Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 714
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Hamsti,при нас се оказа атопичен дерматит и ни изписаха медицинска козметика Simple Smile

# 181
ivanova222 би ли споделила марката пантофи?

# 182
За сухите места по кожата и разни други несъвършенства ползвам А-дерма Прималба Кокон крем. За ден-два всичко отшумява. Аз самата го ползвам и за себе си. Лицето ми е доста придирчиво.

И аз давам месо всеки ден. Едно от основните хранения вечеря или обяд,  винаги е с месо или риба.  Другото постно.

# 183
Аз го спазвам това правило за ден месо, ден яйце. Но пък на обяд и вечеря яде едно и също. И моя син има понякога такива сухи места по кожата, мажа го с някакъв крем, който свекърва ми изпрати и минава за 2-3 дни.

# 184
  • София
Обувките за прохождане и въобще за малко дете трябва да са качествени. Преди години направих грешката детето да походи е едни меки и започна да криви едното краче. После се корегира, но много се ядосах на себе си, че го допусна. Оттогава с обувките не правя никакъв компромис. Реално са едно от най-скъпите неща, които купувам за децара. Сега търся за бебето, но любимите ми марки са намалили вноса за България.

# 185
Мамите с по големи деца, давате ли бебето да 'доизноси' обувките на каката/баткото?

# 186
  • София
Мамите с по големи деца, давате ли бебето да 'доизноси' обувките на каката/баткото?

Не! Въпреки че много бих искала, защото повечето почти не са носени и ми е жал, че остават неизносени. Но вече са се оформили по крачето на голямото и не е редно. Това разбира се си е мое виждане и не ангажирам никой с него.

# 187
Днес го пробвах на босо,с обувки,с пантофи и пак си криви леко крачето навън.Записах му час за ортопед за другата седмица да ми е по-спокойно.

# 188
Момичета, знаете ли нещо за преглед при очен лекар? Попаднах на информация, че е препоръчително преди навършване на една година детето да се заведе на такъв. Вашите педиатри изпращали ли са ви? Нашата досега нищо не е споменавала...

# 189
  • Велико Търново
На мен ми казаха около 2 годишна възраст да заведа детето. Дори още не съм проучила къде да бъде, мисля си че имам време, а то ще дойде ей сега.

# 190
  • София
Около първата годинка на детето е хубава да бъде прегледано от офталмолог. Прочете ми мислите направо 😁, следващата седмица има час за ДК и точно това си записвах да попитам.

# 191
Кокосовото масло запушва порите, затова не се прпоръчва за мазане, особено на бебета. Най-хубаво масло, според последните проучвания за бебета е бадемовото.

# 192
  • Велико Търново
Имате ли планове вече за море? Ако да, къде ще бъдете и кога?
Започнах да гледам хотели в БГ, но се чудя за кога. Не искам да пътуваме с малкия извън България все още, въпреки че ММ много иска, а то си е бебешка история още нито ще обиколим човешки, нито ще си починем....

# 193
Наши приятели ни поканиха да ходим с тях в Гърция за края на юли,но отказах. В БГ ще сме но нз кой месец, за сега е рано да правя резервация. Аз обичам юни да ходя,няма много народ,все още е сравнително чисто по плажа и водата. Но последните 2г все е дъждовно та ще видим.

# 194

Не! Въпреки че много бих искала, защото повечето почти не са носени и ми е жал, че остават неизносени. Но вече са се оформили по крачето на голямото и не е редно. Това разбира се си е мое виждане и не ангажирам никой с него.

+ 1
С обувките компромис не правя. От баткото съм оставила обувки за резервни на малкия, но се слагат еднократно и в краен случай, не за продължително носене. Сега крачетата им се оформят, а обувката си приляга по извивките на крачето и не ми се струва редно точно в този период да се слагат носени обувки. Малчо също си криви едното краче, ще питам личния дали има нужда да ходим на ортопед, но за момента не ме притеснява. С баткото ходихме като беше на 3 - стъпваше на външната страна на ходилата, всичките, обувките му бяха изтрити неравномерно. Тогава ни обясниха, че до около 4г. е нормално още да се нагажда ходилото. И наистина в рамките на година се оправи. Сега малкото тъкмо е проходило, има време да се нагодят крачетата. Ще видим личния какво ще каже де.

Ние сме си резервирали почивка за лятото в едно село до Варна. От няколко години ходим там - къща за гости с десетина стаи. Собствениците ги познаваме, там се храним, ходим на плажа на Камчия. През седмицата е много спокойно и водата е чиста. За мен най-важни са храната и чистотата на плажа/водата. Най-големите ми притеснения са свързани с болести от храна и замърсяване.

Общи условия

Активация на акаунт