Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 786
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • пловдив
Относно ваксината за морбили-вече сме десети ден от поставянето. От тогава ми се струва, че се наруши съня. Първите дни беше много раздразнителна, на третия ден се появиха доста пъпки по гърба, после изчвзнаха. Незнам дали е от ваксината, но не съм сменяла прах за пране или омекотител.
Последните дни се случва да спи по два пъти и ако вечерния сън е бил до 17:30-18:30ч.,вечер няма заспиване до към 11-12ч. Този уикенд пътувахме и също се обърка режима доста.
Опитвам се да спи по един път на ден, ако се събуди по-късно и този вариант е най-добър за нея, защото вечер по-рано заспива.
Затова и аз да ви питам при вас как е положението със съня.

# 511
  • София
Нямаме проблем със съня. Аз пък гледам да го слагам колкото може по-късно, че иначе ми се ококорва в 4-5ч
А през деня спи по 2-3 пъти.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 17:07 от Nandin

# 512
Ние спим по 2 пъти на ден. Вечер го къпя в 21, давам АМ и към 22 без нещо е заспал. Спи до към 7,30-8. После в 10 и нещо го слагам, дремва 40-50 мин. Следобед в 14ч ляга за 2часа до към 16-16,30. А в дните, в които не го къпя директно давам Ам в 21,30 и до 22 е заспал.

# 513
Независимо колко късно ляга, се буди по едно и също време. Затова предпочитам да легне по-рано вечел, за да имам повече време да си почина с разни други домашни задължения.
През деня понякога дпи по 2 пъти.

# 514
Ляга вечер в 20.30 сутрин се буди 7.30-8ч.Спи през деня когато й падне батерията в количката на столчето за хранене и т.н. без точен режим.

# 515
  • София
Заспива към 22.30 - 23.00 часа. Събужда се за хранене към 2.30 ч. После към 4.30 - 5.00 или заспива, или оставя будна около 2 часа. И в двата случая спи до 7.30 - 8.00 часа. През деня спи 1 път 40 минути или час и половина.

# 516
Ехеее,М, ама ти в сън си се видяла, най-накрая  Joy

# 517
Ние, когато сме на ясла става в 7 с триста зора, защото не му се става и там спят на обяд до към 3 и после вечер в 20:30 е гроги и заспива. Когато сме си вкъщи обаче сутрин става към 8, на обяд спи от 12 до 14:30-15 и вечер заспива към 21:30-22.
Да ви попитам вие някакви сандвичи давате ли на малките бебоци? Защото искам да разнообразя закуската - до сега давах кус кус, ювка, попара, бисквити с мляко и ме иска да въведа някакви филийки примерно принцеса, сандвич с масло и кашкавал и т.н. И се чудя дали на нормален хляб като за възрастни както се казва или на неговите сухари.

# 518
Аз сандвичи с нормален хляб давам отдавна. Принцеса с яйце и сирене, с кайма, с кашкавал ( задушавам ги в найлонов плик или под похлупак)....днес с топено сирене им дадох да пробват. Облизаха го и оставиха хляба за кучето...не са прости. Миналата седмица бях взела някакъв зеленчуков хляб от лидл. Мазнах по три филии на чаве с масло, връчих по една плочка сирене, три-четири маслинки на четвъртинки, по половин авокадо на маймуна и 100 мл чай от лайка....Казано на модерен готварски язик - "деструктурирана попара с дип от авокадо и екзотични допълнения". Цудо! Ядоха и мазаха тихо и кротко 40 Мин, а аз спокойно си закусих, изпих си кафето- топло, сутринта, че даже се и порових на спокойствие из нета...

# 519
Аз като приготвя принцеса с яйце и извара съм правила,солени и зеленчукови мъфини.. ами не иска да ги яде маже ги по пода,мачка си ги в ръцете но в устата нищо не влиза,виж боклуци  яде всякакви.. нз кога ще прояде.
Какъв кашкавал давате.

# 520
  • пловдив
   Благодаря много ,момичета за споделеното относно съня. Аз все още обмислям варианти относно режима Днес поспа един път от 2:30 до 17ч,но явно беше изморена от вчерашното пътуване и недоспиване.
Вечерта започна към 22 ч да се прозява,опитвахме няколко пъти да се приспи и заспа чак към 23:30,което е доста късно...

Относно хапването,отдавна давам филия с масло. Дъвче си добре и похапва и по-големи парчета,но си зависи от бебето. Имаме познато бебе,което е по-голямо и още не може да яде храна на хапки,защото се задава.

# 521
  • София
Ние, когато сме на ясла става в 7 с триста зора, защото не му се става и там спят на обяд до към 3 и после вечер в 20:30 е гроги и заспива. Когато сме си вкъщи обаче сутрин става към 8, на обяд спи от 12 до 14:30-15 и вечер заспива към 21:30-22.
Да ви попитам вие някакви сандвичи давате ли на малките бебоци? Защото искам да разнообразя закуската - до сега давах кус кус, ювка, попара, бисквити с мляко и ме иска да въведа някакви филийки примерно принцеса, сандвич с масло и кашкавал и т.н. И се чудя дали на нормален хляб като за възрастни както се казва или на неговите сухари.
Хляб или сухари е все тая, сухара на сандвич е по-неудобен.
Мн отдавна давам сандвичи. А преди това му давах коричка хляб да си си дъвче (и сега му давам де)

# 522
И аз като Въртоглава давам отдавна сандвичи. Освен вече изброеното съм.давала и.авокадо,банан и.малко лешников тахан намачкани и на филийка, а онзи ден и намачкан банан с фъстъчено масло за първи път. Изяде две филии. Много му хареса!
Моето диване има горе-долу режим, но в 20%от дните нямаме. И все пак от една седмица става все по-рано и по-рано - днес вече в 5 беше готов човекът. И после към 8 почва да се прозява и може да спи после още 3 часа!!! Все още не мога да реша дали да се намеся и как, или да го оставя да прави от каквото си има нужда.

# 523
Още от самото начало бях решила, че трябва да изградя някакъв режим за хранене и сън. Постепенно се случи, но по скоро аз се водих от него, отколкото обратното. По изключение, ако е трябвало да отидем някъде в определен час, а е спял съм го будила. Иначе не. Оставям го да спи, колкото има нужда, но някакси винаги си следва програмата с -/+1 час. Установих, че спазването на някаква рутина му носи спокойствие. Следователно и на мен Grinning
Събужда се около 7. Към 8 закусва. Около 10 заспива за предиобеден сън. Понякога за половин час, друг път час и половина. 12-12:30 обядва. Следва игра до към 14:30-15 и отново сън, с различна продължителност, но не по-късно от 17. Съответно 16:30-17:00 следобедна закуска. В 19:30 вечеря и 21-21:30 баня, АМ и в леглото.

# 524
Момичета, какво мислите за храненето на детските площадки?
Вчера докато бяхме с детето на люлките, един татко извади банан и започна да храни сина си на люлката до нас. Момичето ми като видя от мрънкане до рев стигна. Махнах я от там, но тя все на там върви. Съпругът ми каза на човека, че е невъзможно на 13 месечно дете да се обясни, че не е време за храна, но отсреща никаква реакция. Тръгнахме си.
Аз държа на режима на хранене и до сега и солети не съм й давала, та не знам как ще се справяме.

Общи условия

Активация на акаунт