Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 54 806
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
И мойто само си държи шишета и вечер и сутрин в легнала поза.

# 451
Като ви чета, аз май отглеждам великанче..Моят син е 10,600 - 86 см. Яде 4 пъти на ден по около 200 грама и вечер преди сън предлагам АМ 240 гр. Не винаги го изяжда цялото. Нощно хранене няма от както стана на 5-6 месеца. Сигурно заради височината, килограмите му не му личат и просто изглежда голям, но не е пълен.

Докато сме на темата хранене, все се каня да питам, удачно ли е да му приготвя например домашен пастет от пилешки дроб. Рано е, нали? Четох противоречиви неща, относно дроба.
Харесва му да яде филийки, а се чудя с какво да му ги предлагам. От тук идеята за пастета.
Сутрин ми е трудно да му предлагам разнообразие в закуската. Давам овесени ядки/юфка/кус-кус/макарони със сирене(извара) и/или плод и до тук ми се изчерпва разнообразието.

Вчера си открадна една фурма, така сладко си я изяде, но и тях не смея да му давам, прекалено са сладки, според мен.

# 452
....

Докато сме на темата хранене, все се каня да питам, удачно ли е да му приготвя например домашен пастет от пилешки дроб. Рано е, нали? Четох противоречиви неща, относно дроба.
Харесва му да яде филийки, а се чудя с какво да му ги предлагам. От тук идеята за пастета.
Сутрин ми е трудно да му предлагам разнообразие в закуската. Давам овесени ядки/юфка/кус-кус/макарони със сирене(извара) и/или плод и до тук ми се изчерпва разнообразието.

Вчера си открадна една фурма, така сладко си я изяде, но и тях не смея да му давам, прекалено са сладки, според мен.

Аз се каня тези дни да правя домашен пастет. Преди 3-4 месеца правих опит...горе-долу долу се получи. Все още има едно малко стерилизирано бурканче в хладилника. Ще сравнявам Stuck Out Tongue Winking Eye. Ама тогава не го одобриха много. Господина го яде, госпойцата - тц. Ама тя и сега не ще дроб, а той хапва чат пат. Таааа не е проблем да се предложи дроб вече, но да не се прекалява. Ако имате възможност от домашни животни ще е най-добре.
Та идеи за мазане - авокадо с жълтък, крема-сирене ( има и рецепти за домашно), с извара -чиста или с някакъв плод, мед и масло ( лично аз ще го предложа след някой месец още), фъстъчено масло, сусамов тахан ( тези двете може пак с мед да се комбинират, моите опитаха, не са им фенове, но като няма друго ядат). Принцеси с кайма, със сирене и яйце, с кашкавал (и доматче за разкош). Правя често качамак със сирене, по-гъст, разливам в тава и после режа на парчета. Може и със сладко по-нататък. Палачинки/ тиганички с "шоколад" (банан и рожково брашно). Варено просо със сирене, елда със сирене. Кекс, мъфини...баница, сухарче ( филийка с масло) със сиренце и маслинки...омлет...случвало се е и супа да им предложа за закуска ( щом аз ям понякога, защо не и децата) и т.н.
Варианти бол.
А за фурмите, по- добре те, отколкото шоколадови бонбони.
Да се допълня. В събота бяхме навън от сутринта до вечерта и бях забравила да им взема храна за вечеря ( по-точно не предполагах, че ще окъснеем толкова). Та "сготвих" едно рибено пюре от магазина ( някакво със сьомга и моркови, не помня марка). Децата бяха в потрес... Хич не го харесаха. Решиха на кърма да си легнат полугладни. Нооо лафа "Кени се ке не пени, ке те ядем. Я пари съм дал!" у дома важи с пълна сила. На сутринта им го мазнах на филийка и си го изядоха като рибен пастет - стой та гледай. Иначе един път опитаха и хайвер. Хареса им, ама скоро няма да има, че е много солен.
В този ред на мисли т.нар. "циганска баница" ( хляб, олио/зехтин и червен пипер) на мен ми е много любима закуска. Особено с топъл хляб ( който има пекарна може да пробва). Вдругиден ще им предложа, че за утре  ( то вече днес стана) съм планирала принцеси с кайма.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 23:54 от vartoglava

# 453
  • София
Моя не знам колко е висок, последно беше 76см (януари), ама е 11,700кг

# 454
vartoglava,с това разнообразно меню огладнях по никое време

# 455
  • пловдив
Tropic, наскоро готвих свински черен дроб вкъщи и малката опита. Чудих се и аз дали е добре за бебе, после четох в книгата на Маги Пашова, че може да се дава на бебе, като е хубаво да е от домашно животно.

# 456
stelmo, аз не можах да си хапна добре на вечеря, че едното заспа на стола и бързах да го примъкна в леглото. Та сега ми се отвори и на мен един апетит. То затова и хиляда идеи ми дойдоха. Joy.
Добре че едното вампирче се е вкопчило в мен, че да не мога да скокна до кухнята да си сипя двойна порция мусака....после що съм качила повече кила от бременността... кърменето ми било виновно...дръжки. Ей така като се размечтая и почвам да си угаждам. Joy

# 457
Някой питаше за рецепта за кекс,вчера му направих този и му хареса
https://papu.bg/бананов-кекс-без-захар/

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 11:34 от stelmo

# 458
Моето момиче също добре си хапва, дори се разплаква като види празната купичка. Докато беше на частна кухня и взимах по 220г, но вече дойде и нашия ред за държавна и порциите намаляха на 190г. Сега добавям към храната сухар или пюре. Храни се 5 пъти в деня: 8-8.30ч  закуска, след закуска към 10-11ч яде плод,  12-13ч обяд, 16-17ч СЗ, 19ч вечеря и 20.30ч 150 мл АМ. Не слагах сухар в супата, но започна да се буди все по рано. Затова сега добавям. Чудя се не я ли храня с мн сухари (сутрин за попара, вечер в супата). Последно беше 10.5кг и 80см. Внимавам да не прекалявам с храната. Не съм въвела още прясното мляко.
Да попитам мюсли с прясно мляко ли го правите и колко процентно? 

# 459
 Моят син също обича да си похапва Simple Smile Храни се 4 пъти по 300гр.Консултирахме се с педиатърката,защото като хапваше по-малко не му стигаше  Simple Smile

Мюсли правя с Ам Simple Smile

# 460
Какво мюсли давате,в ДМ гледах 1 и се чудех..

# 461
Аз давам това

# 462
  • Down Under
Моят дребчо почти нищо не яде, предлагам какво ли не, има дни в които е изцяло на АМ. Каквото и да дам отхапва и плюе. Само едни кремчета с манго, банан, ягода и попара евентуално. Дано бързо отмине този период, че се побърквам вече. Иначе е 77см, 10кг.

# 463
А има ли кърмени бебета които още да са на поискване?Моята цока редовно и денем и нощем...понякога през деня го ползва като начин да се качи на спалнята и да си играем...В тази възраст кърменето брои ли се за хранене или по-скоро е като десерт?

# 464
Аз също давам от мюслите на Holle със АМ.

Общи условия

Активация на акаунт