Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 616
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Зъбите при нас минават що годе добре. Двете седмици преди годинката му съвпадна израстването на два зъба със скок в растежа и беше неспокоен, но реално мисля че беше по-скоро от комбинацията на двете неща. Караме си и ние само с кехлибареното герданче и няма драми - разбирам че расте нов зъб като започне обилно да слюноотделя, но си спи спокойно и не изпада в истерии. Ние също бяхме позакъснели с ваксините, в четвъртък му биха трети прием на пентаксим и след месец ще слагаме тази за морбилите. Бяхме си планирали почивка на Банско сега за почивните дни, педиатъра ни посъветва да не ходим щом още не е ваксиниран и се отказахме.

# 121
  • София
Като спомена почивка наши приятели ни поканиха в Сандански през май, но нещо се колебая. Даже не се колебая, а изобщо не ми се ходи и ще пропуснем. И без това там е пълно с македонци.
Тази ваксина може би към края на годината ще я има детето ми, не че е 100 процентова гаранция, но все пак не ми се рискува.

От друга страна се замислям за Гърция и морето Animal Whale2

# 122
М, в Гърция мин.година епидемията беше на юг от Атина и в Атина, в ромските семейства.  Това е информацията,  която извадихме от сайта на една Агенция към Ес. Можеш да се разровиш, имаше материали, с описаните случаи по райони и проследяване им.

# 123
  • София, България
Да помоля за съвет: с какво може да се третира обрив от малки,ситни червени пъпчици с връхче? Мястото е специфично, на долната част  а гръбчето,под кръста и над дупето. Вчера беше само по-суха и леко зачервена кожичката там,но прогресира.
В цялото бързане покрай ваксината не го обясних добре на педиатърката,каза ми че е от претриване и да мажа с крем против подсичане. Само че пъпчици с бял връх са от замърсяване,ако не се лъжа. Обикновено там винаги е чисто мястото,затова се и притеснявам каква може да е причината.

# 124
  • пловдив
Поуспокоихте ме момичета, след като разбрах, че има и други като нас.
Тази нощ до едно време тя поспа, аз  не и после пак започна честото будене. На сутрина бях като парцал и беба като не се е наспала и тя за всичко мрънка.Иначе имаме 8 зъба и според мен сега се опитват няколко да излязат, тъй като ги напипвам при мазането с гел.
За коларгола-давала съм на каката, но знам че петната са доста упорити  и сме съсипали някой дрехи така.
За ваксината за морбили и аз искам, но поради отлагане на тази преди нея, явно и тя ще е със закъснение.

# 125
  • София
Ваксината за морбили е приоритенна, особено в момента!

# 126
  • София
Ваксината за морбили е приоритенна, особено в момента!

Имам двама педиатри, а от миналата неделя и детски пулмолог. И тримата казаха, че не е.

# 127
  • София
Ако детето е здраво и готово за ваксина, не виждам причина в този обстановка да се слагат другите и да се бави тази за морбили. И не бих го приела

# 128
  • София
И тримата са категорични, че не трябва да се бърза. Още повече да се ваксинира преди 13 месеца. Няма какво да направи човек в такъв случай освен да се вслушва в тях.

# 129
Да помоля за съвет: с какво може да се третира обрив от малки,ситни червени пъпчици с връхче? Мястото е специфично, на долната част  а гръбчето,под кръста и над дупето. Вчера беше само по-суха и леко зачервена кожичката там,но прогресира.
В цялото бързане покрай ваксината не го обясних добре на педиатърката,каза ми че е от претриване и да мажа с крем против подсичане. Само че пъпчици с бял връх са от замърсяване,ако не се лъжа. Обикновено там винаги е чисто мястото,затова се и притеснявам каква може да е причината.

С термална вода Simple Smile

# 130
Благодаря за съветите. Ще видя дали ще се изперат петната. Засега успяха да оцапат две якета, спалните чували, спалното ми бельо....няколко блузи, панталони, моят нов спортен екип, едната ми блуза за кърмене, килима...

Авирон кидс  давах по Нова година, изпраха се петната със сапун за петна, само една две блузки, по-бели още имат спомени. Давах го като ги обличах с лигавниците от ИКЕА или вечер голи в коритото за къпане. Голямо плюене беше. Превъртах щерката като и сипя дозата в 30-50 мл вода и я пробутвах. Ама сина се усети и плюеше водата със сироп.

Може ли някоя мама, която има книгата на Маги Пашова да ми снима рецептата за "шоколадовите" мъфини с рожков. Нещо ми се губи от продуктите като количество.

# 131
Ние трябваше да сложим трети прием на Пентаксим,  но на негово място ще сложим морбили. На 13.5 месеца ще е детето, така се разбрахме с педиатърката.

# 132
  • София
vartoglava, ще ти я изпратя. Имам книгата.

# 133
  • София
И тримата са категорични, че не трябва да се бърза. Още повече да се ваксинира преди 13 месеца. Няма какво да направи човек в такъв случай освен да се вслушва в тях.
Преди 13 месеца не, ама да се чака почти година...

# 134
Благодаря М. Забравих да си я снимам/напиша, а младежите много ги харесаха предния път. Та сега при баба им да им разнообразя менюто.

Общи условия

Активация на акаунт