Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 977
Денис, може ли да се приема магнезиев оротат в много начална бременност? 4г.с? Kато другите неща, които се приемат за момента са:
        Омега 3 DHA
        Фолиева киселина на Джароу
        Пробиотик California Gold Nutrition 30-Billion-CFU

# 31
  • София
  • Мнения: 27 517
Денис, може ли да се приема магнезиев оротат в много начална бременност? 4г.с? Kато другите неща, които се приемат за момента са:
        Омега 3 DHA
        Фолиева киселина на Джароу
        Пробиотик California Gold Nutrition 30-Billion-CFU


Може, магнезиев оротат е Магнерота, който лекарите много често назначават при бременност.

# 32
  • София
  • Мнения: 977
Благодаря, Денис!

# 33
  • Мнения: 139
Здравей,Денис !Благодаря за бързия отговор.В момента приемам 3пъти по 2 т.МВИ,3пъти по 1т.фертилейд плюс фертил см,2пъти по 2т.метилирана фол.киселина на абофарма. за лут фаза да  добавя  лиАстаксантин/незнам на биовеа или на натурал факторс/и Див ям/Nature’s Way или биохерба/или стават много?Правили сме си всички изследвания с мъжа ми,включително и при репродуктивни специалисти имаме едно дете,но вече 3 г.не става и не става това второ бебе.Много се изнервих,защото вече съм почти на 41г.

# 34
  • София
  • Мнения: 27 517
Здравей,Денис !Благодаря за бързия отговор.В момента приемам 3пъти по 2 т.МВИ,3пъти по 1т.фертилейд плюс фертил см,2пъти по 2т.метилирана фол.киселина на абофарма. за лут фаза да  добавя  лиАстаксантин/незнам на биовеа или на натурал факторс/и Див ям/Nature’s Way или биохерба/или стават много?Правили сме си всички изследвания с мъжа ми,включително и при репродуктивни специалисти имаме едно дете,но вече 3 г.не става и не става това второ бебе.Много се изнервих,защото вече съм почти на 41г.
Здравей!
По този начин изброени, нищо не ми говорят, посочвай ми дози.
Напр. МВИ се приема в доза 2500-2600мг/дн.
ФК - дозата е 400мкг - по-висока, се назначава само от лекар /генетик/.
Див ямс - 800-900мг/дн
Астаксантин - 6мг/дн.
Това, което приемаш, изобщо не е много

# 35
  • Мнения: 139
Ще го имам в предвид,благодаря!

# 36
  • София
  • Мнения: 245
Здравейте!
Изследвания на какви витамини и минерали е добре да направя преди да започна да пия хранителни добавки, подпомагащи забременяването. На 43 г. съм.
Правих изследвания на витавин D3 и витамин В12. Имам назначена терапия за тях от акушер-гинеколог, защото са ми ниски.
За какво още е добре да направя изследвания.
Благодаря предварително за отговорите.

# 37
  • София
  • Мнения: 27 517
Здравейте!
Изследвания на какви витамини и минерали е добре да направя преди да започна да пия хранителни добавки, подпомагащи забременяването. На 43 г. съм.
Правих изследвания на витавин D3 и витамин В12. Имам назначена терапия за тях от акушер-гинеколог, защото са ми ниски.
За какво още е добре да направя изследвания.
Благодаря предварително за отговорите.

Може да изследваш серумните нива на почти всички витамини и минерали /погледни си състава/, които искаш да приемаш - обаждаш се в някоя лаборатория и питаш дали могат да ги изследват.

Ако имаш генетична мутация и не може да усвояваш В12, най-вероятно не може да усвояваш и други витамини от група В.
Ако имаш проблем с усвояването на вит. Д - може да имаш генетична мутация /т.н. Полиморфизмът във вит. Д рецептора, което пък може да означава, че има вероятност да си и с ИР и т.н. - при нея се появяват и други дефицити и т.н. / -  характерно при заболявания на ЩЖ, а от там може да имаш проблем с вит.К, Д, желязото и т.н.
Ако имаш някакво заболяване, друго - може да имаш и други  дефицити.
Т.е ние няма как да знаем, какво е здравословното ти състояние на скрити и проявени заболявания, респ. какви дефицити може да имаш и още по-малко какви добавки ще приемаш.
Добавките, които приемат повечето момичетата са съобразени с всички тези евентуални дефицити /ако с това е свързан въпроса/, както и със способността на някои витамини да се натрупват, респ с техния полуживот и които имат пряко отношение към репродуктивната функция.

