Промяната след раждането

• 31 608
  • 855
  •   1
Отговори
# 90
На мен пък ми беше  изключително интересно баш това ежедневие, с памперсите, коликите,  прохождането, проговарянето и всичко. Виж, заведенията и фитнеса ..е това си е скучно след третия път, едно и също си е за мен 😁.
По темата, да вдигна малко летвата с "ще видиш". С първото ми дете минах през всички възможни страхове, от"защо плаче" през " да го пусна ли на люлката вече" до проверки дали диша нощем 😊 С второто и третото вече не се втелясвах толкова и се справихме доста по-леко ( е, сега, безсънието си е безсъние). Обаче 2 пубертета преживях, и аз не знам как,  сега малката е на 11 и умирам от ужас какво ме чака, не го усвоих този момент.

# 91
Ми купи си едно куче..
И виж кое и до колко ще се промени в живота ти..А е просто едно куче..
Смятай бебето ква промяна е..
Не мога. Имаме котка, тя ще го бие. 😀 Иначе съм имала две кучета, няколко гризача, а сега и котка. Разбира се съм се грижила за тях сама и до края. Но ако това е добре за сравнение... Добре. 😀
Значи знаеш кво е отговорност..
Бебето е същото като домашния любимец,но умножено по милиард..
И като любов,и като отговорност,грижа,внимание и квото още се сетиш..

# 92
Да в началото е интересно,но после е еднообразие. Чакам с нетърпение да порастне малко и да стане истински забавна. За да може вече и по-осъзнато да се занимаваме с нея. 😊
Аз и котка имам. Доста преди детето. Да общо взето се научаваш на някаква отговорност към друго същество. А сега ми е по-скоро още едно задължение,още едно същество за което да мисля и с което да се занимавам. Е поне са свикнали заедно вече.

# 93
  • София
В една стара тема ме убеждаваха, че съществуват големи бели феи, които се радват да са само майки завинаги.
В реалността виждам комплексирани жени, които към първи клас са способни да издерат очите на всяка, която работи, учи или се развива извън майчинството...

# 94
На мен пък ми беше  изключително интересно баш това ежедневие, с памперсите, коликите,  прохождането, проговарянето и всичко. Виж, заведенията и фитнеса ..е това си е скучно след третия път, едно и също си е за мен 😁.
Ако това са алтернативите... нищо чудно и да са ти интересни памперсите Stuck Out Tongue

# 95
Много чувствителни стана,  така нареченото поколение на 90-те. Някои хора споменават техните си преживявания по начин от тяхната си гледна точка...какво толкова се вторачвате в такива дреболии ...  статистика във форума ли водите.
Да живота след раждането се променя и всеки средно интелигентен човек е наясно с това и с най-основните промени.

# 96
Моето бебе, за мен вече не е бебе, е на почти 11 месеца. Твърде кратко време за да кажа какво ще се промени, но пък мога да кажа какво се случва до момента. Аз съм късметлийка с кротко бебе. Още от втория месец спи по 8 часа плътно, а от 4-5 ме оставя да спа до 8-9, въпреки че тя се буди в 7, през деня си спи 2 пъти по 2 часа. Доста ми е лесно с нея. Това, което се промени най-осезаемо е че ако преди съм обичала баща и, сега вече го обожавам. Друго - мнооого голяма отговорност към детето, нереално голяма. Трето - ФИНАНСИ. Семейният бюджет ми стана нещо като хоби, а спестяванията са ми фикс идея.
По-малките неща като време за себе си, хоби или почивки не са се променили като интензитет, но пък много се промениха в организационен аспект. Април тръгва на ясла и ще ми е много интересно от там нататък какво следва.

# 97
На мен пък ми беше  изключително интересно баш това ежедневие, с памперсите, коликите,  прохождането, проговарянето и всичко. Виж, заведенията и фитнеса ..е това си е скучно след третия път, едно и също си е за мен 😁.
Ако това са алтернативите... нищо чудно и да са ти интересни памперсите Stuck Out Tongue
Интересно  ми е детето. Всеки ден. На всяка възраст ежедневно учи по нещо или учи на нещо мен. Иначе заведенията и фитнеса наред с разходки по планини и морета е всичко, което изтормозените майки във форума жадуват. Има и жадуващи да се върнат на работа, обаче това отказвам да го коментирам 😁
Та за какви алтернативи говорим?

# 98
  • София
Ами работа и учене вместо фитнес и заведения, примерно.

Откакто съм с деца, станах 100 пъти по-организирана. Тефтери, задачи, финанси, отчети - всичко. Преди това беше - има заплата - няма заплата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 99
Аз си обожавам децата, но заради тях не мога да се откажа от работата си, нито пък от морета и екскурзии, първите пет години на детето са по-тегави, но после стават разумни и с малки изключения може да се ходи почти навсякъде с деца. Но да децата изискват жертви и поне 15-20 г. След раждането на дете не можеш да се почувстваш напълно свободен човек, това обаче не е причина да нямаш дете.

# 100
  • София
Ох, на 19 завършват училище, после и университет ще трябва да мисля... Ще видим.

# 101
Ами за всеки удоволствията и радостите са различни. На мен по фитнеси и заведения и планини не ми се обикаля. Но виж хубави книги, нов курс по нещо, пътешествие в други страни,нова емоция, спа или дори разходка до някое хубаво място да за това си жадувам. На работа не ми се връща, но пък има няма 3 м ми останаха и това ще ми се наложи. И си има и добрата страна,защото вече почвам да си кукуригам. Идеята е просто  по малко да си ги доставяме тези удоволствия,да си намерим баланса между майчинството и себе си, така както на нас ще ни е добре. Каквото и да си говорим майчинството е застоял период и еднообразен-е поне за повечето  жени. Изключвам вного дейните,които могат да се занимават с 100 неща и това не им пречи. Честно казано аз чувствам мозъка си вече закърнял и за това сега ще запиша нещо да уча, че малко да се отрезви😊

# 102
  • София
Основните промени при мен са две:

1. Намаляване на спонтаността в ежедневието с около 50-60%, т.е. за почти всичко трябва първо да се мисли и планира, после да се прави. В това отношение детето е като кучето, няма разлика.

2. Внезапно възприемане на света по коренно различен начин. Примери: дъщеря ми обича да се катери. Имала е и инциденти, вкл. падане и в резултат, кръвоизлив в стомаха. Съответно, ако преди да имам дете, на дърветата не обръщах внимание, сега всяко дърво в парка ми е потенциален убиец. Същото е и с насекомите - преди не ги забелязвах, сега знам, че има ли паяк, бръмбар и прочие, тя ще го хване и изследва. Луда е на тема живини - дори след като един тлъст паяк я ухапа, и ръката й се поду като боздуган, ентусиазмът й не намаля. Същински Джералд Даръл.

Останалите промени са маловажни.

# 103
  • София
Аз все още гледам всякакви стълби с подозрение.
Все още няма килими у нас.
Все още телевизорите са нависоко.
Въобще всички мебели са високи. Беше ни доста трудно да ги намерим, защото по магазините се предлагаха едни ниски секции.

# 104
Няма високо, ниско - секции, маси, столове - моето малко се катери навсякъде, доста е подвижно и пъргаво. И колкото и да е уж сръчна, все някъде пада и следва рев и синина. Вкъщи съм винаги нащрек, никога напълно спокойна. Ето ти още една промяна Simple Smile Също много обича да не си яде храната, а да я размазва навсякъде Simple Smile И други такива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт