Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 767
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Да, ще пусна..нали фолат в кръвта се изследва за тази цел....
Много странно ми се стори това 10т.

# 106
10 по 400 мл.ли ?🤨

# 107
Да, ще пусна..нали фолат в кръвта се изследва за тази цел....
Много странно ми се стори това 10т.
Да. Фолат се изследва. 
     Относно дозата, в Гърция например  се препоръчва синтетична фолиева от 5гр предполагам точно заради случаите на лошо усвояване. Обаче там единствената метилирана фолиева к-на която успях да намеря беше на Солгар, а лекарите са доста скептични към хранителните добавки, тъй като не минават през особено строг контрол и не се знае доколко действат и дали в действителност съдържат точно това което е описано на етикета.  Но при положение че в БГ има метилирана форма, няма нужда да се тъпчем с ударна доза синтетична.
      Предполагам че оттам идва и объркването на някои лекари и препоръките за 10т Х 400мгр дневно. Явно не са добре запознати с разликата между синтетичната и метилираната форма.

# 108
Преди доста години, след консултация с проф.Кременски, той ми беше препоръчал да пия по 10т. ФК, но аз имах аборт заради аненцефалия на плода.
Не съм чувала по принцип да изписват такива високи дози.

# 109
Здравейте, по една таблетка дневно ли трябва да приемам от тази ФК https://www.iherb.com/pr/Sundown-Naturals-Folic-Acid-400-mcg-350-Tablets/32884 Преди или след хранене?
Тази форма на ФК не е хубава и ако имаш генетична мутация (MTHFR) и не може да я усвояваш, няма да ти изобщо от ползва. Вземи си метилфолат.
Тази е на по-изгодна цена:
https://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE … 4-%D0%BC%D0%B3-90
Благодаря, ще я взема. А как мога да разбера дали имам такава мутация ?

# 110
Здравейте, по една таблетка дневно ли трябва да приемам от тази ФК https://www.iherb.com/pr/Sundown-Naturals-Folic-Acid-400-mcg-350-Tablets/32884 Преди или след хранене?
Тази форма на ФК не е хубава и ако имаш генетична мутация (MTHFR) и не може да я усвояваш, няма да ти изобщо от ползва. Вземи си метилфолат.
https://apteka.framar.bg/30006344/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%BE … 4-%D0%BC%D0%B3-90

Трябва са си направиш генетично изследване за тромбофилия.

# 111
Може да ги направиш в Геника например. Мутацията в гените MTRR и MTHFR се смята че са отговорни за процеса на усвояване на Ф к-на и вит.В12.  Като първият ген мисля че се изследва само в Геника, или аз поне преди 2 години само там намерих да го изследвам. Добре е заедно с тях да пуснеш и някой от пакетите за тромбофилия, но ти ще си прецениш. Peace

# 112

Да. . .4 грама общо, очудих се, защото лекарят е репродуктивен специалист, следящ проблемни бременности...и със сигурност знае за разликата между метилирата форма и синтетичната фолиева, но.....както и да е...няма да рискувам с такива ударни дози, ще изследвам фолат в кръвта за сега

# 113
Здравей,Денис !Благодаря за бързия отговор.В момента приемам 3пъти по 2 т.МВИ,3пъти по 1т.фертилейд плюс фертил см,2пъти по 2т.метилирана фол.киселина на абофарма. за лут фаза да  добавя  лиАстаксантин/незнам на биовеа или на натурал факторс/и Див ям/Nature’s Way или биохерба/или стават много?Правили сме си всички изследвания с мъжа ми,включително и при репродуктивни специалисти имаме едно дете,но вече 3 г.не става и не става това второ бебе.Много се изнервих,защото вече съм почти на 41г.

