Така че и да е имало някакви безсънни дни и нощи, чудо голямо, просто един миг.

Много се дразня на такива коментари, защото така не е правилно да се говори. Първо, всички деца са различни, всички семейства са различни и т.н. Второ, дори и на някой да му е трудно и да си го мисли, не е редно да предава негативната си енергия на останалите. Трето, ами, за мен, не е възпитано такова поведение. И аз много се дразня на тези майки, които само се оплакват. Пред външни хора никога не съм се оплаквала. Позволявала съм си да го правя само пред мъжа ми и пред майка ми, примерно. Наистина има трудни и изнервящи моменти(гледам от ъгъла на отглеждането на 2 годишно), но при мен далеч не са ежедневие, така че смея да твърдя, че като цяло не ми е трудно. А на приятелките без деца, които ме питат как е, винаги казвам, че е прекрасно да си майка, защото наистина е така. А в крайна сметка, човек гледа глобално на нещата и не е редно някои моментни състояния и трудни периоди да ни карат да се съмняваме в избора си да бъдем майки.
Положителните страни са много
Бебетата са ужасно сладки
Неспането е гадно, но минава. Това знам, че е преходно и не ме притеснява чак толкова.
Към пубертета обаче става много по-интересно 
Аз имах вече 2 деца, когато с третото ми се изтресоха един куп изненади покрай детегледането. Пък мислех, че имам опит хехе Препоръчани теми