Filorga - тема 7

• 77 189
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • виртуално
този комплект ми се вижда на добра цена 58.90 и БД
https://www.notino.bg/filorga/oxygen-glow-kozmetichen-komplekt-za-sijajna-kozha/

# 511
# 512
Да споделя впечатления от time filler-а.
Вече месец го ползвам, досега не бях използвала продукт на тази марка. Определено е моя крем, за пръв път ми се случва да не чувствам сухота, или опъване, или какъвто и да било дискомфорт. Кожата ми е хидратирана, плътна, сочна. Много съм доволна. Преди смесвах хидратиращия крем на Profiderm със шипково масло, за да постигна хидратация и резултатът не се доближаваше до този, постигнат с филоргата. Сестра ми ми прати маска на филорга, също много ми допадна.
Сега се чудя какъв да е следващия продукт. Гледам от тези, които са намалени, и се колебая между двата посочени по-горе. Ще се радвам на препоръки 😊

# 513
  • Варна
Между другото oxygen glow околоочният е може би продуктът, който най-малко харесвам от тези, които имам. Не ми хидратира достатъчно. Да- дава глоу, но много скоро кожата става суха. Което за мен е супер странно, защото си усещам околочния контур добре и без крем.

# 514
Между другото oxygen glow околоочният е може би продуктът, който най-малко харесвам от тези, които имам. Не ми хидратира достатъчно. Да- дава глоу, но много скоро кожата става суха. Което за мен е супер странно, защото си усещам околочния контур добре и без крем.
Аз съм със същите впечатления.

# 515
  • Варна
Най-тъпото е, че от marvi ми бяха пратили мостричка на един околоочен, който много ми хареса но забравих кой е... Дали не беше time filler, понеже ми бяха пратили и мостри на time filler mat... На вас кой ви е любимият околоочен на Filorga? Не ми е много суха зоната, по-скоро малко тъмни кръгове имам.

# 516
от време на време ползвам продукти на марката, понякога минита, понякога пълноразмерни опаковки
вчера отворих един Filorga Oxygen Peel Реоксигениращ микро-пилинг лосион за лице клик
ползвам киселини от години, но такова чудо не ми се беше случвало - силно, болезнено парене, бързо зачервяване на кожата, като изгорена
съставът на лосиона е:

на моята опаковка инструкциите за употреба са: един път на ден и то вечер

от какво се получи реакцията? от този спирт на трето място в състава, който не очаквах да бъде там? при претенциите и цената на марката съм доста разочарована

# 517
  • Варна
Много странно. Може би е някаква индивидуална реакция. Аз коментирах, че изобщо не го усещам този пилинг. Усещам го като само леко охлаждане. За сравнение преди това съм ползвала два вида P50 на Biologique recherche и там имаше доста пощипване.Да е била кожата предварително наранена или раздразнена ? След някаква процедура примерно?

# 518
  • София
от време на време ползвам продукти на марката, понякога минита, понякога пълноразмерни опаковки
вчера отворих един Filorga Oxygen Peel Реоксигениращ микро-пилинг лосион за лице
Скрит текст:
клик
ползвам киселини от години, но такова чудо не ми се беше случвало - силно, болезнено парене, бързо зачервяване на кожата, като изгорена
съставът на лосиона е:

на моята опаковка инструкциите за употреба са: един път на ден и то вечер

от какво се получи реакцията? от този спирт на трето място в състава, който не очаквах да бъде там? при претенциите и цената на марката съм доста разочарована
Това е пилинг лосион, който съдържа 6 вида киселини 6%, което показва, че не е много силен пилинг, но вероятно, твоята кожа е по-чувствителна... продукта съдържа глюконолактон, лимонена киселина, фитинова киселина  напр. изравняват тена, премахват пигментни петна и т.н. много хубави киселини са.
Та, реакцията на кожата,  като за първи път, може да е нормална за теб - означава, че продукта действа.
Какво може да се направи, ако дискомфорта е много силен и има болка? - да се ползва продукт Post peel ... ako нямаш такъв, направи следното:
- в около 100мл чиста, преварена вода, добави равна чаена лъжичка сода бикарбонат (сода за хляб) смеси добре... този разтвор го ползваш винаги при нужда.
- напои добре тампони за сваляне на грим с този разтвор ( аз напоявам винаги по два ... и при ползване, просто обръщам/размествам...) - слагаш тампона в тази част на лицето, където най-много щипе и кожата е болезнена - може да се чува звук/шум/свистене... като от отваряне на бутилка с газирана напитка ( не зная как точно да го обясня) - това е от деактивирането на киселините. Трябва да почувстваш облекчение. По този начин минаваш по цялото лице... само с притискане на тези тампони
Или след като нанесеш лосиона, оставяш да действа 5-10-15 мин. колкото може да издържиш и след това, деактивираш с разтвора...ако е нужно.
Предполагам, че следващия път няма да имаш толкова силна реакция - с пилингите, винаги е така...
И винаги се започва с 2-3-5 мин. и в последствие, това време на действие, може да се увеличи.

