Моето раждане в Англия

• 9 544
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
  • London
Започвам много да се чудя на тия митове и легенди дето се говорят за Англия 😂

Никъде няма да те изпишат на същия ден след секцио.

# 46
Между 3 и 5 дни е след секцио. На същия или следващия ден след нормално раждане.

# 47
Мисля, че 24ч е минималният престой след секцио. Пет дни само ако има някакви усложнения с майката или бебето.

# 48
# 49
Препоръките на NICE са, че ако всичко е наред с майката и бебето, могат да бъдат изписани след поне 24ч. Особено сега с пандемията доста такива случаи чета.

# 50
Аз си отидох на следващия ден, но това беше по мое желание.

# 51
Малко встрани от темата за раждане в Англия, но аз родих нормално в България малко след 16ч във Вторник и не можеха да ме изпишат в Петък, защото трябва да са минали 72ч, а след 16ч нямало кой да ме изпише... Та трябваше да остана още една вечер. Не знам защо трябва да се стои три дни след нормално раждане, ако бебето и майката се чувстват добре, никакви допълнителни грижи или прегледи нямах, освен сутрин са погледнат шевовете... А аз нямах търпение да си отида вкъщи на спокойствие.

# 52
Отговора е клинични пътеки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 53
А, да, аз знам какъв е отговорът 😃 Обаче ми се иска да беше като в Англия в този случай.

# 54
Няма сила която да ме задържи в болница като пациент повече от 1 ден.
Не е ли възможно да си тръгнеш по рано? В Англия просто подписваш една форма, че се самоизписваш на своя отговорност и никой не може да те задържи на сила.

# 55
G.Savova Същото се случи и при мен.Всички приятелки раждали в Англия ми разказваха, че ако родя сутринта в 6, довечера в 18 ч.ме изпращат с бебето и аз бях толкова доволна.Стегнах много малко багаж за бебето поради тази причина, но се стигна до спешно секцио на обяд.На следващият ден след обад по мое желание и с подписче, че е мое решение, а не на болницата  си заминахме, защото в болницата беше шумно, тясно и така и така ти хвълят бебето да си го гледаш сам, поне да сме си в къщи.Та от личен опит и аз гарантирам, че изписват 24 ч.след секцио, ако разбира се всички показатели на майката и бебето са добри.

# 56
Здравейте момичета! Виждам че отдавна не е коментирано по тази тема, но искам да се допитам до някоя от вас ако има някаква информация.

От скоро съм в Англия, по-точно Северна Ирландия, съответно не работя и нямам статут и осигуровки, само приятелят ми има статут на уседналост. Понеже имахме лека дискусия по въпроса с него, защото аз искам да си изкарам бременността в България, съответно и да родя там,защото съм си осигурена, и мога да си взема майчинството. Докато тук в момента на този етап от малкото инфо което имам, не ми се полага нищо. Разбира се той не е съгласен и иска да съм тук.
Та ще съм благодарна ако някоя от вас ми даде информация относно цени на раждане(бях попаднала на статия и ставаше въпрос за цени от около 3-4 хил. паунда)? Дали изобщо има как да родя тук, понеже нямам статут, нямам доказателство че живея тук, а знам че ми трябва и GP?
Съжалявам за хаотичния пост, но просто от толкова мислене последно време, изобщо не мога да си формулирам нещата.

# 57
Върнете се в България, тук нямате история, нямате нищо...правилно разсъждавате, приятелят ви не знам какви очаквания има и иска раждане тук, но няма да е лесно или евтино със сигурност.

# 58
Раждането е безплатно, независимо от това какъв статут имате. Просто отидете в болницата в която искате да раждате и се регистрирайте, че сте бременна. За детски и разни други добавки, може да ги получава приятелят ви.

# 59
Раждането е безплатно, за хора живяли в ЮК поне година и имащи статус за уседналост. Иначе, искат доказателство за здравна застраховка, покриваща и раждане.

https://maternityaction.org.uk/advice/entitlement-to-free-nhs-ma … northern-ireland/

Общи условия

Активация на акаунт