Промяната след раждането

• 31 638
  • 855
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Според мен пък цялата работа е, че ти се виси вкъщи. Което е абсолютно ОК, стига човек да си го казва и най-вече - стига да не изкарва другите, на които не им се седи, роби, егоистични майки и прочие. Иначе оправданията са като гъзовете, всички си ги имаме.

Интересно ми е след, да речем, 5 години, дали ще плещиш същите неща тук. Или тогава плочата ще се обърне. Ще поживеем, ще видим.

# 406
Разбира се, че ми се виси вкъщи. А работенето от дома е много приятно - без бързане, без задръствания, гъвкаво. Буквално не мога да си представя пак да се юркам по нечия чужда програма. Пък и що да ми плащат по български цени, като може по международни и пак да не мърдам от дивана.

Като млада и аз съм била "супер окрилена" за какво ли не и ми се е струвало уау, сега малко по-скептично гледам на великите възможности. Та изобщо "ходене на работа" само по себе си не ме блазни. Имам си начини да си създам ритъм в деня и без ритуала грим-обличане-ходене на работа. Не всеки го може това, но аз примерно мога вовеки веков да си работя нещо свободно и гъвкаво от дома. Ни костюмчета искам, ни офис, ни екипи, ни срещи.

И то главно защото ходенето на работа включва огромно количество допълнителна работа, докато стигнеш до истинската работа. А идеалното е просто да свършиш истинската работа и за други глупости да не те закачат.

Скрит текст:
(впрочем откакто ми поръчаха да напиша thought leadership статия от името на успяла и хвърчаща жена, започвам да съм още по-скептична към високохвърчащите хора...така де, ако трябва многодетна майка от дивана да им пише влиятелните мисли, с които да завладеят света...) - тоя живот го живея именно заради такива моменти на краен майтап, лол...да не забравяме, че американската култура е попила немалко елементи от цирка на P. T. Barnum и изкуството на създаването на имидж и продаването е доста извисено, така че на думи нещата изглеждат много окрилени, а иначе е омерта да мрънкаш за детайлите - важното е хайп да има...

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 10:08 от The Siren of Titan

# 407
  • София
Аз пък обичам да ходя на работа. Ама да ми е на една спирка и да няма шеф. Поне не наблизо. 😁

# 408
Радвам се за теб, Сирен, въпреки че не обичам толкова фантастична литература!

Но аз се радвам и на всички други жени, които живеят по начина, който са си избрали!

# 409
Аз пък обичам да ходя на работа. Ама да ми е на една спирка и да няма шеф. Поне не наблизо. 😁

Аз искам да си направя cow-orking space. Ама само за мен. Може и за мъжа ми, ама ако слуша. Някакво ателиенце или малко апартаментче. Яко ще е.

# 410
Аз винаги съм се чудила дали няма да ми липсва работата. Особено, взимайки предвид, че когато остана повече от 9 дена вкъщи малко прищраквам, почвам да си дебна мейла и да се чудя как да се набутам да свърша нещо. Истината е, че обичам да ходя на работа, но вероятно като имам дете ще се промени тази нагласа Simple Smile

# 411
Сирен, а какво си работила преди майчинствата? При трудов договор е най лесно да се върнеш, в по големи компании или фабрики. Там всичко е канализирано. Но ако целия си съзнателен живот си градил нещо, можеш ли с лека ръка да го захвърлиш + ясното съзнание, че като минат 2-те години си безработен и трябва да почваш градежа почти от нулата.
Бондинг с детето ще имаш цял живот. Още повече, че ти като си майка на 100% по скоро ти тежи.
По добре 1-2 часа да си играя с удоволствие с детето, вместо да го намразя, защото заради него съм "закопала" половината си същност и да му натяквам колко съм жертвала за него във времето. Да, моята работа е част от мен, от начина по който се определям, донесла ми е успех и н.т.
Понеже работя от вкъщи сигурно ще търся начин да си запазя колкото се може по голяма част от работата си. Сега една моя клиентка също бременна, сподели, че ще продължи да си работи и през майчинството. Преди време друго момиче, нямаше търпение да се върне на работа, след едната година. Младо семейство - таткото гледа бебето, докато момичето си гледа бизнеса.

