Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 100 956
  • 814
  •   1
Отговори
# 750
Истински  зехтин ми носи колега от Италия, първа преса,имат градина с маслини родителите му.Такава вкусотия е,немога да опиша,ама и цената е 16€ за литър...

# 751
Интересна тема. Родителите ми бяха на почивка това лято на Крит и понеже пътуваха само с ръчен багаж купили от летището един зехтин - е такова нещо никога не бяхме опитвали. Странен светло зелен цвят и изключителен, неповторим вкус. А аз живея в Германия и тук има една голяма италианска верига Eataly за луксозни италиански хранителни стоки и само оттам купувам, та съм пробвала висококачествени зехтини, мислех че нищо не може да ме изненада, но никога не съм предполагала, че зехтина може да има такъв невероятен вкус. Creta Verde - P.D.O. Kolymvari.

# 752
Зелените зехтини (като технология) са ми много вкусни и на мен.

Иначе този е един от най-хубавите фабрично произведени в Гърция, да.

# 753
Зехтини от ранни реколти и по-зелени маслини са като цяло по-зелени на цвят.

# 754
Точно от първа реколта.

# 755
Ранна е. Има една реколта на година, няма първа или втора.

# 756
Не знам защо постоянно се заяждаш с потребителите. Има се предвид първите обрани маслини за годината. Дали ще я наречеш ранна или първа - все тая.

# 757
Заяждам се??
Ок пишете си глупости, утре ще има зехтин от трета реколта или късна, за някои е едно и също..

Аз спирам с писането в темата.
И без това нямам какво повече да се пише, всичко е написано и който иска ще чете.

Пишете коментари от сорта, аз пробвах  истински домашен зехтин и е най-хубавия, другите са фалшиви и подобни.

# 758
Много неща ще има, най-вече потребители, които хапват зехтин и споделят опит и информация, без разни многознайковци да им шокат канчетата.

# 759
Здравейте, от понеделник в Лидл ще се предлага този зехтин
https://www.lidl.bg/l/bg/broshura/27-01-02-02-95fcc7/view/flyer/page/20
ако са го пускали преди и някой има впечатление от него ще ми бъде от полза.
Благодаря!

# 760
Така пълнят зехтина във фабриката -директно

снимката е правена на лампа,  не се вижда хубаво, но това е цвета на Октомврийския зехтин - зелените маслини

# 761
Здравейте!
Не бих искала да спирате да пишете, защото ценя опита и знанията, които споделяте!

Прехвърчане на искри винаги ще има и то се дължи на различните характери.
Пак ще го повторя - всяко добре обосновано мнение е ценно за потребителите на тази група.

quote author=Alexslav link=topic=1097349.msg49194682#msg49194682 date=1737555712]
Заяждам се??
Ок пишете си глупости, утре ще има зехтин от трета реколта или късна, за някои е едно и също..

Аз спирам с писането в темата.
И без това нямам какво повече да се пише, всичко е написано и който иска ще чете.

Пишете коментари от сорта, аз пробвах  истински домашен зехтин и е най-хубавия, другите са фалшиви и подобни.
[/quote]

# 762
  • Пловдив
Alexslav,не спирайте да пишете в темата,чета Ви с интерес!

# 763

Дойдоха зехтините от последната поръчка.
Групирала съм ги по производител.
Ранната реколта е ранна, произведена преди няколко седмици.
Много зелени,  гъсти и ароматен и са всичките. Тествах ги с хляб, най-доброя метод за проби.
Цените са както казах 20-42лв/л доставени до Бг.
Дори този от 20лв е много по-добър от всеки друг на нашия пазар.

# 764
Grinning Изглежда чудесно този в паничката. Изкушавам се да поръчам, но тия 5 л ще има да ги местя доста време, не ползвам само зехтин, разнообразявам доста с маслата.

Марка качествен турски зехтин може ли да ми препоръчате.

Общи условия

Активация на акаунт