Частни училища - информативна тема 25

• 43 499
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Приеха дъщеря ни в СС и с огромно нетърпение чакам да свърши учебната година.

Честито, че сте събрали децата на едно място - подобно разделяне ми беше най-големият кошмар преди години, когато кандидатства по-малкото ми дете. В "Света София" поне със сигурност няма да има униформи в обозримо бъдеще (доколкото нещо изобщо може да е сигурно) - директорката е абсолютно категорична по този въпрос.

# 676
Монопол и текстилна промишленост ми се бият малко. Ясна е работата.
Униформа - дънки също не ми се връзва. 

# 677
Честито!
Измъкнали сте се.

# 678
  • София
Моите 5 цента за униформите. В 5 клас по две блузи с къс и дълъг ръкав, два сучиера и жилетка, пола поръчана с по-голяма дължина. Следващата година - по 4 блузи от асда по две лири, почти същия цвят са, емблеми продават отделно + суичери два броя и пуловерче без ръкав. И това ми е разхода всяка година. Дънки си купувам така или иначе. Напоследък имам проблем с дънките обаче - започнаха да влагат много полиестери и еластани, ако някой знае 100% памук класиката от едно време да ми пише на лични, че не е по темата за ЧУ. Хубавото на униформите при големите е, че не виждам деколтета до пъпа или гол корем като чакам на входа на училището.

# 679
  • София
Аз не мога да разбера защо се говори за униформите на ПЧМГ в контекста на тези от Бонита Laughing, при положение че в ПМЧГ детето може да си е със собствени дънки и да си купи нормална блуза лакост, на която само да се сложи лого. Даже аз сега се вдъхнових и купих две лакости онлайн за по 8 евро (но с лично изпитано качество), които детето ще носи в училище, за което няма изискване за униформи. Има ги и в пакет по 3 бели, има и момичешки лакости (3 общо за 26 лв.) - красота. Ми то направо да ти си прииска да си с униформа, като ги гледаш. Но всичките останали ризи-ментета, вратовръзки, сака, сукмани, брандирани анцузи и пр. в униформите, са си направо бррррр (според мен Grinning)

# 680
Всички униформи ли са с лошо качество и се свиват? Има ли такива, които правят изключение?  

Не всички. Униформите на БШ не се свиват. Качеството им е сравнително добро, да не кажа нещо повече, като се има предвид ниската цена, ежедневното пране и особено след прочетеното тук за някои други... Блузките (червени на цвят) са тип лакост, с времето леко избеляват, но не и на “третото изпиране”. Имаме блузки отпреди 3 г., които изглеждат съвсем нормално, а вече са умалели.
За панталоните на момчетата нямам впечатления. А униформите на момичетата дори намирам за доста оригинални с този т. нар. тъмносин сукман с червени копчета отпред и червени панделки отстрани. Под него за обличането има доста варианти - дънки, клинове, чорапогащници. Няма и задължителни суичъри, нито брандирани грозни анцузи. Така че децата не изглеждат точно еднакви, едно към едно, като излезли от калъп.

Хубавото на униформите при големите е, че не виждам деколтета до пъпа или гол корем като чакам на входа на училището.
👍🏻

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 11:51 от summmertime

# 681
EliG, ако отделно можеш да пришиеш емблема е съвсем друг въпрос. Евала на училището тогава.
Но масовият случай не е такъв.

# 682
  • София
Аз не мога да разбера защо се говори за униформите на ПЧМГ в контекста на тези от Бонита Laughing, при положение че в ПМЧГ детето може да си е със собствени дънки и да си купи нормална блуза лакост, на която само да се сложи лого. Даже аз сега се вдъхнових и купих две лакости онлайн за по 8 евро (но с лично изпитано качество), които детето ще носи в училище, за което няма изискване за униформи. Има ги и в пакет по 3 бели, има и момичешки лакости (3 общо за 26 лв.) - красота. Ми то направо да ти си прииска да си с униформа, като ги гледаш. Но всичките останали ризи-ментета, вратовръзки, сака, сукмани, брандирани анцузи и пр. в униформите, са си направо бррррр (според мен Grinning)

Ако е към мен - никъде не съм споменавала, че униформите на ПЧМГ са от Бонита. Дадох ги като пример в контекста на това, че наличието на униформи не е решаващо при избор на училище.

# 683
  • София
Скрит текст:
Ако е към мен - никъде не съм споменавала, че униформите на ПЧМГ са от Бонита. Дадох ги като пример в контекста на това, че наличието на униформи не е решаващо при избор на училище.
о, не е към теб Flowers Hibiscus, и към никой конкретно - просто ми направи впечатление, че от униформа до униформа има голяма разлика и затова коментирах, че за ПЧМГ-ейските униформи почти не се сещам за който и да е от недостатъците, коментирани във връзка с Бонита, в други училища.

# 684
Униформите са на Жорал, лакостите са скъпи и от гадна материя като навсякъде (но не се свиват), а и е вярно това за свободните интерпретации, което е писано по-горе.
Много деца дори ходят с обикновена бяха блуза/риза/тениска, даже и без допълнително пришита емблема на училището, и отгоре пуловерче или жилетка от униформата.
За дънките единствените изисквания са да не са много избелени и разпрани, по физическо не се изисква униформа. Единственият "официален" елемент е карирана пола за момичетата.

# 685
  • София
Униформите са на Жорал, лакостите са скъпи и от гадна материя като навсякъде (но не се свиват), а и е вярно това за свободните интерпретации, което е писано по-горе.
Много деца дори ходят с обикновена бяха блуза/риза/тениска, даже и без допълнително пришита емблема на училището, и отгоре пуловерче или жилетка от униформата.
За дънките единствените изисквания са да не са много избелени и разпрани, по физическо не се изисква униформа. Единственият "официален" елемент е карирана пола за момичетата.

Това за Питагор ли става въпрос?

# 686
Да, Питагор и ПЧМГ.

# 687
  • София
А моят син така унищожава дрехите,че не мога да определя качествени ли са материите на униформите или не. Освен това ги губи и добре,че да надписани всяка седмица посещавам 'изгубени вещи' да ги търся.

# 688
  • София
Днес беше 2ри кръг за някой от децата в БШ и втората дата за първи кръг за другите. Дъщеря ми много хареса двора, едвам си тръгнахме, а според мен си е чисто училищен. Било на игра, забавлявали се.. разбрах, че имали карти, на които е нарисувано нещо и трябвало да го обяснят, а другите да отгатнат. Каза, че също имало и още забавни задачки. Някаква игра с кубчета, която не разбрах каква е. Ако ще минавате да знаете, че не е до 12, а до 12:30 ги държаха (няма  лошо, само да не си губите времето, като нас да бързате)

# 689
Някой знае ли какво е това: https://fusion.bg/za-nas

Появи ми се във фейса.

Общи условия

Активация на акаунт