Бих искала да попитам, дали тези добавки са предписани от лекар? Правих ИКСИ, което беше неуспешно, но преди това нищо не ни беше предписано нито на мен, нито на мъжа ми. Аз съм на 42 г., с мъжки фактор сме.
Моята братовчедка ми каза за "Амитамин", а една моя съученичка наскоро забременя след прием на същите витамини. Затова си купихме с мъжа ми и пием от 2-3 месеца. Отделно тук в Германия ми предписаха преди време витекс, който пия от 2 месеца. Намерих си и "Фертибиотик", който съдържа пробиотици, тъй като имам проблеми с вагинални инфекции. Нямам доверие на лекарите, имам чувството, че подходиха несериозно към моя случай. Имам дъщеря на 15 г. От 4 г. опитвам за второ дете. Миналата година ми махнаха полипи на матката. Един лекар казва, че има нещо, друг не вижда нещо, но след стимулацията те се уголемиха и така.

# 114

На мен за последваща бременност ми се препоръчва прием на фк от 4гр, защото първото ми дете се роди с липсващо небце, т.е. недостатъчност на  фк в организма, макар, че беше планирано и приемах метилирана фк около 2г преди това.
Разрових се и разбрах, че има 4 форми на фк в продажба, като усвояването  е различно при всяка форма. Неофолик мета, ако нямаш никакви други проблеми с усвояване, от организма се усвоява едва наполовина!

Аз препоръчвам фк, която е форма Quatrefolic, която е усвояема на 100%. Така на мен не ми се налага да пия 4гр,  а само 400мгр.

От друга страна, дори и да рискуваш с такива големи дози, те могат да навредят със странични ефекти най- малко след 2-3 месеца, да не кажа и повече, заради количеството, което ще усвоиш, а водоразтворимите витамини трудно могат да се натрупат в организма, че да навредят.

# 115

На мен за последваща бременност ми се препоръчва прием на фк от 4гр, защото първото ми дете се роди с липсващо небце, т.е. недостатъчност на  фк в организма, макар, че беше планирано и приемах метилирана фк около 2г преди това.
Разрових се и разбрах, че има 4 форми на фк в продажба, като усвояването  е различно при всяка форма. Неофолик мета, ако нямаш никакви други проблеми с усвояване, от организма се усвоява едва наполовина!

Аз препоръчвам фк, която е форма Quatrefolic, която е усвояема на 100%. Така на мен не ми се налага да пия 4гр,  а само 400мгр.

От друга страна, дори и да рискуваш с такива големи дози, те могат да навредят със странични ефекти най- малко след 2-3 месеца, да не кажа и повече, заради количеството, което ще усвоиш, а водоразтворимите витамини трудно могат да се натрупат в организма, че да навредят.

Който има установена тромбофилия приема Неофолик мета. Значи ли това, че не можем да приемаме от тази, която препоръчваш?

# 116
  • София
Здравейте!
Лекар ми изписа да пия DHEA от 100 мг. дневно, но не ми каза нищо за фирма. Моля да ми препоръчате на коя фирма е добре да купя тази добавка.
И още нещо. Приемам витамин В12 /пак ми е дадено то лекар/ на "Natural Factors". На тях пише Methylcobalamine. Това метилираната форма ли е защото такава трябва да пия.
Благодаря предварително!

# 117
  • София
Здравейте!
Лекар ми изписа да пия DHEA от 100 мг. дневно, но не ми каза нищо за фирма. Моля да ми препоръчате на коя фирма е добре да купя тази добавка.
И още нещо. Приемам витамин В12 /пак ми е дадено то лекар/ на "Natural Factors". На тях пише Methylcobalamine. Това метилираната форма ли е защото такава трябва да пия.
Благодаря предварително!
Здравей!
ДХЕА е желателно да е форма 7Кето ДХЕА.
За В12 - да това е метилирана форма.

# 118
А дали и ама някакви признаци за това, дали я усвоявам или не? Като например глад, като стана сутрин пия Инозитол, НАК, Аргинин и ФК и моментално започвам да изпитвам страшен глад, престъргване на стомаха, чак ми става лошо. Вечер обаче като ги пия няма такова нещо, съвсем нормално си всичко, но тогава не взимам ФК, та за това си помислих, че може да е заради нея.

# 119
  • София
Сутрин стомахът ти е празен и явно е по-чувствителен и добавките го дразнят. Вечерта все пак имаш приемана храна през деня. Обикновено аргининът дразни стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт