Частни училища - информативна тема 25

• 44 929
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
Така е. Но залогът е изгубени години на децата ни. Аз този риск отказвам да го поемам.
Ако бях видяла стройна организация, а не хаос и бързане... А и понаучих за собствениците.

# 421
  • София
На фона на все по-трудния прием, нарастващо търсене и недостиг на добри ЧУ, се надявам в скоро време да има още едно добре работещо ЧУ. Родителите, които ще могат да избират, нямат проблем с новото ЧУ, а за останалите е добре да имат повече алтернативи.

# 422
Така е. Но залогът е изгубени години на децата ни. Аз този риск отказвам да го поемам.
Ако бях видяла стройна организация, а не хаос и бързане... А и понаучих за собствениците.

Нали стана ясно, че Христо Илиев е ултимативния собственик или?

# 423
.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 09:40 от Татко Мецан

# 424
  • Пловдив/София
ама  верно много от вас се познавате на живо...децата учат в едно училище, или си организирате срещи форумни, признавайте :Р
То винаги се получава странно- например човек от форума, който много ви дразни, се оказва прекрасен на живо; и обратно, някой уж много начетен и симпатичен- пълна скумрия в реалния живот.
Аз съм 'за' да има повече училища и избор, но точно това новото май няма да ме спечели, но ще следя.

# 425
  • София
Аз и на живо съм си същата. Joy
С една от потребителките, с които писахме в миналогодишната седмокласна тема, децата ни се оказаха в един и същи клас в гимназията. Тя ме разпозна още на първата родителска среща. Joy
На живо познавам само един човек от темата, а от форума са общо трима. Поне доколкото ми е известно.

# 426
За Изи били подали над 100 заявления.

Друго си мислех аз. Ако подобно училище на гола поляна тръгва с подобна космическа цена за чисти обещания, какво ще се случи с таксите на останалите доказали се училища?!?!?

Преди доста време прогнозирах, че гоним таксата на АК, но не вярвах, че ще е толкова скоро.

# 427
  • Пловдив/София
Според мен има лимит на таксите, над който ще настъпи отлив и критериите за прием ше останат само финансови, което ще свали нивото. Моят психологически праг е 1000 лв/месец, даже бих искала 800 да е, ама май вече не е реалистично. Като аз деля на 12, тоест не правя разлика между летни и учебни месеци.
А какви заявления 100 броя- за срещата или за прием? Защото може да искаш да отидеш на инф среща, но после да не кандидатстваш. Не е показателно число, ако е само за срещата.

# 428
  • София
Пипи, аз мисля, че за масовото ЧУ всеки месец трябва да прогнозираш мин. 1000 лв. без транспорт. И през летните месеци поне 800-1000 за занимални, летни училища и т.н. (там се плаща обикновено по седмици, средно 200-250 на седмица, има и по-скъпи), ако няма кой да гледа детето през ваканцията. Т.е. грубо около 12,000 на година без транспорта и без пътувания за лагери, например зелено или бяло училище, за които се плаща отделно и хотел + път.

П.п. И да се саморедактирам, като гледам таксите - може би трябва да се бюджетират минимум 1,100 лв.в учебните месеци, т.е. грубата годишна сметка е около 13,000 лв. (към днешна дата) Simple Smile.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 13:18 от Аш

# 429
Ако новото училище построи и нова сграда, таксата ще хвръкне още нагоре. Гаранция.  Както се случи със св.  Георги.

# 430
Имаше такъв въпрос, дали прогнозират вдигане на таксата, когато отидат в новата сграда, казаха не, ама то всичко могат да кажат:D Заявления трябваше да се подадат, за да се отиде на информационната среща, но ние няма да кандидатстваме, както споменах. Предполагам и други ще има, които ще се откажат по някакви причини.

# 431
Във фейса им пише 100+ форми за кандидатстване, а не заявление за среща.

# 432
  • София
Ами то заявлението за среща ставаше през формата за кандидатстване. А те публикуваха споменатия пост, когато и обявиха сроковете за подаване на проектите. Тоест, реално брой кандидатствали могат да обявят когато изтече този срок.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 16:27 от sadlady

# 433
  • в страната на чудесата
http://www.eurostandart.org
Листнати са на сайта на Дарби
Ново ли е или винаги са били свързани...

На мен границата ми е 5к евра без транспорт и въобще не мисля, че могат да предоставят нещо повече за повече пари.

...
Сега прочетох последните страници, бях ви изпуснала по незнайна причина. Ако иззи получи лиценз в тази къща, ще ви поканя да се съберем, да направим нужната форма и да се заемем с училище!
Мислех, че новата наредба за учебни, лечебни, културни заведения предполага двор с 50-метрова писта за тичане и салон с 5-метра височина. И съм тръгнала да се оплаквам от сградата на ТЕ.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 17:04 от Leika_moja

# 434
  • София

Сега прочетох последните страници, бях ви изпуснала по незнайна причина. Ако иззи получи лиценз в тази къща, ще ви поканя да се съберем, да направим нужната форма и да се заемем с училище!
Мислех, че новата наредба за учебни, лечебни, културни заведения предполага двор с 50-метрова писта за тичане и салон с 5-метра височина. И съм тръгнала да се оплаквам от сградата на ТЕ.

Аз откога казвам да се организираме Simple Smile

Да, ще получат лиценз, убедена съм. Наредбата мисля е само за новостроящи се сгради, а не съм сигурна дали обхваща ЧУ.

Общи условия

Активация на акаунт