Частни училища - информативна тема 25

• 43 644
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Гугъл в момента го дава от Стрелбище 22 минути, но щом казваш... Във форум трудно се спори, защото трудно се доказва нещо Simple Smile  
Кв Кръстова вада няма как да е добра локация, сори. А аз казах, че локацията върви заедно с терена - ако е хубава, теренът ще е лош и обратно. Заради цените на терените на хубавите локации - толкова е просто, че не знам защо трябва да се обсъжда.
Е, ако идваш от Манастирски ливади да си караш детето, няма да е този маршрут, нали Simple Smile Или от Белите брези.
Ок де. Всеки е свободен да си прави децата каквото намери за добре.

22 минути пак не е 40, почти двойна е разликата. Гугъл мапс дава, че разстоянието от произволна точка в Манастирски ливади (гугъл я избра) до Света София се взима в момента за 11 минути с червена зона на вътрешноквартално задръстване.

Локацията на училището върви спрямо локацията на местоживеене на детето за мен.

Между другото, има и частни училища, които би трябвало да съответстват на твоите критерии - сетих се за Дорис Тенеди, което е горе-долу на подобна на 73то локация и има голям двор.

# 556
  • София
Когато прочетох мнението за отборите главно от момчета се сетих, че в Питагор знам за няколко паралелки, където момчетата също преобладават и ми беше любопитно дали са започнали да изравняват съотношението. Училището е до нас, а и ни беше резервен вариант за ЧУ и се информирам от време на време за него. Кой знае дали някой ден няма да се засилим натам, ако математиката се запази като основен профил за детето ..
Не ги изравняват според мен. Миналата година в 4 клас бяха 13 момчета и 6 момичета в класа на щерката. Интересното е, че в първи клас като почнахме съотношението на класа беше точно 8 на 8 и с течение на годините, докато завършим превес взеха момчетата.

# 557
Много зависи в коя посока се пътува. Задръстването сутрин е от Перник към София. Така че децата от източните квартали към СС го избягват. Вечер е обратното. Точно днес карах дъщеря ми. В 8.10 излязохме и в 8.35 беше в училище. Мъжът ми го взема за по-кратко, но аз карам бавно.
Попея, хем не пътуваш по даден маршрут, хем твърдиш със сигурност какво задръстване има.

# 558
Няколко пъти ми се налага да карам до СС. Или за изпит, или за присъствен ден, или за договор. Умишлено ходих в час пик, ако имах избор кога да ида. От Дружба - точно 25 минути, нормално каране, с малко висене по Малинов.
Прави ми впечатление, че Попеа се появява от време на време в темата, да пропагандира колко прекрасен е центъра, както във всички останали теми, в които пише.
Всеки си преценява, няма универсална локация, аз не бих записала детето си в центъра.

# 559
  • София
Попея, в 6 сутринта се става само за ДУ. Преди 7:15 дете не е ствало за СС, дори и когато живеехме в Гео Милев.
Стефан, аз такова нещо /с развозването/не бих си причинила дори и за един месец.

# 560
  • София
Потвърждавам, аз навремето ставах сутрин доста по-рано отколкото децата ми сега. Но повечето ЧУ започват около 9.00. Само ПЧМГ май са от 8.00.

# 561
  • София
Onna, момичетата в точните науки са много малко. Може да погледнеш отборите на България за физика, математика и информатика последните 4-5 години само, за да се убедиш, че е така. Само по химия май има повече девойки, но пак са по-малко от младежите. И това е не само у нас, а в световен мащаб. Защо е така не зная.
В тази връзка, някой има ли идея/слухове какво е приблизителното съотношение на момчета/момичета в Питагор в тазгодишния прием за 1ви клас, предполагам вече са сформирали паралелката, както и в тази, която идва от ПУКа?
В сегашният ПУК са 8 момичета и 10 момчета. Но какво значение има? В 1 клас ще ги разделят. Най-вероятно ще гонят равенство Simple Smile

На отворените врати казаха, че няма да ги местят. Пук си остават, както са били, просто приемат още 18 деца и сформират втори първи клас.

# 562
  • на път
А аз съм щастлива от тази година, защото децата ходят сами на училище. Големият го прави от миналата година, когато Увекинд беше до Алианса. До гуша ми беше дошло и от каране и от бусове. Падахме се първа спирка на буса и детето излизаше в 6:50 за да хване буса в 6:55. Вечер бусът тръгваше от Княжево в 16 часа, а тя се прибираше в 17:40. След 4 клас е редно децата да са самостоятелни и мобилни, а училището да е на спирка или на пеша разстояние.