# 412
Нямах търпение да се върна на работа. Не обичам дълго да се задържам у дома. Стига да обичаш това, което правиш разбира се.

# 413
  • София

Аз искам да си направя cow-orking space. Ама само за мен. Може и за мъжа ми, ама ако слуша. Някакво ателиенце или малко апартаментче. Яко ще е.
Аз мислих по въпроса, обаче ще трябва доста да работя, за да плащам наема. Двойно, по мои изчисления.

# 414
  • София
Аз винаги съм се чудила дали няма да ми липсва работата. Особено, взимайки предвид, че когато остана повече от 9 дена вкъщи малко прищраквам, почвам да си дебна мейла и да се чудя как да се набутам да свърша нещо. Истината е, че обичам да ходя на работа, но вероятно като имам дете ще се промени тази нагласа Simple Smile
И на мен ми липсваше, но след третата година не се върнах на същото място. Нямаше смисъл.

Иначе една от причините да се откажа от второ дете беше именно стоенето у дома. Не е за всеки, на мен ми тежеше. В същото време се познавам и знам, че родя ли, ще жертвам собственото си удовлетворение и пак ще провися 2-3 години - сърце няма да ми даде още на 1 да го дам някъде.

# 415
Бондинг няма да имаш цял живот - докато се обърнеш, и то отхвърчало и вече не си му интересна.

Преди майчинството - финансов и бизнес репортер. Винаги съм разчитала на лични способности, не вписване в екип и фирма - защото специфичните за една фирма способности са безполезни в друга. Позицията ми в някоя фирма никога не е била моя идентичност, никога не съм се представяла с позицията си.

Че 2 години какво са? докато влезеш във форма и минали. Около три на дете са си идеално, и малко повечко даже, ако се налага. Разделянето на 2г. е адски трудно. И се получава един период, в който и двете неща не вървят - ни работа като работа, ни детето е гледано като хората. Е сори, ама ще си го гледам у дома и ще яде био месо и био плодове, няма да кара на държавен боб в яслата. Не ми беше толкова спешна работата.

# 416
  • София
Децата на познати, дадени на 2, са същите като моето, дадено на 3. Няма разлика - нито като ниво на самостоятелност, нито като бондинг към родителите.

По 3 години на дете, за две деца това прави общо 6 години висене по градинки, слушане на малоумни разговори и идиотски съвети (''Ама как така още я кърмиш, спри веднага - след първата годинка кърмата се разваля''), захранване, учене на гърне, прохождане. Не, мерси. Мили са ми тия моменти, но само защото знам, че няма да се повторят.

Месо и млечни си купуваме от млекарница & месарница, айде няма нужда да са био.

# 417
Tаис, моята шефка, когато роди преди няколко години, се побърка. Върна се на работа на шести месец с думите "не мога повече да седя вкъщи" ,а фирмата си е нейна и спокойно можеше и от тях да работи. Въобще не я бе срам да си каже, че не е за нея това и тя има нужда да работи и то извън тях, а и аз не виждам нищо нередно. Нямам идея какво би било при мен, знам че на този етап имам няколко "red flags" ,които ми подсказват, че има вероятност да е така..едното е любовта към работата ми, за мен тя не е задължение, но пък чистене, готвене, оправяне вкъщи - е ,това са ми истински неприятните задължения, които върша с не особено голямо желание.

# 418
Аз пък виждам големи разлики с гледаните в институция - първо, стресирани, второ, шумни, безпардонни, бутащи се. То какво да попие едно дете от група с 32.

Не е задължително да се виси по градинки. А разговорите с майки не са задължителни.

Моята работа е супер приятна. Това, което ме дразни, е нуждата от "ходене на работа" - задръствания, бързане, гонене на час.

# 419
Е, алтернативите не са само държавна ясла или гледане от мама до 3 години. Какъв е проблема с детегледачките? Така хем детето не яде "държавен боб" Joy хем ако майка иска - работи.
Аз, честно казано съжалявам, че не се реших на такъв вариант, а 3 години се мъчих с няколко дини под една мишница и накрая ни едното, ни другото вървят добре...

Общи условия

Активация на акаунт