# 38
  • Варна
  • Мнения: 652
Здравей и тук Denis! Simple Smile
След като обсъдих изследванията си с док.,ми изписа един куп добавки и каза след месец да проверя пак нивото На FSH и ако не е паднало просто нямало смисъл(което ме изуми). Ето ги на 4 ден:
(TSH)    2.267    μIU/ml    0.34 ÷ 5.60
 LH    2.50    mIU/ml    фоликуларна фаза: 2.12-10.89 mIU/ml
FSH    12.50    mIU/ml    фоликуларна фаза: 3.85-8.78 mIU/ml
 Prolactin    11.13    ng/ml    преди менопауза: 3.34-26.72 ng/ml
 Estradiol (E2)    44.80    pg/ml    фоликуларна фаза: 27-122 pg/ml
AMH    0.85    ng/ml    0.40 - 7.00 (2.40 ng/ml - 17.10 ng/ml за жени в стимулация)

Изписа ми :
Прегнакеър макс
Омега 3-6-9 - 2х1т.
Неофолик мета 3х2т.
Вит. Е 100 iu  3х1т.
Коензим Q10 - 1т.
Селен 100мкг - 1т.
Глюкофаж  500 мг - 2х1 т.
Мака 800мг - 3х1
Л-карнитин  500-1000мг дн.

Аз смятам да включа Нак 2х600
Аргинин 2х 500
Масло от веч. иг. - 2х1300
Омега 7
Колаген

Отделно в момента пия пробиотик, пребиотик и ензими, както и само Омега 3, пренатални Емералд с коензимни форми на Б вместо прегнакеър и колаген на прах 5000мг

Можеш ли да ми кажеш има ли нещо излишно, на кое да наблегна повече и как да ги разпределя като приеми? Flowers Hibiscus
Благодаря предварително! Hug

# 39
  • Мнения: 2
Здравейте. Вит. Е приема ли се след овулация?

# 40
  • София
  • Мнения: 27 517
Здравей и тук Denis! Simple Smile
След като обсъдих изследванията си с док.,ми изписа един куп добавки и каза след месец да проверя пак нивото На FSH и ако не е паднало просто нямало смисъл(което ме изуми). Ето ги на 4 ден:
(TSH)    2.267    μIU/ml    0.34 ÷ 5.60
 LH    2.50    mIU/ml    фоликуларна фаза: 2.12-10.89 mIU/ml
FSH    12.50    mIU/ml    фоликуларна фаза: 3.85-8.78 mIU/ml
 Prolactin    11.13    ng/ml    преди менопауза: 3.34-26.72 ng/ml
 Estradiol (E2)    44.80    pg/ml    фоликуларна фаза: 27-122 pg/ml
AMH    0.85    ng/ml    0.40 - 7.00 (2.40 ng/ml - 17.10 ng/ml за жени в стимулация)

Изписа ми :
Прегнакеър макс
Омега 3-6-9 - 2х1т.
Неофолик мета 3х2т.
Вит. Е 100 iu  3х1т.
Коензим Q10 - 1т.
Селен 100мкг - 1т.
Глюкофаж  500 мг - 2х1 т.
Мака 800мг - 3х1
Л-карнитин  500-1000мг дн.

