Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 663
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
За мен не е проблем. Онзи ден в парка синът ми се залепи за едно ядящо бебе. В чантата винаги имам храна и му дадох.
Аз също храня навън, например на СЗ, не винаги, но се случва.

# 526
На нашата ядат какво ли не.Солети,пуканки,зрънчо,бисквити,шоколад,пюрета,абе всичко съм виждала.Моят го храня преди да излезем и реално там всичко друго му е по интересно от храната там.Случвало се е да му предложат,но аз отказвам.Искам да го науча,че там е място за игра,и се яде само на стола вкъщи или се пие мляко и вода навънка.За сега ми се получава,не е имало случай да се тръшка за храна или да си проси нещо от ядящите.В крайна сметка никой не е длъжен да се съобразява с никого,щом си държите на режим,съобразето го с излизанията или давайте нещо междинно.

# 527
Не ми е правил циркове за чужда храна,поне за сега.Преди излизане го храня и не се сеща за ядене поне 3 часа.За всеки случай нося в чантата бисквитки,но рядко прибягвам до тях.Най-често ги ползвам за залъгване, за да го върна обратно в количката.

# 528
Като беше по-малък не разбираше, но сега като види шише или вякой да яде..тръгва да взима. Вкъщи рови по чиниите и независимо, че е ял преди 10 минути, минава да огледа и евентуално да пробва.
От последният отказ да се храни, продължил 1 месец, все още се захранваме, се научих на практих, че детето не е робот. Може да иска да яде в 11.15, вместо както аз искам в 12. И така нашият график е супер гъвкав. Обяд между 11 и 13ч, когато тогава. Сз също.
Гледам да имам нещо под ръка за хапване - плод или домашно кексче, не искам да яде зрънчовци и кубети/солети. .

# 529
Като ви чета колко късно заспиват вашите бебоци и "лошо" ми става Smile

При нас може да се каже,че има режим който в никакъв случай не съм го налагала.Ставане сутрин м/у 7-8,към 11 заспива за около час,след това към 3.30 заспива отново за около час и вечер най късно в 9 е в леглото.По някой път пропуска следобедното спане,но след това вечер става "страшно" и едва издържа до 8.

За храненето навън,аз също винаги нося по нещичко със мен и нямам проблем да му дам.Не мога да очаквам някой друг да се съобразява с моето дете за сметка на негото.

# 530
Здравейте
Мога ли да задам въпроса си и тук.
Тъй като вашите бебета са по големи от какви неразливни чаши имате. И от коя бебето успява да пие. Интересувам се от тия модели, препоръчайте ми марка.
Скрит текст:

# 531
Такава чаша има и опитва.да пие от нея.щеше ми се от шишето с биберон директно да мине на чашка. Но той упорито отказва. Дъвче я иска да отръбне от нея но не и да пие. Вкъщи не ми е проблем.че ще се олее.но навън... зарязах я тази. Сега е на най-обикновена със сламка. Не знам дори марката. Научи се веднага да пие от нея и навън е супер удобно.

# 532
Ядем на вън по пейките +цокане 😉Нося банани, плодове,  понякога нещо друго в един комплект купа с капак и лъжичка от ДМ и така.За режим на хранене не бях чувала,  т.е. детето да яде само в определени часове ?При нас няма такова нещо сутрин се яде по всяко време.Обед между 12 и 14.30 Не че не предлагам, ама като не иска да яде какво да направя.Вечеря към 19ч +-...обаче , през целия ден поиска ли ядене й давам 😊

# 533
И ние като излизаме гледам да е ял,онзи ден се засили към пейка с баба и внук които чопкаха семки,и имаше 1 шише вода на пейката,нз предполагам че към него тръгна ,а бабата така зло ме погледна все 1 ще ги нападаме 🤨 аз го дръпнах дадох му вода,пийна малко и продължи.  1 момче ядеше царевица в чашка,той и към него тръгна,но директно го гушнах и тръгнах в др посока. С др храна не сме се сблъсквали но като го знам как всичко иска бая тръшкане ще пада,нося с мен сухари и бисквити когато ми се наложи ще видим дали ще го разсея с тях.
За пиенето на вода с чаша със сламка и още с биберона пие,сам си определя кога с кое. Чашата ни е от ДМ за 6лв така я взех пробно да се учи и гледам че му е удобно.

# 534
Моето възпитание не ми позволява да храня детето си на люлка до друго люлеещо се дете. Затова си има пейки. Ама "разни хора разни идеали".😊
Да попитам кога миете зъбките вечер след вечерята или след АМ?

# 535
  • Велико Търново
Храня го навън, но гледам да е по встрани от други деца. Иначе солети, сиквитки или плодчета давам и пред други, но винаги черпя и обяснявам че нямат мляко, яйца и т.н. ( да знаят и другите родители).
Не ме притеснява кога яде като час, единствено ми е неудобно да го храня пред други деца, за да не им се дояде и на тях и затова се изтеглям настрани.
Аз съм ужасена от родителите които си оставят децата да кихат кашлят и играят свободно по площадките. разбирам, че им е скучно и искат да си запълнят времето, ама да пръскат зарази си е гадно. Преди няколко дни, сина ми се заигра с едно момиченце и всичко беше супер, но на майката й звънна телефона и я чух как обясняваше че вече хрипти по-малко но ще продължи да й дава антибиотика... ами възмутих се и безмълвно си тръгнахме.
това не одобрявам, храненето не  ме бърка толкова.

# 536
Люлката е нищо,при нас редовно ги гонят с купичката и лъжицата из цялата площадка 🤣

# 537
Много ми стана интересна тази дума отръбне" Simple Smile
Предполагам означава отхапе,от кой край е това?
Не знам защо ама много се впечатлявам от такива странни думички,имам си и любими такива.

Малко в страни от темата...съжалявам!

# 538
  • София
Не ме притеснява храненето навън. С голямата използвах едно момченце на площадката, за да гледа моята от него и да хапне и тя. Беше голяма злоядка и това ми беше спасението. Друг е въпроса, че той за 10 мин. изяждале всичко, а при нея минаваха 3-4 лъжици.

СКК007, тепърва ще видиш какви зарази се сеят по тези площадки. Най-близката до вкъщи е като детско отделение в болница. Не веднъж съм си тръгвала с 200 оттам.

# 539
Те с шарка ходят на люлките, вие за една кашлица и сополи.
Моят не го водя при други деца когато е здрав, та остава болен. Седим настрани и си джитка соло.

Общи условия

Активация на акаунт