсих информация и по другите групи и постове, но не намерих. Имам следното питане към мамитата от Пловдив: Насочила съм се за ЖК в Пълмед, но не мога да реша при Д-р Патишанов или Д-р Горански. Вие имате ли повече информация, мнения, препоръки? Благодаря ви и леко бременеене на всички! 🌻🌸🌹🍀
Здравей, и аз съм нова в групата. Имам много добри отзиви за др Патишанов, моя приятелка му бе пациентка и само хубави неща ми е казвала, а др Горанов го познавам лично, беше ми съсед, но нямам никакви впечатления от него като лекар.

# 261
Благодаря ти за изказаното мнение. Успех и леко бременеене 🤗🍀

# 262
Записвам се и аз след феталната морфология, всичко е наред и там и при резултатите от NIFTY теста. И ще си имаме девойка Simple Smile

# 263
Здравейте! Simple Smile
Имам малко глупави въпроси. Grinning Някоя от вас пие ли Фемибион? От коя седмица се започва #2? Май пише от 13г.с.
Хапчето и капсулата едно след друго ли се пият или по различно време?
Благодаря предварително и приятна вечер! Simple Smile

# 264
Скрит текст:
Здравейте!
Имам въпрос: знаете ли какви са нормалните стойности на ТСХ при бременност?
Резултатът ми е 0,78 и АГ ми каза, че трябва да е по-високо, посъветва ме да направя консултация с ендокринолог. Личната ми лекарка е на мнение, че всичко е наред и няма поводи за притеснения.
Аз се обърках още повече...
Моя също е нисък, по-нисък от твоя. Ще го пускам пак и ако продължава да е така ще отида на ендокринолог. По принцип АГ каза, че ниския ТСХ не е опасен за плода, но все пак е хубаво да се вземат мерки, ако не се покачва.
Моят, миналия месец, беше 0,05, което е почти 0. Сега се е покачил на 0,78. Ще продължа да следя, но ми казаха да се посъветвам с ендокринолог.
Вчера си взех моите резултати: моят е TSH basal 0.83. Според личния лекар е ок. В референтните стойностти пише 0.27-4.2. След 2 дни съм на гинеколог, така че ще питам и него.
Важно е да се проверят и fT3 и fT3. При мен те са в средните стойностти.
Ft3 и Ft4 не съм ги проверявала, но май трябва!

Здравейте,
по темата за TSH.
Вчера бях на гинеколог. Той ми обяви следните стойностти:
здрави хора: 0,4 – 4,5 mU/l
бременни (1ви триместър): 0,4 – 2,5 mU/l
бременни (2ви триместър): 0,4 – 3,0 mU/l
бременни (3ви триместър): 0,4 – 3,5 mU/l

Стойносттите на TSH е по-добре да са по-ниски, но в граници(!)
ТSH стимулира освобождаването на T4 и T3. Ако Т3 и Т4 са ниски, TSH е висок, и обратното: Т3 и Т4 са високи, TSH е нисък. Т3 (+Т4)стимулират растежа и нормалното действие на нервната система, както и обмяната на веществата и е важно да са в норма (особено при бременни), защото се отразяват и на (развитието на) бебето.

Дано информацията да е била полезна.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 07:48 от Potrebitelka1

# 265
Честит празник, бъдете здрави, обичани и обичащи ☺️

Относно ТСХ, това което знам от д-р Начев е че ниските стойности не са опасни нито за плода нито за майката в този период и долната граница за бременни специално се променя на 0.05.

# 266
  • София
Един въпрос към вече опитните бременни - как се избира възглавница за бременни? Има много различни форми и с 2 вида пълнеж. Бихте ли дали някакъв съвет и коя възглавница ви е била удобна?

Аз имам дълга и си я извивам както ми е удобно. Пълнежа е като за нормална възглавница, мекичка е.
Само трябва и да си я намеря, че май вече ще трябва да започна да я използвам, но не знам къде съм я прибрала Rolling Eyes

Аз пък преди малко бях на преглед, с бебето всичко изглежда ок, ама кръвното ми е на горната граница и ще ходя на кардиолог по-късно днес Persevere

Добре дошли на новите мами Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:24 от chipsi

# 267

Аз имам дълга и си я извивам както ми е удобно. Пълнежа е като за нормална възглавница, мекичка е.
Само трябва и да си я намеря, че май вече ще трябва да започна да я използвам, но не знам къде съм я прибрала Rolling Eyes

Аз пък преди малко бях на преглед, с бебето всичко изглежда ок, ама кръвното ми е на горната граница и ще ходя на кардиолог по-късно днес Persevere

Добре дошли на новите мами Simple Smile

Привет! Мериш ли си кръвното вкъщи? Моето е не повече от 100/60,110/70, а когато отида на преглед скача до 130/90. Докторката каза да го гледя много внимателно.

# 268

Бъдете здрави, щастливи, успешни и обичани! ❤️

# 269
Спряха ли да ви болят гърдите? Аз вече не усещам силното напрежение и болка и сега се притенсявам дали е нормално... Сигурно си внушавам, но някъде казват че трябва да те болят до 12 седмица, а аз съм в 11 г.с. и чак след седмица съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт