Нашите кухни - 78

• 74 676
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
A този питон, дето пълзи над шкафовете не можете ли да го скриете? Според мен той скапва целия пейзаж. Аз не бих го понесла.

# 121
  • тук и там
Да!!!!! Със гипсокартон.Grinning

# 122
И не само той. Много зле стои шкафчето със стъклената врата до абсорбатора. Поне го вдигнете малко да са на една линия с абсорбатора.  Кухнята не е лоша, но не се доближава до тези на картинките и мисля, че сивото е за мноого по-големи пространства...като на картинките/снимките.

# 123
  • тук и там
Промени в кухнята няма да правя.Искам съвет само за цвета на стените.Мисля че стана ясно и от предния ми пост,че за мен е окей визията на кухнята по принцип.

Кухнята е почти такава,мислех да направя стената същата като на снимката .
Скрит текст:

Мисля също,че бяло и сиво,или дърво и сиво си подхождат..Но всичко е въпрос на вкус - да.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 00:17 от Kaisia

# 124
Честита кухня. Моля те, скрий абсорбаторната тръба. Че иначе е ужас. Много красива кухня. Може да сложиш прасковено, жълто, зелено. Все ще отвори стаята.

# 125
Аз съм да си сложиш сивия цвят. После ще те е яд, че не си го направила. Боядисай, поживей, и ако не ти хареса- минавай на бяло.

# 126
Щом си решила, защо питаш?! Боядисай си и готово. Нас не ни бърка. Ние съвсем добронамерено ти казахме какво виждаме, а пък останалото си е твоя работа. Въпрос на вкус, както казваш. Със здраве да си я ползваш.

# 127
  • София
Аз бих заложила на сивата стена, където е плота (малко ми е странен този висящ плот, но сигурно като се понареди и има столчета ще е различно).
Но аз харесвам бели кухни с дървен плот, както и сивия цвят Simple Smile В крайна сметка това е боя и ако не ти хареса, ще пребоядисате догодина.

# 128
  • тук и там
Питам за цвят на стените, petiaivanov. Не за шкафове, изпълнение и т.н. Hands VДо колкото разбрах принципа е 60 процента светло(или основен),30 неутрален цвят(близък като нюанс и гама,но малко -по тъмен от основния),10 процента-тъмен или ярък(акцент).60-то процента е ясен при мен-бяло.Другите не съм изяснила
напълно.
catty m, това е маса-плот  всъщност.Ще има столчета там.Това че аз казах,че ще го ползвам за работен плот е друга работа.Ще го ползвам ако не ми стига мястото.Но идеята е това да е място за сядане-ако някой желае да закусва или пие кафе там примерно.Има и трапезария,разбира се.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 09:10 от Kaisia

# 129
Kaisia, ако ще боядисваш в тъмно, или цялата стая боядисваш, или само една стена, не две. Особено ако са противоположни ще създадеш усещане за тъмен тунел.

Сиво, бяло и дърво си подхождат МНОГО дори, а на тъмен фон бяла кухня изпъква много красиво.

# 130
  • тук и там
И аз клоня към едната.Сега трябва да реша коя. Първоначалната идея си беше стената над мебелите.Тъй като са високи шкафовете,и заради аспиратора-почти нищо няма да се вижда-само ще ги подчертае(мебелите).Другата стена -където е масата (ако там боядисам)-тогава тя ще стане акцент.Естествено,ако боядисам нея-ще трябва и по-сериозно да помисля за столовете, и какво ще слагам на етажерките..ММ пък мисли,че можем да ползваме и някакъв светъл цвят((пак в сивата гама), освен по-тъмния и да стане някакво приливане(онези 30 процента,за които писах),но е оставил на мен да решавам..

# 131
Ами избираш си - или искаш да ти изпъкне самата кухня и тя да е акцент, или стената да е акцент, там доколкото виждам няма шкафчета. А може и стената с прозореца - ще даде дълбочина на помещението. И цялата стая да боядисаш, ако самото помещение е светло и с бялата кухня изобщо няма да ти стане мрачно, напротив, много уютно би се получило. Но ако изложението е север, по-добре не... ако беше спалня - да, но за кухня ще е тъмно.

# 132
  • тук и там
Аз и за стената ,където е  мивката и прозореца съм си мислила.Южен е прозореца,зелено се вижда,ако боядисам само  нея,ще стане като зелена картина със бяла рамка на тъмна стена..Grinning.Но помещението е малко..

# 133
Ще кажа какво бих направила аз, ако кухнята е моя - ЗА сиво съм, но всички стени, на само една. Не го разбирам това с акцентните стени, освен ако не става въпрос за детска стая, където се търси ефект или голяма дневна. В кухнята, особено когато се обживее със всичките тенджери, дъски за рязане, гъбки, черпаци и т.н. настава някакъв хаос от цветове и форми Grinning.
Но, тъй като от собствен опит знам, че когато си науми човек нещо, чуждото обратно мнение само затвърждава неговото собствено Joy, направи го така, както го виждаш и искаш. Все пак става въпрос за боя, нито е кой знае колко скъпо, нито времеемко да смениш цвета в последствие, ако решиш че не ти допада.
Кухнята ми харесва, честита да ти е Simple Smile

# 134
  • тук и там
Хубаво -цялата в по-тъмна гама  сиво.Би ми харесало по принцип..Обаче имам една светло сива врата ,която води от сервизното помещение и гаража към кухнята.До вградените уреди се пада.И пода е в топлата гама-бежаво едно такова,светло..не знам дали си личи от снимката..Което ще рече,че ще изпъкнат освен мебелите в бяло и дърво,и светло сивата врата и бежавите плочки..Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт