СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 507
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Sliven, Bulgaria
предпочитам друго животинче гледам.едни бремени в инстаграм и се възхищавам днес си пуснах  и изследвавия

# 511
Здравейте,
днес се потвърди на 100% полът на бебето- момче 15г.с +4 дни. С предна плацента съм и с добавячен дял по задната стена. Ще усетя бебето по-късно- след около месец- 123гр и 11см. На 8.04 съм на втора ФМ.

# 512
Здравейте,
днес се потвърди на 100% полът на бебето- момче 15г.с +4 дни. С предна плацента съм и с добавячен дял по задната стена. Ще усетя бебето по-късно- след около месец- 123гр и 11см. На 8.04 съм на втора ФМ.

Айде честито момченце Simple Smile Предната бременност бях с предна плацента, около средата на 5 месец, ало не се лъжа усетих Simple Smile

# 513
На мен още на първата фетална в 12 г.с. ми казаха 100% момче.  Аз все още тайно се надявам да е станала грешка 🤣🤣

# 514
Привет, банда!
И на мен темата за имената ми е много забавна, никак не ми харесват тея къщаваници на тоя и оня. Най-добре на никой за да няма сърдити. Моя много близка приятелка има момиче и момче и двете ги кръстиха на свекър ѝ... нелепа история, ама хора всякакви. ММ има име за мома, а аз за момче, като никой не харесва името на другия Grinning Още не знаем пола, ще бъде интересно Simple Smile))
По темата с болежките - нищо не ме боли, но към запушения нос имам и ново неразположение - подут като балон корем вечер и запек. Взех си Лактулоза, да видим дали ще се пооправя :/

# 515
На мен още на първата фетална в 12 г.с. ми казаха 100% момче.  Аз все още тайно се надявам да е станала грешка 🤣🤣
Да не те разочаровам (ама ти пожелавам момиче де) и на мен ми казаха в 12г.с. за 90% и сега се потвърди. Blush

# 516
Да не те разочаровам (ама ти пожелавам момиче де) и на мен ми казаха в 12г.с. за 90% и сега се потвърди. Blush

Да. А и до колкото знам ако ти кажат първо момиче има шанс по-нататък да се окаже момче. Но обратното не. Живо и здраво да е само, пък каквото ще да е.

# 517
  • София
На мен с второто ми казаха 80% момиче в 12г.с., а после се видя на феталната, че е момче. Сега ми казаха момче, ще видим какво ще излезе. Grinning
На близка моя приятелка й бяха казали момче за първото, а се оказа момиче, така че и този вариант го има. Те толкова рано гледат някакви кости и други неща, затова всичко е възможно.

# 518
Мами , бихте ли ми препоръчали добър АГ , най - вече за пола на бебето , защото лекарката, при която ходя не е сигурна. Аз съм в 14 г.с и 2 дни. Става въпрос за Пловдив или Пазарджик. Благодаря  .

# 519
Здравейте, момичета!
Аз съм на преглед на 02.04, тогава ще бъда в 17г.с.+1ден и се надявам, и аз да разбера пола на бебето на 100%.
На ФМ в 12г.с. ми казаха 70% момиче.
Надявам се, че всичко е наред. Притеснявам се, понеже нямам болки от няколко дни, не се чувствам бременна даже. Дали е пормално, не знам.
А и докато не усетя истински ритници в корема, едва ли ще бъда спокойна. 😁😁😁

# 520
  • София
Напълно нормално е след 13-14 седмица да не се чувствате бременни. Все още не е натежало толкова, коремчето едва започва да расте, повечето неразположения са отминали, отново има прилив на енергия. Вторият триместър го дават като "златен" в повечето случаи. Не се психирайте, пак ще стане тежко по някое време Grinning
Ритниците първият път ги усетих сравнително рано, още като пърхане. Вторият път, обаче плацентата беше предна, и ги усетих чак към 19-20 седмица. Сега уж пак е задна, дано е скоро Simple Smile

# 521

Да. А и до колкото знам ако ти кажат първо момиче има шанс по-нататък да се окаже момче. Но обратното не. Живо и здраво да е само, пък каквото ще да е.

Оп, да те опровергая Simple Smile
В средата на 4 месец миналата бременност ми казаха момче, със сигурност момче! Много се зарадвах и започнах да мисля имена за момче, но на следващия преглед се оказа, че сме видели пъпната връв между крачетата и момчето стана прекрасна девойка Wink

# 522
Ето един курс,за който не знае и има интерес
http://www.izamama.com/index.php?page=kurs-za-bremenni-varna2019 … ofFkPz6Sk81pGy5zY

# 523
Момичета,
Каква е разликата между предна и задна плацента? И коя е по-добре? Или няма значение?
Аз съм след 2 седмици на преглед, ще питам с каква плацента съм.
По темата с имената: не сме мислили още, даже не сме коментирали. Въпреки че от 1 месец знаем, че ще е момче. (Правих пренатален тест, така че полът е наистина 100% сигурен).
Аз съм в 16+5 и честно казано съм доволна, че нямам оплаквания. Това време ще е много кратко, така че съм решила да му се наслаждавам.

Някой беше питал по напред в темата за пътуване: според моят гинеколог през това тримесечие пътуването +отпуски е ок.
Аз за 3 дни минах близо 3000км с кола и съм добре.

# 524
Предна плацента е когато е разположена по предната маточна стена - откъм корема. Основната разлика със задната плацента (разположена откъм гърба) е, че с предна плацента по-късно започват да се усещат движенията на бебето. Няма никакво значение за начина на раждане или протичане на бременността. Важното е да не е превия, което означава да е разположена частично или изцяло върху изхода на матката. Има риск от кръвоизливи в края на бременността, както и по време на раждане, за това обикновено се прави секцио.

Общи условия

Активация на акаунт