Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 587
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
ЛЛ му изписа хомеопатични свещички за моментите с кризи заради зъби. И тя не е фен на даването на Панадол при никненето на зъби. Не съм давала още нито едното, нито другото. Овладявам положението с Дентокинд, Дентинокс и Осанит.

Днес е без темп, сополите понамаляха. Надявам се, да се е разминало.

Доста се притеснявам от ваксината против морбили. Много мнения получих за странични ефекти и сериозни неразположения от нея. До сега всичко понася добре, само тази ваксина остана.
Поуспокойте ме малко, тези, който сте я поставили или имате информация за нея. :/

А да, и още един въпрос. Защо е добре да е  въведен белтъкът преди нея?

# 106
И ние в момента сме в криза от никнене на зъби🤪 снощи беше пика ,по принцип вс ден давам Дентокинд, и вечер мажа или по скоро колкото успея да му мушна в устата гелче Калгел,но снощи вече беше.....дадох панадол и след 30мин се поуспокои заспа,и след 20мин пак рев,и след още 30мин дундуркане окончателно заспа в 2ч през ноща. Сега вади 2та горни кучешки. Ами за пръв път така реве и е толкова трудно заспиването. До сега само с мрънкане се разминавах. Но не се оплаквам, и това ще мине.
Да питам ,понеже му подстригах бритона и се сетих някога майка ми ,ни слагаше на двора под 1 камък косата за здраве. Вие нещо такова ще спазите ли като обичай.

# 107
Ами ето при нас минаха три седмици почти от ваксината за морбили - никакъв страничен ефект до момента, даже температура нямаше. Не съм въвела белтъка още.

# 108
  • София
За зъбите давам само хомеопатия. Всички лекарства през устата ги повръща. От АБ по 40 минути ми отнема да й дам 3 мл.

Ваксината е жива и е хубаво детето да е напълно здраво, както и обкръжението му. Белтък не помня дали бях въвела при голямото... по-"вероятно да не съм, защото тогава не бях толкова запозната
 Само помня, че на 10-14 ден се разболя (хрема) и за един ден направи спазъм. ЛЛ каза, че ваксината е причината.

# 109
  • София, България
Доста се притеснявам от ваксината против морбили. Много мнения получих за странични ефекти и сериозни неразположения от нея. До сега всичко понася добре, само тази ваксина остана.
Поуспокойте ме малко, тези, който сте я поставили или имате информация за нея. :/

А да, и още един въпрос. Защо е добре да е  въведен белтъкът преди нея?

Утре ще водим детето точно за тази ваксинация. Белтък е добре да е въведен,защото ваксината се отглежда в птичи ембриони.
За успокоение,каквито и да са най-честите странични реакции, много по-добре да се мине през тях, отколкото през морбили (което на всичкото отгоре в момента стана доста актуално и рискът за бебетата не е имагинарен).
Отделно писах преди няколко страници в темата, педиатърката изписа противоалергичен сироп Aerius,който се дава по схема малко преди и седмица след ваксинацията.

# 110
  • Down Under
Ние сложихме морбили преди 4 дни, до сега от никоя ваксина не е имал каквато и да е реакция. Сестрата ме предупреди, че най-вероятно ще се появят симптоми на грип и обрив между 5-ти и 12-ти ден, каквито са реално симптомите на морбили. Течащ нос и кашлица без температура за сега. Дано се размине с обрива 🤞🏻След 6 месеца пак ще реваксинираме. В БГ бият ли я два пъти ?
За зъбите давам хамомила и много му помага, ако ескалира положението давам Нурофен

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 06:18 от gordi

# 111
Момичета, от две седмици децата са със сополи, бистри засега слава богу. Вчера ходихме на лекар и ни изписа прословутите черни капки. Уж не било зъби, а някакъв риновирус.
А бе това нещо пере ли се? Ужас. В муцунките са като омазани с кал. Дрехите и те опръскани и омазани. Как ще слагам 5 дни идея си нямам. Каза и малко физиологичен р-р да капя, ама не запомних кога.Blush Предполагам между времето за капките (3х1-2). 
Мамите с опит с тези капки ще споделите ли как сте процедирали.

# 112
Предполагам, че преди коларгола да се капва физиологичен р-р,за да е чисто нослето.

# 113
Ние сложихме морбили преди 4 дни, до сега от никоя ваксина не е имал каквато и да е реакция. Сестрата ме предупреди, че най-вероятно ще се появят симптоми на грип и обрив между 5-ти и 12-ти ден, каквито са реално симптомите на морбили. Течащ нос и кашлица без температура за сега. Дано се размине с обрива 🤞🏻След 6 месеца пак ще реваксинираме. В БГ бият ли я два пъти ?
За зъбите давам хамомила и много му помага, ако ескалира положението давам Нурофен
Gordi, слага се 2 пъти, но не баш така, в смисъл втория път е на 12 г. Simple Smile

# 114
  • София
Първо се почиства нослето от секрет с физиологичен разтвор и аспирстор, за да е чиста лигавицата. След това се капят капките. И да, Коларгола оцветява всичко, не зная с какво се изпита добре.

# 115
Моят явно компенсира за зверските колики и ги вади зъбите без проблем.9 станаха вече,първият резец излезе миналата седмица.По неспокоен е,буди се по често за биба или ядене,но няма температура,нито да плаче от болка.Карам си с кехлибарения гердан,така и си седят всички мазила дето накупих.Ще изчакам да излезнат и кучешките все пак преди да се хваля и да ги дам на някоя приятелка 😁
Морбилито ще го слагат на 13-и,забавихме се заради грипната с реимунизацията на 12 месеца и нали трябва да има месец разлика.

# 116
Въртоглава, изпират се черните капки. Аз пера с препарати от Гърция,  Испания и Германия и петна не са ми оставали.

Т.к. ние сме с бистри сополи, адски много му помага промивка на носа, тип назопюр, с ф.р.  Толкова гадости излизат, веднага носоглътката се изчисти и детето диш без проблем по цял ден, вечерта правя пак. Препоръчвам.
Бях на лекар, даде ми капки , от коит ефект 0, и минах на изпитаните промивки.

# 117
  • София
Преди да се сложат каквито и да е капки, се почиства носа с физ разтвор и аспиратор

# 118
Страшна драма ми е това почистване с аспиратор и слагане на капки. И гълъбите пред блока сигурно са стресирани вече от крясъците. Weary
Давам Авирон сироп, който също е черен. Навсякъде е просто тази гадост. Ръцете ми са почернели от него дори. И той не се харесва естествено.

# 119
И ние днес сме с температура, стигна до 38.6 и дадох Нурофен. Няма други симптоми, надявам се пак да е зъбче, както беше преди две седмици, но се притеснявам да не би да има нещо общо с бялото течение, за което писах преди няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт