Промяната след раждането

• 31 749
  • 855
  •   1
Отговори
# 420
Таис - абсолютно по същия начин мислих и аз. Миналата година си сложих главата в торбата. Сега чакам да видя какво ще излезе Simple Smile

FlameV - преди години една мацка се върна на 40 ден след раждането. Тогава бях ''потресена''. Сега съм се научила да не се чудя много , че човек не знае какво ще му дойде до главата.

# 421
FlameV - преди години една мацка се върна на 40 ден след раждането. Тогава бях ''потресена''. Сега съм се научила да не се чудя много , че човек не знае какво ще му дойде до главата.
О, аз визирах, че се побърка от седенето вкъщи. Не че е е побъркана, защото се върна на работа Simple Smile. Ние с нея имаме много идентичен начин на мислене и за мноого неща я разбирам.

# 422
Никакъв, стига да намериш добра и да си паснете. Но с детегледачка...абе пак ще трябва да си затвориш очите за доста неща.

Не знам какво имат тия хора в къщите, че да им е тъпо и безинтересно. Мога хиляда години да си стоя у дома и да ми е супер интересно. Имам хиляди неща за правене. И не, не са мусака и крем карамел.

# 423
  • София
Лолита, ще излезе нещо хубаво, каквито и решения да си взела Simple Smile

По градинки ходех, за да се социализира детето - не мога да си представя да имам малко дете и заради собствения ми мързел, да го държа у дома, евентуално с още някое братче/сестриче. Абсурд, децата имат нужда от други деца, не само от мама и тате. След първата година моята проходи и започна видимо да се радва като видеше няколко дечица в градинката. С мен се социализираха разни майки, та се наслушах на глупости, но заради детето стисках зъби.

# 424
Хич не ми е интересно на мен в къщи. Домашните задължения не са ми любими. Има дни когато истерясвам, ако няма какво да правя.
И аз се замислям за детегледачка почасово когато дойде ред. Една позната сега е така. Жената си върши работата, детето или с гледачка, или с роднини.

# 425
Харесвам си работата, но някак не горях от нетърпение да се върна. Даже още с наслада си спомням как с 2,5 годишното се гушвахме и заспивахме блажен следобеден 3-часов сън. Simple Smile Revolving Hearts

# 426
Чакай де, като си вкъщи, само домашни задължения ли? Нямаш ли някакви домашни хобита, книги, други неща?

# 427
Чакай де, като си вкъщи, само домашни задължения ли? Нямаш ли някакви домашни хобита, книги, други неща?
Е, нали точно ти обясняваше, че е трудно когато си с деца? Седни- стани, донеси-отнеси... ставало накъсано. Филм не можеш да изгледаш.

# 428
E да, с деца е гадно. Но вече с деца в училище, да бачкам половин ден от дома, да не хабя по час за пътувания и да съм на разположение - това си е идеално.

Иначе не знам примерно как става връщането на работа, ако детето е 1 седмица на градина, 3 седмици боледува. Едва ли ще има толкова ефективно работене, а детето все ще е недолекувано, щото кой ще те пуска за по 3 седмици всеки месец...

# 429
E да, с деца е гадно. Но вече с деца в училище, да бачкам половин ден от дома, да не хабя по час за пътувания и да съм на разположение - това си е идеално.

Разбирам, че това си го написала пожелателно за това, какво би правила, защото вчера се оплакваше, че нищо не можеш да правиш с "малки деца" Simple Smile Обясняваше, че само форумът ти остава и Туитър.

Таис, аз не обичам градинки и слава богу, успях да избягна този период. Ходехме на други места, пак не сме се спирали, но моята е невероятно социална от много малка.

# 430
С малки деца от дома, както казах, мога да работя на парче "колкото да не заспя", да изкарам пари и да бягам. Не е кариера, не уча нови и трудни неща, няма "пожари" в работата. Толкоз са ми силите. Форумът е за релакс и разсейване.

Но примерно с малки деца не мога да седна да рисувам, тоест не мога да карам курс за илюстрация и да предавам домашни - просто няма къде да ги направя на спокойствие. Освен това, за разлика от писането, ще ми е по-нова способност, която ще си иска времето, не е овладяна и не е на автопилот.

# 431
Каймата от Лидл вече се представя за био месо?
Форумни митове и легенди, част Н-та.

Добре сте се забавлявали докато съм била на площадката.

# 432
  • София
Е, ти може и да работиш от дома, но има десетки професии, които не го позволяват. Обикновен лекар да си например, в обикновена поликлиника, пак няма как да преглеждаш от вкъщи, съответно в един момент се връщаш в кабинета.

# 433
Каймата от Лидл вече се представя за био месо?

Е не, сменихме начина на пазаруване. Що, забранено ли е да минеш от Лидл на farmhopping? специално разрешение от форума ли да искам? Да, вече пазарувам био месо, защото открих, че е по-вкусно. И?

И да, пазарувала съм и от Лидл, и от Попов, и от други места. Във всеки случай като гледам менютата по градините, у дома винаги качеството е по-добро.

# 434
Аз директно си казвам, че успявам, защото имам невероятен късмет с работата. Правя компромис с финансите, но пък имам голяма степен на свобода. Имаме хоум офис, нямам проблем с болнични, взимам повече отпуска, неплатена когато се налага, изобщо ... Не съм на първа линия в офиса, другите се натягат, за мен обаче е ОК, натъманихме се и си намерих мястото. Ако не беше така сигурно щях да си остана вкъщи едно известно време. Осъзнавам, че имам голям късмет. Всичко това ми помага да съм до децата си, когато е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт