Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 849
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Скрит текст:
Здравей!
Да, може да се приемат заедно:
Витекс/Агнес  се приема от М до М, т.е постоянно - от 3 до 6 месеца, без почивка
Див ямс - от О. до М.
Прогестерон се изследва точно на 7 ден след О. - ако не е изследван тогава, не могат да се правят изводи за неговите нива. Преди и след 7-ми ден, ако няма бременност, нивата му са физиологично по-ниски.
Ако е изследван точно на 7 ден след О. и е нисък, се търси причината - изследват се всики базови хормони - голяма част от тях, ако не са в нормални граници, пречат на О., а когато няма О. - няма и прогестрон или може да потискат синтеза на прогестерон.
Тези добавки няма да ти навредят, но може и да не помогнат.

Денис, здравей. Моля те за коментар дали този продукт е хубав и как се приема: https://remedium.bg/product/142472/nature-s-way-vitex-pri-pms-i- … 20-v-kapsuli.html

И дали можеш да коментираш този продукт за ендометриоза:
https://apteka.framar.bg/30055503/миомин-таблетки-450-мг-120

Може ли мнение по това питане отпреди няколко страници, силно ме интересува продукта за ендометриоза !
Hug
Здравей!
Това е Витекс и продуктът е хубав - приема се от М до М, т.е постоянно - от 3 до 6 месеца, без почивка
За Миомин - хубав продукт, съдържа елементи, които да потискат  естрогените, като причина за ЕМ, най-общо казано. Елиминират различни вредни елементи -  лекарства, химикали, канцерогени, токсини и т.н.
[/quote]

Благодаря Denis, ендометриозата е все по-често срещана, а при мен даже е наследствена, и ако този продукт има шанс да помогне в борбата с нея ще е чудесно.
HugFlowers BouquetFlowers Bouquet

# 166
Взех си инозитол на прах, но сега не знам как да си измеря 4г,колкото е препоръчителната дневна доза. Имате ли идеи!

# 167
  • София
Взех си инозитол на прах, но сега не знам как да си измеря 4г,колкото е препоръчителната дневна доза. Имате ли идеи!
Дай линк за да видим продукта, моля

# 168
Здравейте, коя форма на фолиевата киселина се усвоява най-добре от организма? (MTFHR мутация)
Благодаря Simple Smile

# 169
Дай линк за да видим продукта, моля
https://www.vita4you.gr/el/lamberts-myo-inositol-powder-200-gr?g … hu6IaAvgeEALw_wcB
Ето това е! Съжалявам, но не го намирам на друг език. Пише, че се разтваря във вода. Очаквах да има мерна лъжичка, но няма

# 170
  • София
https://www.vita4you.gr/el/lamberts-myo-inositol-powder-200-gr?g … hu6IaAvgeEALw_wcB
Ето това е! Съжалявам, но не го намирам на друг език. Пише, че се разтваря във вода. Очаквах да има мерна лъжичка, но няма
В кутията, трябва да има мерителна лъжичка, с която отмерваш 500 мг (0,5g) - разрови с вилица, за да я извадиш.
4 мер.лъжички са 2 000мг  или 2 грама ( 4х500мг=2000мг , което е 2 грама)
Трябва да приемаш два пъти на ден по 4 мерит. лъжички.
Приема се на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след хранене и кафе.

# 171
Денис , много благодаря! 🙏💞

# 172
  • Варна
Denis, относно инозитола и въобще контрола на кръвната захар имам проблем. Предстои ми инвитро до 2 месеца максимум, второ подред. При първото преди 5 год. приемах сиофор и се чувствах много зле от него, да уточня нямам ИР. Сега отново ми изписаха глюкофаж, започнах постепенно да го въвеждам, но като стигна до 2х500 и ставам като парцал, гади ми се, нямам сили,разстройство, промяна във вкуса (всичко което ядях имаше вкус на пластмаса),болки в корема (аз съм с гастрит и колит между другото). На два пъти се опитвам да го пия и не ми се получава, пробвах с инозитол да заместя, но днес на 3 ден прием по 4г. инозитол дневно, получих страшен световъртеж сутринта, който и след кафето не ми мина. Вече просто се чудя какво да правя, разбирам че явно понижаването на кръвната захар спомага за подобряване качеството на яйцеклетките, но доколко това е редно при нормална кръвна захар? И въобще не знам как да действам, още като ми казаха глюкофаж този път (предния беше сиофор), обясних че не ми понасят тези медикаменти, обаче да съм пиела и толкова. Лошото е че аз ставам направо неадекватна, толкова зле се чувствам, а пък ходя на работа имам и малко дете, не мога да си позволя да не съм в кондиция толкова дълго време. Какво ще ме посъветваш, дали ще има резултат от по-малка доза примерно 500мг глюкофаж дневно и 2г инозитол, или просто да се откажа от идеята за прием на този вид препарати, защото явно не ги понасям?

# 173
didito не съм Денис, но ще ти отговоря, тъй като и аз пия Сиофор. По принцип страничните действия би трябвало да отминат до месец. За колко време ти го предписаха? Пробвай да стоиш по-дълго време на по-ниска доза и после пак да я увеличиш. При увеличаване на дозата е добре да има поне десет дена разлика, за да свикне организмът. По принцип знам, че Сиофор се понася малко по-леко от Глюкофаж. Метформиновите препарати не понижават кръвната захар, по-скоро я регулират.
За Инозитола не знам, не би трябвало да предизвиква световъртеж, терапевтичните дози са често дори по-високи.