# 563
  • София
Локацията е много преходно понятие. Преди живеехме срещу елитно ДУ и записахме децата там. После се преместихме в Бистрица. Сега ни отнема 15-20 мин в посока, вместо 5 мин преди.
И Бистрица е прекрасна локация за училище, не разбирам защо нито едно ЧУ не се качи там. И е над смога (за протокола;)

# 564
  • София
Ето, измисли го - в Бистрица ще го правим Елитното! Joy

Д_Ива, адски е рано това. И много път. Явно транспортът ви не е добре организиран.

# 565
Да, да, прави сте, че сигурно навсякъде е така със струпването на коли, просто оттам минавам и затова споделих, че няма перфектна локация. Даже в БШ се влиза вътре през бариера, което сигурно улеснява, не знам дали всички родители имат достъп.
Симеоново и за мен е приличен компромис, чисто и сравнително близо, но задръстванията долу на кръговото ме карат всячески да отбягвам района.
ДГ ни е почти в Бистрица и е супер- в мъгливо време, там е слънце, същевременно е на 10 мин с кола от Бизнес парка. Но с огромен минус, че друг транспорт няма (е, пътувала съм с 314 няколко пъти, когато колата ми е в ремонт, но не става зимата).
Вече трета година сме там и се свиква с ежедневното шофиране (особено като си го делим с таткото), но с второ дете ще натежи повече. А и зимата си е гадно, има дни, в които с моята кола не мога да стигна.
В Германи ли сте? И аз я бях гледал, страхотно място, точно в Бистрица, даже преди нея, но се отказахме по други причини, както казвам за емнайсти път, за мен локацията не е изобщо критерий и считам за нелепо да се избира учебно заведение според местоположението.

# 566
  • Пловдив/София
Да, да, прави сте, че сигурно навсякъде е така със струпването на коли, просто оттам минавам и затова споделих, че няма перфектна локация. Даже в БШ се влиза вътре през бариера, което сигурно улеснява, не знам дали всички родители имат достъп.
Симеоново и за мен е приличен компромис, чисто и сравнително близо, но задръстванията долу на кръговото ме карат всячески да отбягвам района.
ДГ ни е почти в Бистрица и е супер- в мъгливо време, там е слънце, същевременно е на 10 мин с кола от Бизнес парка. Но с огромен минус, че друг транспорт няма (е, пътувала съм с 314 няколко пъти, когато колата ми е в ремонт, но не става зимата).
Вече трета година сме там и се свиква с ежедневното шофиране (особено като си го делим с таткото), но с второ дете ще натежи повече. А и зимата си е гадно, има дни, в които с моята кола не мога да стигна.
В Германи ли сте? И аз я бях гледал, страхотно място, точно в Бистрица, даже преди нея, но се отказахме по други причини, както казвам за емнайсти път, за мен локацията не е изобщо критерий и считам за нелепо да се избира учебно заведение според местоположението.

Абе помня, че се беше отказал и поради “стръмния баир” Wink притесняваше те локацията тогава, сравняваше с киндероазе на метро. Сори, явно си ме впечатлил с нещо да помня 3г назад Simple Smile)

# 567
  • София
Германи не е ли в Малинова долина /Бункера/? Доста преди Бистрица е това.

# 568
  • София
И като се нацедиш след селските рейсове до Германи и отидохме на 25 минути само от Младост 4 до градината. Въобще не искам да повдигам въпроса за отиване до Бистрица. Има предпоставки да стане прекрасно място, но пътя трябва да се поразшири, има няколко завои, където като се срещнат два автобуса и "майка плаче". Най-малкото трбява да се направят джобове на автобусните спирки и по Бистришко шосе и по Климент Охридски преди това и движението ще се облекчи много.

# 569
  • София
Ето, измисли го - в Бистрица ще го правим Елитното!
Аз подкрепям с две ръце “Елитното” да е в Бистрица над смога. Ей,  гениално, санака! То и в Железница има едно училище, в което софиянци си записват децата, та може да сме им конкурент и да дръпнем няколко клиента Wink.

Общи условия

Активация на акаунт