Аз смятам да включа Нак 2х600
Аргинин 2х 500
Масло от веч. иг. - 2х1300
Омега 7
Колаген

Отделно в момента пия пробиотик, пребиотик и ензими, както и само Омега 3, пренатални Емералд с коензимни форми на Б вместо прегнакеър и колаген на прах 5000мг

Можеш ли да ми кажеш има ли нещо излишно, на кое да наблегна повече и как да ги разпределя като приеми? Flowers Hibiscus
Благодаря предварително! Hug
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да падне под 2.0 - идеалните граници са 0,5-1,0.
ФСХ е висок, АМХ е нисък, показват НЯР.
Ако приемаш Омега 3, няма нужда да приемаш Омега 3-6-9, но ако си я купила вече - изпий си я.
Не съм фен на Мака, защото може да повиши тестостерона и естрогените, но ти си прецени.
За Л-Карнитина , Ок. - има полза от него ако си с ИР.
По-добре включи Инозитол 2х2 грама.
За вит. Е - дозата е 400МЕ
CoQ10  ако е форма  Ubiquinol ти трябват поне 100мг/дн., ако не  е посочена формата а е означено само CoQ10 - поне 200мг.
Включи вит. Д - 1000МЕ

Инозитол, Аргинин и NAC   - на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след хранене и кафе
Колаген, на гладно с вода, час преди хранене и поне 40 мин след Инозитол, Аргинин и NAC.
Всичко друго се приема след хранене - както си го разпределиш. Тези, които са мастноразтворимите - след по-мазно хранене / вит.Д, вит. Е, CoQ10, Омега 3, 7.../



Здравейте. Вит. Е приема ли се след овулация?
Здравей!
Да, приема се защото е важен за ЛФ и синтеза на прогестерон.

# 41
  • Варна
  • Мнения: 652
Благодаря Denis,  Heart Flowers Hibiscus

не съм с ИР, идеята с Глюкофажа и л-карнитина предполагам е за по-добро качество на Я
лекувах преди време ендометриоза и наистина тази Мака се чудя с каква цел е, може би ще я пропусна

но се чудя сега четох че инозитола се използва също във връзка с ИР, дали няма да прекаля ако го взема и едновременно приемам Глюкофаж?

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 14:40 от didito

# 42
  • София
  • Мнения: 27 517
Благодаря Denis,  Heart Flowers Hibiscus

не съм с ИР, идеята с Глюкофажа и л-карнитина предполагам е за по-добро качество на Я
лекувах преди време ендометриоза и наистина тази Мака се чудя с каква цел е, може би ще я пропусна

но се чудя сега четох че инозитола се използва също във връзка с ИР, дали няма да прекаля ако го взема и едновременно приемам Глюкофаж?
Ок. след като лекаря така е преценил. Peace
Инозитол и Глюкофаж са различни неща, действат по различен начин - там ти си преценяваш. Ако нещо те притеснява, не го приемаш

# 43
  • Варна
  • Мнения: 652
Благодаря Denis,  Heart Flowers Hibiscus

не съм с ИР, идеята с Глюкофажа и л-карнитина предполагам е за по-добро качество на Я
лекувах преди време ендометриоза и наистина тази Мака се чудя с каква цел е, може би ще я пропусна

но се чудя сега четох че инозитола се използва също във връзка с ИР, дали няма да прекаля ако го взема и едновременно приемам Глюкофаж?
Ок. след като лекаря така е преценил. Peace
Инозитол и Глюкофаж са различни неща, действат по различен начин - там ти си преценяваш. Ако нещо те притеснява, не го приемаш


виж на какво попаднах, тук се твърди че инозитола е по-добър е метформина като действие, и се използват с една и съща цел
https://fertilaid.bg/2018/05/23/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

# 44
  • София
  • Мнения: 24
Здравей Денис, едно бързо въпросче - м.Юни 2018г изследвах хормоните на ЩЖ, всичко в норма, а TСХ ми беше 1.5 (никога не съм имала проблем със ЩЖ). Другата седмица ми предстои да пусна контрола за витамин В12 и Д и се чудех дали да пусна пак контрола на ТСХ, дали в такъв случай е необходимо?

П.С. От три месеца пия добавки и овулацията се нормализира. Винаги съм имала дълаг цикъл 32 дни, а овулация е била м/у 20 и 23 ден от цикъла, този месец отново я засичам и беше на 17ден. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile  

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 18:55 от ani_y0

Общи условия

Активация на акаунт