Прозрачни шини – алайнери

• 86 470
  • 384
  •   2
Отговори
# 270
За град Варна препоръчвам д-р Ивелина Банчева. Работи с Invisalign.

# 271
Привет!
И на мен ми предлагат да слагам брекери, заради криви зъби и нищо непредприето в детството.
Но аз си мисля за алайнери. Винаги ли може едното вместо другото или има условия?
Моля координати за Пловдив и Пазарджик...всъщност във втория град ми похвалиха клиника Сити дентал.
При дълбока захапка не се слагат алайнери. Има и други противопоказания, но това е главното

# 272
Това е абсолютно невярно твърдение! Слагат се за дълбока захапка и още как.

# 273
  • София
Това е абсолютно невярно твърдение! Слагат се за дълбока захапка и още как.

Аз коригирах точно дълбока захапка с алайнерите.

# 274
  • Пловдив
Не са болезнени като брекети, нали?

# 275
Абсолютно невярно! Доколкото знам няма случай, който да може да се коригира с брекети, а с алайнери не. Аз самата в момента съм с алайнери за корекция на дълбока захапка.

# 276
Не са болезнени като брекети, нали?

На теория брекетите са затягат по-рядко и по-силно, а алайнерите се сменят всяка седмица и стъпката им е по-малка, нооо не съм носила брекети и не мога да кажа каква е разликата в болката.
Първите шини си болят яко няколко дни, после вече се свиква и не прави впечатление смяната.

# 277
  • Пловдив
Всяка седм.се сменят??? Това налага посещение при специалист или сам се справяш? Simple Smile

# 278
  • София
Нямам опит с брекети, но никога не ме е боляло от алайнерите. Единственият ми дискомфорт, свързан с тях, беше през първите 2-3 дни след поставяне на атачмънтите и то само по време на хранене. Не беше болка, а усещане все едно съм погълнала камъчета с храната.

mystic woman, сам си слагаш новите комплекти, не е нищо особено. Аз бях и с ластици, и тях слагах без проблем. Посещавала съм д-р Дилкова веднъж на 7-12 комплекта, т.е. на съответния брой седмици.

# 279
Всяка седм.се сменят??? Това налага посещение при специалист или сам се справяш? Simple Smile

Ортодонтът ти дава на всяко посещение следващите 4-5-6 комплекта или там, колкото се разберете до следващия преглед и си ги сменяш вкъщи Simple Smile

# 280
Аз ходя през месец и половина горе долу. Имам дискомфорт само първата вечер, когато сменям с нов комплект, но през другото време въобще не ги усещам.

# 281
Има ли промяна в говора?

# 282
Първите 1-2 седмици някои думи ги изговарях странно, но след това вече не. В момента само ако много бързам да кажа нещо, понякога изшъшквам , но като цяло е рядко.

# 283
На мен от една много реномирана клиника ми казаха, че нямам шанс с алайнери, а захапката ми дори не е толкова дълбока. Да, имам криви зъби, но също нищо фрапантно. Всъщност беше някаква тяхна кампания за безплатна консултация по изпратено видео.
От тогава спрях да се интересувам от алайнери.

# 284
Това звучи изключително несериозно. Почти няма нещо, което да не може с алайнери да се реши.

Общи условия

Активация на акаунт