Лосионът се ползва вечер, а през деня с УВ фактор 50.
Ако кожата е по-чувствителна, може да го ползваш 1 или 2 пъти в седмицата.

# 519
И аз получих реакция от лосионът oxygen peel. Ползвах го около 4 дни, като в началото ми се струваше, че има много хубав ефект върху лицето ми, всяка вечер една доза върху памучно тампонче (между другото ми се струваше че дозатора пуска адски малко, не знам при мен ли нещо не беше в ред или си е така, но по една капка направо). Може би последната вечер направих грешка, че напоих тампона малко повече, но имах чувството че нищо не слагам. Не знам от това ли или се получи тази реакция с натрупване, но на сутринта се събудих със ситен, ужасно червен обрив по лицето ( без челото) и много зле на брадичката и бузите, около устата даже беше страшно положението - не е за описване даже..... Веднага звъннах на личната лекарка, която ми предписа антиалергично за пиене и гел за мазане. Трябваха ми около 7 дни да се възстановя (добре че работя от вкъщи), като през цялото време усещах дискомфорт, парене и силен сърбеж. Изглежда и моята кожа е много чувствителна. Майка ми се престраши да го вземе и го ползва, като тя е супер доволна от резултата, явно е до кожа. И сега имам една мостра на sleep and peel, но не смея да го ползвам и така си и седи. Как мислите дали той е по-щадящ или...? Като се сетя какво беше си ме е страх да го ползвам, камо ли да седя цяла нощ намазана с него. Иначе съм хвърлила око на hydra filler mat, с него вече мисля че няма да имам проблем, като няма киселини и пилинг съставки.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 14:02 от Steffi.v

# 520
без негативни реакции и редувайки, т. е. горе-долу по веднъж в седмицата, ползвам в момента:
30% аха+бха на ревалюшън, 20% гликолова на ревокс и много по-слаб серум с к-ни на ревюел (изхвърлих кутийката)
тоникът на филорга би трябвало да е най-слаб от трите и реших (предвид силното слънце) да заменя горните с него
нито един от трите не е предизвиквал такава реакция, но и в нито един от трите няма спирт
ще пробвам довечера отново тоника на филорга и ако пламна пак, ще го неутрализирам както е описала денис (благодаря! Flowers Hibiscus ) - ако направя реакция отново, направо се разделяме
по принцип съм голям почитател на киселините и определено виждам положителен резултат от тях - ползвам някакви поне от 5 г., а висок спф поне от 15 г., но "едно време" кремовете бяха мазни и тежки, сега са нежки и леки, т. е. ползвам ги и с удоволствие

# 521
почистваща пяна за премахване на грим на промоция в парфимо:

по моя въпрос с пилинг-лосиона - все така ми щипе, не съм доволна
но дъщеря ми го хареса, каза, че за нея е приятно пощипване и не пламна като мен

взех този комплект и това, което е наречено "Oxygen-Peel нежен пилинг крем 50 мл." е точно въпросният лосион, не е крем

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 14:56 от bubanka

# 522
Някоя от вас купувала ли си е крема Oxygen glow от Нотино и дали е доволна? Защото нямам доверие на Нотино, но пък имат и по-малка опаковка.

# 523
Някоя от вас купувала ли си е крема Oxygen glow от Нотино и дали е доволна? Защото нямам доверие на Нотино, но пък имат и по-малка опаковка.
Аз. Всичко е точно 👌

# 524
  • София
Аз също. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт