Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 654
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Лил, в коя ясла го записахте, ако сте от София де.
Аз не знам какво да мисля. Имаме финансовата възможност и до 3 да го гледам. Хем ми се връща на работа, за да разнообразя, хем не искам да се отделям от него. Heart Eyes  Плюс това ние доста пътуваме с него по почивки, тук и в чужбина, а ако тръгна на работа няма да мога да пътувам толкова често, а много обичам.

# 556
Кажете ми моля подходящ сироп за кашлица.Малкия има хрема от онзи ден,но явно секрета е слезнал надолу.Тази нощт никой не можа да спи,той буквално не може да диша има запушен нос,кашля и има хрипове.Естествено после ще го водя на доктор,но отсега си знам,че ще ми подаде рецептата с вентолина.

# 557
  • София
Кажете ми моля подходящ сироп за кашлица.Малкия има хрема от онзи ден,но явно секрета е слезнал надолу.Тази нощт никой не можа да спи,той буквално не може да диша има запушен нос,кашля и има хрипове.Естествено после ще го водя на доктор,но отсега си знам,че ще ми подаде рецептата с вентолина.

Ако има сухо свиркащи хрипове и спазъм нищо друго освен Вентолин не може да му помогне.

# 558
Аз не знам какво да мисля. Имаме финансовата възможност и до 3 да го гледам. Хем ми се връща на работа, за да разнообразя, хем не искам да се отделям от него. Heart Eyes  Плюс това ние доста пътуваме с него по почивки, тук и в чужбина, а ако тръгна на работа няма да мога да пътувам толкова често, а много обичам.
Щом имате възможност си го гледайте и пътувайте. Сега са най-сладките и хубави моменти.❤🌻❤

# 559

[/quote]

Ако има сухо свиркащи хрипове и спазъм нищо друго освен Вентолин не може да му помогне.

[/quote]

Не бих ги определила като такива.По скоро кашля само за да се опита да си прочисти гърлото.Аз така или иначе имам и пръсках,снощи Вентолин,но се притеснявам този секрет да не слезе надолу към дробовете.

# 560
  • София
Мен пък вчера ме питаха дали вече съм подала документи за детска градина, че на ясла няма да го дам. В близост имаме 2 градини. Вие подадохте ли документи?

Даже вече подписахме договор с частна ясла... За съжаление в нашия квартал има много деца,и макар и да няма малко детски градини и ясли,без да го изкараме болен или да се разведем фиктивно за допълнителни точки,нямаме шанс да го приемат. А аз Септември искам да се върна на работа,макар и главно от вкъщи. Тогава ще е на 1г. и 7 месеца и се надявам да не е прекалено малък. На Запад ги засилват по детските заведения и на 6 месеца (мисля,че имаме две такива мами в темата, живеещи в държави,в които това е нормата) и пак оцеляват. А и по добре да си "намери" средата, не може само с мен и с единственото си приятелче от парка.
Ако сте от Сф, няма допълнителни точки за разведени родители. А в случаите с допълнителни точки, класирането е отделно, има отделни места за деца по социални критерии.

Относно вассината за морбили, ако има реакция, то тя се проявява около 10-14ден.

# 561
Извинявам се, че така рязко сменям темата, но искам да питам има ли някоя мама, която дава сироп Дефендил за имунната система? Понеже на листовката пише да се съхранява в хладилник, въпросът ми е мога ли да го давам в сокче например, тъй като като го извадя ще е леден? Дали не се губи ефектът ако е смесен с нещо?

# 562
Относно имунната система тук имат само имуно Б и мислех да взема,но когато питах педиатъра ми отговори,че са пари на вятъра понеже са още малки и нищо им няма на имунната система и по никакъв начин няма да помогне да спре да се разболява. След това говорих със сестрата на мъжа ми и тя ми каза,че до преди година давала постоянно на дъщеря и и пак се е разболявала и решила тази година да не дава и пак същата работа. Попитах я дали поне не са помагали по бързо и лесно да се пребори с вирусите и ми каза, че няма никъква разлика.

# 563
Моята педиатърка изрично ме предупреди да не се меся в имунната система с имуностимулатори,защото така се отключвали автоимунните заболявания.За пробиотиците същата работа,че изнежвали стомашната флора.До сега не ми се е налагало,моят не е боледувал,но и нямам намерение да давам нещо превантивно.За коликите като опитах всичко да не би пък да имаше облекчение?!Израсна си го и това е.Сега за зъбите същата работа,нищо не давам и ги вади без проблеми.Сега покрай кучешките е по неспокоен,че 2 растат,но не плаче или да има температура и за мен е нормално.

# 564
  • София, България

Да, от София сме, записахме го в частна ясла/детска градина "Mечо Пух" в Гео Милев. Препоръчаха ни я познати.

# 565
Аз също не исках да се меся в имунната система, но педиатърката ни изписа сиропа, защото за месец и половина се разболява за четвърти път и не може да си направи ваксините.

# 566
  • пловдив
Lili ,  давала съм Дефендил  на каката след бронхит по препоръка на лекар. Спомням си,че хич не го харесваше на вкус и едвам изпи шишето. Мисля,че няма да е проблем да се дава със сок.

# 567
Ами аз съм на мнение че без ясла е по-добре.Много малки мо се атруват децата сега, мисля че им е травмиращо да се отделят от семейна среда толкова рано.Това е мое мнение , а и има хора за които си е необходимо. Ние имаме свободни баба и дядо и сме решили че няма да ходи и на градина.Ние с баща й също не сме ходили. На курсове по нещо ще я запишем и толкова 😊На мен ми е ужасно гадно , че ще трябва да ходя на работа и да я оставя.Ако можех щях да си седя у нас до 1ви клас.....

# 568
Мечо  пух ни е много близо.

Хамсти, няма ли да й скучно на малката с баба и дядо постоянно? Да я забавляват,
Колко д я забавляват, ден, седмица. Няма да има игри с други деца Thinking

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 16:58 от ver4eto_sv

# 569
Мечо  пух ни е много близо.

Хамсти, няма ли да й скучно на малката с баба и дядо постоянно? Да я забавляват,
Колко д я забавляват, ден, седмица. Няма да има игри с други деца Thinking
Точно затова идеята е да ходи и на курсове по рисуване/плуване /танци...Близо до нас има частна градина в която може и почасово мисля и там за по някой час на ден.
То се знае ще се преценява и в движение, но засега това е плана 😊
Но историите за малтретиране на деца по градините , направо ме ужасяват.Аз като дете съм ходила много малко , все бях при баба и дядо и там си имах приятелчета с които играех .

Общи условия

Активация на акаунт