Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 54 804
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, преди време някоя от вас беше споделила рецепта за кекс за малчуганите. Не ми се връща толкова назад, ако може пак да я напишете.

# 421
Момичета имам малък проблем - след като отбих, малкия е лепнат за мен! Вечер заспива като му се спи за 10 минути и след 30-40 мин. се разбужда и с гушкане пак заспива! Проблемът е че баща си не го признава, вече втора вечер! През деня обаче умира за него, яде, спи - всичко!  
Налага ми се да изляза в петък и не знам какво да правя - бих ви била благодарна ако се сетите за някоя идея как да го прилъжа да заспи с баща му / дори в раницата не иска ч, което му е любима: Cry

# 422
  • Велико Търново
Нямам опит с кърменето и приспиването, но си мисля... Ако оставиш да гушка някоя твоя пижама/ нощница/ тениска няма ли да има ефект - хем меко и топло, хем мирише на мама Simple Smile

# 423
  • София
Когато останат сами ще се справят. Не ги мисли ☺️. Дори 3 месечно кърмаче съм оставяла и беше учудващо спокойна й без мен. Разбира се през цялата вечер бях на тръни, но напразно.

# 424
  • пловдив
Аз не съм отбила още. От  никнещите зъбки или нещо друго ,забелязвам последно време,че бебка иска да съм все покрай нея.
След няколко дни също ще ми се наложи да изляза и се чудя как ще е ситуацията.

# 425
Вашите бебета как са с апетита?Направо се побърквам , на всичко освен крадтавици се дърпа това дете....какаво ли не готвих то супи, манджи, десерти , всичко вкусно и баща й който е сложен с вкусовете също ги хареса, обаче дребното не иска 😐😐😐😐Вчера изяде купа супа 250 мл, 100гр макарони, пи малко сок, изяде 1 жълтък и хапна 3 лъжички пълнени чушки...на кърмене не отказва.Според вас това ужасно малко ли е ?

# 426
Hamsti, това дори е много като сравня с моя господин, който повече от две седмици е ад с храненето. Добре че се кърмим вечер и много не се притеснявам. Вие нали също се кърмите. Според мен е период (надявам се), защото е и мега крив, става изключително рано, иска да е все залепен за мен. Пробвам различни неща и яде само с ръце, без манджи и супи. Не ще и не ще да отвори уста за тях и давам варени зеленчуци, плодове, хляб ... какво да се прави..

# 427
  • София
hamsti, на мен ми изглежда много като храна. Моето е на 13 м. и в добрите си дни изяжда едно основно от 190 грама., супа около 150 грама и няколко лъжищки вода.
Голяма мъка е храненето, всичко отказва, върни главата когато види лъжицата.

# 428
Ние нямаме проблем с храненето. Когато и каквото дам, всичко хапва.😊

# 429
Хич не му следя храненето,като е гладен си показва и яде колкото той си прецени.Щом е жизнен и дивее значи му стига и не се втелявам за храната.Кара си на едно и също общо взето,пробвам отвреме на време нещо различно,но рядко хапва повече от хапка две и аз дояждам.Яде ам,км,елда,ориз,киноа,зеленчуци и месо.Плод понякога и сирене когато е в настроение.Изследванията му са добри,по цял ден търчи,значи нищо не му липсва и е здрав.Никаква реакция не направи до сега от ваксината за шарките, вече 2 седмици след нея.Само дето се притеснявах.

# 430
Синът ми хапва по малко, но не настоявам - колкото му се яде. Иначе все още го кърмя.
Има периоди , в които по цял ден е на кърма и краставица, авокадо. Други дни хапва с жвлание каквото съм приготвила. Нямам представа какво количество - не меря. Слагам му в малка купичка; ако го изяде, слагам още.
До 10-и месец не приемаше почти нищо; само опитваше и извърташе глава.
Моите притеснения са около ваксините. Той има един прием на пентаксим и синфлорикс (както и хепатитните) , а след това ги отложихме заради прояви на алергия.
След ваксините на 2-месечна възраст беше много сънлив и отпаднал цяла седмица. Сега предстоят и не знам какво да очаквам.

# 431
  • Велико Търново
Сина ми яде МНОГО! Чак се плаша колко много яде - 4 пъти на ден по 250гр и между храненията бисквитки/ сплетни/ плодчета. Вечер си търси АМ ( след 250 гр вечеря изпива 150мл мляко) и през нощта се буди да яде.
На фона на това ядене тези 8.600 с памперс ( т.е. надявам се да има 8.5). Всички ми повтарят " много е слабичък".
Деца всякакви, но и аз разчитам на това, че щом детето е щастливо и жизнено значи всичко е наред

# 432
Скк 8600, ама сигурно гони 80 см... Моят син е с подобни мерки. 9100, 74 см, че и повече, обаче изглежда кльощав. Аз не мога да кажа колко ядат. Различно е всеки ден. Ако им харесва яденето ядат повече. Ако не се назландисват и седят гладни или на филия хляб.
 Свекито все се притеснява че детето не Иде... и за сестра му също. Вчера им направила агнешка чорба. От карантията...,купена замразена ( вероятно от миналогодишни агнета)...със солчицата, от оная дето не соли...Майка им им даде да си опитат от бульончето и после ядоха от чорбата, ама през кърмата.
Сега за Великден ще вземат агне от село и тогава ще си опитат прясно домашно. Преди гледаха овце, но за съжаление вече не. Добре че в село останаха няколко човека дето гледат още.

# 433
Сина ми яде МНОГО! Чак се плаша колко много яде - 4 пъти на ден по 250гр и между храненията бисквитки/ сплетни/ плодчета. Вечер си търси АМ ( след 250 гр вечеря изпива 150мл мляко) и през нощта се буди да яде.
На фона на това ядене тези 8.600 с памперс ( т.е. надявам се да има 8.5). Всички ми повтарят " много е слабичък".
Деца всякакви, но и аз разчитам на това, че щом детето е щастливо и жизнено значи всичко е наред
И ние сме така чудя се къде го побира 😀 16:30- 190гр
 18:00 вечеря 200 гр. 
19:30 -240мл АМ
И се събуждаоколо 2/3 и изпива около 240мл

# 434
  • Велико Търново
Estrella 9, благодаря!!!! Успокоих се:)))) тъкмо си мислех да питам дали има и други гладни през нощта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт