Промяната след раждането

• 31 650
  • 855
  •   1
Отговори
# 660
Сирена, точно за социален кръг  точно ти е смехотворно да се изказваш. При положение, че твоят се състои от непознати хора, разпускащи във форум, където можеш да си измисляш каквото си искаш и да се правиш на каквато не си.

# 661
Ъм, форумът не ми е социалният кръг. Просто е форум.

# 662
Точно в това е проблемът - бъркаш форум със социален кръг. И събота е - как така имаш интернет? Не си ли на планина, спа и някъде със социалния ти кръг и без децата?

# 663
Кажи за градинките! А не, чакай, ти преди месец-два каза, как всички там са простаци с питбули и градински деца-агресори, с които нямаш нищо общо ... Да не сменихте средата?

# 664
  • София
Кажи за градинките! А не, чакай, ти преди месец-два каза, как всички там са простаци с питбули и градински деца-агресори, с които нямаш нищо общо ... Да не сменихте средата?
SmileSmile
И аз чакам с интерес, помня за простаците в градинките.

# 665
  • София
А по градинките какъв дълбокосмислен социален кръг намери и в какво се изразява искрената грижа една за друга, която не се получава на работа?

По градинките е като в работата- същия дълбокомислен "социален кръг".
Та, тия в градинките нали също са били работещи, преди да родят.
Плюсът в градинката е, че си с детето си, а минусът в работата- че детето ти се "социализира" едни 8- 9 часа сред други врещящи себеподобни, сред които ти не би издържала и 2 часа.

# 666
О, едно лято повече от месец се води цяла дискусия за това, колко са опасни градинките.
От кога социален кръг и близка приятелска среда са идентични, че да натоварваме първия с очаквания, които се оправдават от средата на нашите приятели?!
Но... когато говорим за интересна професионална кариера, разговорите съвсем не са толкова "повърхностни", обаче трябва да си го минал или да си, за да го знаеш.

# 667
Говорите за децата все едно са някакви говеда - отвратително е просто. И преди съм го казвала (от писанията на Сирената и на други) - изкарвате ги някакви животни, които лазят по земята за късче кашкавал, изливат соковете върху главите си, организират си боксови срещи или кални борби, за да досаждат на вглъбената във форума майка и мучат напълно лишени от социални умения. Когато не мучат се мушкат с ножици и химикали или просто скачат от балкона, за да привлекат вниманието на майка си. Баща си не познават, защото е още много рано той да се занимава с тях, а и ако отдели от времето си ще пострада семейния бюджет.
Хайде, на Сирената провайдъра й спря нета!

# 668
Абе тежко си е да скочиш от гледане на дете на 8 часов работен ден. В смисъл даже е по-тегаво от лежерно младежко лято към 10 часова работа. Най-добре е 4 часа, ако има как.
И трите варианта съм ги минала.
Не думай. Май месец се върщам. Майчинството куророт ще ми се стори, но подчертавам, че имам помощ и детето ми
Си е доста кротко като цяло. 2 години ,9 месеца от които почти изцяло лежерно лежане и спокойствие,сега като се гмурна в живота и битовизмите...много ще ми е трудно. Но варианта 4 часа не съществува,евентуално мога да говоря поне да ми намалят на 1 час времето,без почивка,че да се прибирам по-рано. Всички казват,че първите 2 години и като и бебе са трудни,но аз мисля, че трудното е като започнеш и работа. А и не си доспивам отсега. Свикнах на този ритъм с детето,трудно ще ми е. Ново ще ми е. Но  пък от една страна ми се връща,то направо не депресия,ами мозъка ми замина вече...толкжво съм тъпоумна,че няма накъде. Не съм и от най-социалните,та ще ми е тегаво. Как ще свикна не знам. Но няма да съм ни първата нито последната.
Иска ми се на 4 часа но няма да ме огрее. То дано ни боледува малката,че като знам какво е-1 седмица на ясла,една в къщи.

# 669
С колегите си мога да обсъждам идеи.
В градинките се говори предимно за клюки, ядене, деца .
В една по- голяма възраст ( около 3 г) детето се чувства много добре в среда с други врещящи. Особено зимата, вместо да е затворено по цели дни в апартамент с мен.

# 670
В градинките мога да излизам в по-некактивните часове и да не си говоря с никого.

И да, децата дори да ги обучаваш, до една възраст имат успеваемост 60-80% и винаги трябва да си нащрек за инцидент или беля. Ми така си е, поливат се, разливат, все още не са 100% сръчни. А до 5г. някъде са опасни за себе си и наистина си стават инциденти. Иначе нямаше да си обезопасяваме дома.

# 671
А по градинките какъв дълбокосмислен социален кръг намери и в какво се изразява искрената грижа една за друга, която не се получава на работа?

По градинките е като в работата- същия дълбокомислен "социален кръг".
Та, тия в градинките нали също са били работещи, преди да родят.
Плюсът в градинката е, че си с детето си, а минусът в работата- че детето ти се "социализира" едни 8- 9 часа сред други врещящи себеподобни, сред които ти не би издържала и 2 часа.

Това ако е за мен, децата ми не са и не са били в такава среда никога. Всъщност, в повечето дни завиждам откровено за средата на голямото ми дете: аз не съм имала такава образователна/социална среда в детството си, с толкова разнообразие и отлични педагози. Аз съм плод на друга методика, сигурно затова така ми се стече живота Wink

# 672
Можеш, ама не излизаш. В градинките е още по-опасно - там децата дъвчат кучешки фъшкии и фасове, но пък си укрепват имунитета.

# 673
Оказа се, че идеалният "социален кръг" е несъществуващия.

# 674
  • София
Оказа се, че идеалният "социален кръг" е несъществуващия.
Също толкова митичен, колкото и митичната кариера сиреновска.

Общи условия

Активация на акаунт