Медицински център за репродуктивно здраве Ню Лайф (In Vitro New Life) - Тема 3

• 54 353
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета! Утре ще правим инсеминация в Ню Лайф. Казаха ми преди процедурата да пия бусколизин - 2 таблетки. Въпроса ми е дали е болезнена самата процедура, понеже бусколизина мисля, че беше някакъв вид болкоуспокояващо? А и също преди процедурата позволено ли е приемането на храна и течности?

# 631
Здравейте момичета! Утре ще правим инсеминация в Ню Лайф. Казаха ми преди процедурата да пия бусколизин - 2 таблетки. Въпроса ми е дали е болезнена самата процедура, понеже бусколизина мисля, че беше някакъв вид болкоуспокояващо? А и също преди процедурата позволено ли е приемането на храна и течности?

Здравей! Инсеминацията като усещане по нищо не се различава от рутинен гинекологичен преглед! Можеш спокойно да се храниш, а преди процедурата трябва задължително да пиеш вода, защото се прави на пълен мехур. Аз съм правила две инсеминации, като не ми казаха да пия някакво болкоуспокояващо преди това. Само при втората инсеминация от клиниката ми дадоха бусколизин. Успех!!!

# 632
  • до най-прекрасния мъж
И на мен ми дадоха Бусколизин при двете ми инсета. Нищо не се усеща по време на самата процедура. Приемат те, дават ти нощница, преобличаш се и отиваш в операционната. Лягаш на масата, вдигаш краката на магарето и ти слагат спекулум. Почистват те и след няма и 5 мин всичко е приключило. Помагат ти да се преместиш на леглото и те карат с него в стаята да полежиш. След 30 мин ти дават рецепта и си тръгваш. Вода не са ме карали да пия, пила съм толкова, колкото ми се пие. Аз лично не съм се хранила, но не е забранено.

# 633
Здравейте, бусколизинът се дава, за да се избегнат неволни съкращения на матката по време и след инсеминацията. Същият е подходът при трансфер.
Процедурата не се прави под упойка, поради което няма изисквания да не си ял и пил. Единствено е добре да се избягват газообразуващи храни и напитки - с цел по-ясна видимост на ехографа.
Относно приемът на течност непосредствено преди проедурата, за да се напълни пикочнят мехур - мисля, че сестрите ще дадат указания на място в клиниката.
Успех!

# 634
При моята инсеминация аз лично освен почистването, което беше леко неприятно, нищо друго не усетих. Бускулизин ми дадоха от клиниката, защото на прегледа се установи, че фоликулите са се спукали и действахме бързо. Знам че няма особен шанс при такова липсващо таймиране, но не ми се искаше всички ходения  прегледи да са напразно и затова завършихме процедурата.

# 635
Здравейте,миналия месец си правихме необходимите изследвания за инсеминацията,но се оказа,че мъжът ми има бактерии.Този месец пак започваме и искам да ви попитам всички изследвания ли пак трябва да си правим или само микробиологията ?

# 636
Само микробиология, серологията е валидна 3 месеца. Успех.

Здравейте,миналия месец си правихме необходимите изследвания за инсеминацията,но се оказа,че мъжът ми има бактерии.Този месец пак започваме и искам да ви попитам всички изследвания ли пак трябва да си правим или само микробиологията ?

# 637
Здравейте момичета, нека да се отчета и аз.
Вчера бях на пункция - извадени 5 яйцеклетки.
Отказан свеж трансфер заради висок естрадиол - 7200 pg
Някоя от вас била ли е в подобна ситуация и какво следва ?

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 08:47 от ninkata90

# 638
  • до най-прекрасния мъж
Сигурно Прогестеронът е толкова. Естрадиолът е нормално да е висок. Моят беше над 2000 седмица след пункцията. На мен ми отложиха свеж трансфер заради Прогестерон над 2.
Сега ще изчакате няколко дни да видите колко Я ще се оплодят и развият. После ще ги замразят и ще си чакаш МЦ. Като ти дойде, ако всичко е ОК, можете да започнете подготовка за замразен трансфер още на следващия цикъл.

# 639
Сигурно Прогестеронът е толкова. Естрадиолът е нормално да е висок. Моят беше над 2000 седмица след пункцията. На мен ми отложиха свеж трансфер заради Прогестерон над 2.
Сега ще изчакате няколко дни да видите колко Я ще се оплодят и развият. После ще ги замразят и ще си чакаш МЦ. Като ти дойде, ако всичко е ОК, можете да започнете подготовка за замразен трансфер още на следващия цикъл.

Благодаря за отговора !
Естрадиола е 7200 pg , a progesterona e 2.27 ng

# 640
  • до най-прекрасния мъж
Да, прогестеронът е висок. Трябва да е под 1 преди пункцията, за да има свеж трансфер. Това означава, че лигавицата няма да дочака ембрионите и ще презрее, защото Прогестеронът е тръгнал да расте рано. Сега си погледнах изследванията - 5200 близо е бил моят Естрадиол преди пункцията. Извадихме 7 Я.

# 641
Дано скоро да успея, чакам днес да разбера какво става с 5-те яйчица.

# 642
Естрсдиол над 3600 pg върви към хиперстимулация. На мен ми е правен трансфер с Естрадиол 4800, но бях в много добро физическо състояние и ме гледаха всеки ден преди трансфера, за да преценят дали да ми го правят. Ядях на ден по 500 грама извара и нямах никакви подувания, затова ми направиха трансфер. Но освен това тогава бях с 14 фоликула, така че Естрадиолът беше нормален за такава бройка. При теб си е рисково, затова са отложили.

# 643
  • до най-прекрасния мъж
teri_90, аз благодаря за поясненията. Нищо, че съм в друга клиника, надничам и тук. Опитът, който споделяме е ценен, без значение коя е болницата. Аз също съм била с лека хипер, нищо че извадихме само 7 Я и толкова Ф имах. Докторът спомена нещо подобно на прегледа, който имах 7 дни след пункцията.

# 644
Аз първият път бях с прогестерон 10 😬
Затова вторият път с блокираща инжекция и изцяло контролирана стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт