Промяната след раждането

• 31 654
  • 855
  •   1
Отговори
# 645
Нали уж се спряга някаква митична кариера и как се работи само на 100 %?!  Предполага се, в такъв случай и че социалният кръг е нива над този, на който можеш да попаднеш в извън професионална среда на напълно произволен принцип Simple Smile

# 646
  • София
Нали уж се спряга някаква митична кариера и как се работи само на 100 %, предполага се, в такъв случай и че социалният кръг е нива над този, на който можеш да попаднеш в извън професионална среда Simple Smile
Митичната кариера в случая е като гръцкия вегетарианец - както казва една моя добра приятелка от Серес, всички са чували за него, но никой не го е виждал Wink

# 647
Нали уж се спряга някаква митична кариера и как се работи само на 100 %, предполага се, в такъв случай и че социалният кръг е нива над този, на който можеш да попаднеш в извън професионална среда Simple Smile
Митичната кариера в случая е като гръцкия вегетарианец - както казва една моя добра приятелка от Серес, всички са чували за него, но никой не го е виждал Wink
"Гладна кокошка просо сънува", са казали у наше село.
Най-много шум вдигат тези, които само "са чували" за това, за което говорят Simple Smile

# 648
Ахахаха, да, наистина при все години прекарани във вегетариански кръгове, нямам познат грък-вегетарианец. Много се смях на това...

Моите колеги са супер готини. Екипът ни е сравнително малък и всъщност ми е много приятно там. Не може да се каже, че важи за всички места, на които съм работила. Даже и девелопърите ни са приятни хора със страхотно чувство за хумор. Факт е, че всички са интелигентни и прогеесивни хора, с които ни върви приказката и си харесваме всички работата, което помага.

# 649
  • София
Доста майки, които познавам са на работа, колкото да се каже, че са на работа, поне до първи клас на детето. Т.е. - длъжността не е нищо особено, заплатата понякога също, само че е близо, пускат рано, търпят болнични и т.н.

# 650
Значи пак стигнах до същия извод. За съжаление огромен процент от хората работят ,защото или се налага или просто за да не стоят у дома. Много малко го правят, защото чувстват работата си призвание.
Ами да ви кажа, моята не е цветя и рози. Без нея обаче не мога, все едно съм родена за това.
Има жени със сериозни професии, там нещата стоят по друг начин.
Замислям се, защото трудно се балансира между деца, мъж , работа. Понякога съм заспивала буквално права. Но това е сладка умора. Чувствам се жива, когато върша това в което вярвам и обичам.

# 651
Моите колеги са супер готини. Екипът ни е сравнително малък и всъщност ми е много приятно там. Не може да се каже, че важи за всички места, на които съм работила. Даже и девелопърите ни са приятни хора със страхотно чувство за хумор. Факт е, че всички са интелигентни и прогеесивни хора, с които ни върви приказката и си харесваме всички работата, което помага.

Да де, типичното готино-повърхностно общуване. Пак не са социален кръг. Не сте реално близки, само шеги и закачки. Може да ти е приятно, да, но това не ти е социалният кръг. Просто са колеги.

Не знам на кое му викате митична кариера. Но някои видове работа си искат своето. Ранно тръгване, разсейване, липса на хъс и бързане да правиш нещо друго - забелязват се и се наказват.

# 652
Ами значи аз тогава социален кръг нямам.
Имам 3-4-5 приятели близки от 20+ години насам, имам роднини и имам повърхностни по тази дефиниция отношения с всички останали: съседи, колеги, майки от училището на детето и т.н.

# 653
  • София

Да де, типичното готино-повърхностно общуване. Пак не са социален кръг. Не сте реално близки, само шеги и закачки. Може да ти е приятно, да, но това не ти е социалният кръг. Просто са колеги.

Не знам на кое му викате митична кариера. Но някои видове работа си искат своето. Ранно тръгване, разсейване, липса на хъс и бързане да правиш нещо друго - забелязват се и се наказват.
То щото разговорите с другите майки из градинките са дълбоки колкото Марианската падина. Айде молА ти се, минали сме по тоя път.

А това: ..разсейване, липса на хъс и бързане да правиш нещо друго е кофти. Възпитана съм в добра работна етика и не съм си позволявала да карам като лисицата с опашката. Сега ми хрумва, че ако ти си такъв служител, то може би наистина е по-добре да си седиш у дома. Ненавиждам скатавки и всякакви мърлячи, независимо от професията.

# 654

А кое е социален кръг за теб?
И защо трябва да е кариера - не може ли просто да е работа, която ти е приятна и удобна. Ако на едно място те наказват, защо ще стоиш там, може да намериш нещо друго, дори да е за по малко пари. 500 лв да ти дават, пак са пари и дори и да са си само за теб /ако мъжа поема всичко останало/ пак е ОК, все пак не си 100% на чужда издръжка.
Сякаш работата трябва да е винаги със срокове, супер натоварена и изнервяща, че и да се държат лошо с теб, а колегите да са непоносими. Сирен, малко се увличаш ми се струва.

# 655
Да, ама ако добрата работна етика включва да стоиш до 9 вечерта на работа, а с детето трябва да си вдигнеш шапката в 5:00, че и по-рано...с първата си работа бях питбул-работохолик направо. С дете това би било невъзможно.

По градинките рядко съм говорила за пюрета и памперси. След първите три пъти с първото дете се научих да прекъсвам тоя тип разкази.

# 656
  • София
Ей сега си прегледах списъка с приятелки. Тези, които мога да кажа, че са постигнали нещо в последните 3-4 г имат тийнеджъри, или по-големи деца.
Това - с дете на две и главен мениджър на водопада, просто забрави.
Познавам една много бойна търговка с малко дете, самотна майка обаче. И техните й помагат с гледането. В смисъл - тя е предимно на път лятото.

# 657
Да, ама ако добрата работна етика включва да стоиш до 9 вечерта на работа, а с детето трябва да си вдигнеш шапката в 5:00, че и по-рано...с първата си работа бях питбул-работохолик направо. С дете това би било невъзможно.

По градинките рядко съм говорила за пюрета и памперси. След първите три пъти с първото дете се научих да прекъсвам тоя тип разкази.

А по градинките какъв дълбокосмислен социален кръг намери и в какво се изразява искрената грижа една за друга, която не се получава на работа?

# 658
  • София
На мен лично ми е все едно. В смисъл - мога да водя безсмислени разговорчета с когото и да е, но не мога да се сприятеля сериозно. Ако случайно го направя, накрая все ме порязват. Така че все тая дали са колеги или мами.

# 659
Повечето хора са така. Затова ми стана интересно какви възможности за смислен социален кръг предлага дългото майчинство без кариера, които са качествено по-дълбоки като взаимоотношение от каквато и да било друга среда.

Общи условия

Активация на акаунт