# 174
Денис, за пореден път се обръщам към теб за съвет Simple Smile.
С MTFHR мутация съм (хетерозигот) и взимам всеки ден по 1x400mcg Neofolic meta. При контрола обаче излиза, че фолатът ми е 6.10  ng/ml     (при реф.стойности 3.10 - 20.5). Струва ми се ниска....И това е стойност, докато взимам Неофолик мета, а ако я спра сигурно ще падне под долната граница.
Сега ми се иска да покача дозата и да мина пак контрола.
Избрала съм ето тази метилирана фолиева киселина, но е 1000 mcg:

https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Methyl-Folate-1-000-mcg-90-Tablets/70964

Да не предозирам пък нещо с нея?
Или пък,ако тази, която съм избрала, не е подходяща би ли ми препоръчала някоя друга метилирана фолиева, която да усвоявам по-добре....
Благодаря ти сърдечно за помощта! Hug

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 12:11 от bubastet

# 175
  • Варна
С MTFHR мутация съм и взимам всеки ден по 1x400mcg Neofolic meta. При контрола обаче излиза, че фолатът ми е 6.10  ng/ml     (при реф.стойности 3.10 - 20.5). Струва ми се ниска....И това е стойност, докато взимам Неофолик мета, а ако я спра сигурно ще падне под долната граница.

Или пък,ако тази, която съм избрала, не е подходяща би ли ми препоръчала някоя друга метилирана фолиева, която да усвоявам по-добре....

Тук ще си позволя аз да отговоря,
това което си избрала е много добра активна форма на фолиева, в никакъв случай няма да предозираш, пък и зависи по MTHFR дали си хомо или хетерозигот.
Аз съм хомозигот и ми е предписана 3х2 от 400мкг мета фолиева, не казвам че това е правилната доза но се чувствам добре на нея.
А при такава мутация можеш да пиеш постоянно без почивки 0.4мкг.

# 176
С MTFHR мутация съм и взимам всеки ден по 1x400mcg Neofolic meta. При контрола обаче излиза, че фолатът ми е 6.10  ng/ml     (при реф.стойности 3.10 - 20.5). Струва ми се ниска....И това е стойност, докато взимам Неофолик мета, а ако я спра сигурно ще падне под долната граница.

това което си избрала е много добра активна форма на фолиева, в никакъв случай няма да предозираш, пък и зависи по MTHFR дали си хомо или хетерозигот.
Аз съм хомозигот и ми е предписана 3х2 от 400мкг мета фолиева, не казвам че това е правилната доза но се чувствам добре на нея.

Благодаря ти. Аз гледах и ето тази,сега се чудя коя да избера от двете:

https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-Optimized-Folate-1000-mc … iherb-pdp-related

# 177
  • Варна
Скрит текст:

https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-Optimized-Folate-1000-mc … iherb-pdp-related

Добри форми:
  L-5-MTHF = L-5-Methyltetrahydrofolate = 6(S)-L-MTHF = 6(S)-L-Methyltetrahydrofolate
        Good forms which are well absorbed
    L-Methylfolate Calcium = Metafolin = Levomefolic Acid
        Good forms which are all well absorbed
Да се избягват:  
  D-5-MTHF = D-5-Methyltetrahydrofolate = 6(R)-L-MTHF = 6(R)-L-Methyltetrahydrofolate
        Avoid these (…)

The forms of methylfolate that are biologically active are:

L forms
    6(S) forms
    L-5 forms
    Metafolin
    L-Methylfolate Calcium
    Levomefolic Acid
    Quatrefolic

The forms of methylfolate that are NOT biologically active are:

D forms
    6(R) forms

The forms of methylfolate that may or may not be biologically active are the:

forms which do not specify L, 6(S) or trademarked name of Metafolin
    5-MTHF
    5-methylfolate
    5-methyltetrahydrofolate

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 20:30 от AnMary

# 178
Скрит текст:

Добри форми:
  L-5-MTHF = L-5-Methyltetrahydrofolate = 6(S)-L-MTHF = 6(S)-L-Methyltetrahydrofolate
        Good forms which are well absorbed
    L-Methylfolate Calcium = Metafolin = Levomefolic Acid
        Good forms which are all well absorbed
Да се избягват:  
  D-5-MTHF = D-5-Methyltetrahydrofolate = 6(R)-L-MTHF = 6(R)-L-Methyltetrahydrofolate
        Avoid these (…)

The forms of methylfolate that are biologically active are:

L forms
    6(S) forms
    L-5 forms
    Metafolin
    L-Methylfolate Calcium
    Levomefolic Acid
    Quatrefolic

The forms of methylfolate that are NOT biologically active are:

D forms
    6(R) forms

The forms of methylfolate that may or may not be biologically active are the:

forms which do not specify L, 6(S) or trademarked name of Metafolin
    5-MTHF
    5-methylfolate
    5-methyltetrahydrofolate
Благодарности Simple Smile!

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 20:30 от AnMary

# 179
Възможно ли е nac или л аргинин да засилят акне? Някоя от вас имала ли е такъв проблем? Възможно ли е да временно, докато свикне организма?

Общи условия

Активация на акаунт