Прозрачни шини – алайнери

• 90 701
  • 413
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте и аз вчера сложих Invisalign и ги усещам като чуждо тяло, отделно като ги сваля усещам всичките бутончета за закачане, та и яденето от най- любимото ми нещо, се превърна в неприятно хахахха Но знам, че като мине време ще свикна с всичко. Интересно ми е, че на мен като цяло ми казаха, че мога почти всичко да си правя с тях, примерно да ям кисело мляко, банан, да пия вино. Няма забранени неща, освен да внимавам със силно оцветяващи, но реално се сменят всяка седмица и дори това не е огромна драма. Най- важно е да се поддържа добра хигиена.
Та въпросът ми е вие как процедирате, сваляте ги хапвате и какво?
Аз имам проблем, че след като хапна не ми е комфортно веднага да си измия зъбите, искам да минат поне пет десет минути, но не искам и да седя без тях това време. Понеже съм майчинство и съм вкъщи имам възможност да ги мия с паста и четка почти всеки път, но се чудя необходимо ли е. По принцип ми казаха, ако мога да си мия зъби след всяко хранене. Също всеки път да мия и алайнерите, ако не с паста може и със сапун.
Абе ще има период на напасване и дискомфорт докато свикна.

# 406
  • София
И на мен ми е толкова дискомфортно като се храня, че съм го свела до само 2 пъти дневно само в къщи. Свалям ги и закусвам и вечерям по-обилно от обикновено и след това мия зъби, алайнери и т.н. И едва успявам да се вместя в рамките на 1 час на хранене. По обяд в офиса само пия айрян. Днес мисля да пробвам и крем супа без сваляне. И при мен яденето се превърна от кеф в мъчение, но пък се надявам да позаслабна като нямам възможност да мушна всяко изкушение по всяко време.

# 407
  • София
Хаххаха и аз това си мисля, ако успея и да отслабна малко, поне да превърнем дефекта в ефект. Но наистина, само мисълта за ядене ме затормозява вече 😀

# 408
Хубаво е да се мият зъбите след всяко ядене, ако не с паста, то поне с конци или четчици. Алайнерите не е нужно повече от веднъж на ден (е, освен ако не ги слагате върху мръсни зъби и се омазват с храна). И аз бях в майчинство и у дома така процедирах много дълго време - хранене, миене, слагане на алайнери.

За повече информация можете да прочетете и в линка в подписа ми - там има доста статии за разни хитринки и кое как се усеща в началото, как протича лечението и изоибщо полезна информация.

# 409
  • София
Лелее доста дълга история имаш с алайнерите, за мен от гледната точка на първи ден с тях ми звучи направо страшно 😀

# 410
  • София
Блогът е много полезен, но и аз се стреснах като прочетох, че за видимо неголяма корекция са се наложили токова много промени на плановете и нови алайнери. Това често ли се случва? Надявам се, че не и ще минем само с първия план.

# 411
Корекцията е доста голяма, самата ми челюст е изметната и несиметрична. Не се вижда на пръв поглед, но ортодонтите си знаят. Определено съм от тежките случаи.
Честно казано често се случва да не стане само с първия план, но в повечето случаи не са нужди чак 5-6, де Simple Smile

# 412
  • София
Аз не вярвам да мина само с първоначалния план, но силно се надявам и да не са пет 😀

# 413
На мен ортодонтката беше ми казала че не е задължително да се мият след всяко ядене, може просто да жабурите с малко вода, колкото да няма остатъци от храна

Общи условия

Активация на акаунт