Връзка с мъж Албанец...?!!?!

• 22 812
  • 260
  •   1
Отговори
# 240
Абе женкари са,ама то май всички мюсюлмани са така.Но не към жените СИ,а към жените.
Скрит текст:
Най-бруталното ухажване,беше от един арабин в Румъния.Предложи 5000 евро и което теле си избера(мъжко)..Ако станела заварката,щял да ми вземе апартамент,и да ме гледал като принцеса.. Гледам,го аз,че ме обикаля през целия ден като петел,хили ми се,галантен,все по дире ми върви,врати отваря,огънчета,финтифлюшки и вечерта отидохме да вечеряме .Тоя човек седна точно срещу мен и цяла вечер ме гледаше като сутрешен сандвич..Към края на вечерта,момчето което превеждаше от румънски,много притеснено ме извика на страна и ми предложи офертата..Милия,умираше от срам,щото ме знае ква дива коза съм,ама оня му казал,че ако той не ме оферира,утре сутринта,брат му щял да бъде тук и той щял да го стори,че говорел английски и го питал да не сме гаджета,че се смущава да ме пита?И момчето,хъката - мъката,каза си..Мислеше,че ще вдигна скандал..То толкова смешно ми стана,че с глас цвилих..После ми казаха,че парите не били кой знае какво,ама това,че ми дарявал най-хубавото мъжко теле,означавало,че много ме харесвал..Казах ,че съм адски религозна,и сега са пости при нас,и е смъртен грях,Бог ще ме накаже!След Великден,на следващото ходене,ще видим..А познайте дали отидох повече до това депо?

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 11:23 от Какво?

# 241
Добро утро ☕
Не мисля, че жените ги привличат обвързани мъже.Поне аз , като го чуя и ми става зле, ако го харесам.
Естествено, че нямам желание да излезна с подобен, особено след този случай още по вече ми става неприятно!
Това за отношението е така .На коя жена не й е приятно да се отнасят добре с нея?
В какво да се влюби в грубост, наглост, позьорщина и стойки ли
Твърдо Не!
Още предните постове и отговори ми прави впечатление, че си много добронамерен човек и дано имаш късмет в живота и да не срещаш от лошите герои мъже, щото точно такива жени най-много търпят и тормоза.
Аз видях, че той те е е излъгала и съм го споменал и че питането ми е по-принцип, а не за твоя случай, но пак някой чел не дочел и се изказа. Все пак става въпрос за малка част от жените ако има такива с подобно влечение и то това ще са най-вече младите момичета.

И след като разбра, че има жена, тогава беше ли влюбена и това не ти ли подейства разлюбващо ? Може и да не отговаряш, не се чувствай задължена, просото ми е интересно. Вчера търсих в гугъл нещо за жените и влюбването, но ми изскочи и нещо друго интересно, обаче имам чувството, че тая статия е писана от мъж, който отговаря на критерия за грозен Trollface
Щото и да е вярно това, ще го има и другото, че повечето жени биха искали и децата им да са красиви. Все пак ако мъжа е някой гном 1.70см бичме и грозничък, това няма как да не се отрази и на децата.

http://www.fakti.bg/life/358094-zashto-jenite-predpochitat-grozni-maje

Чак ми се прииска да съм грозен докато четях това Joy
Но когато прочетох и това по-долу в друга статия и се зарадвах, че не съм и в другата крайност >

В книгата „Why Beautiful People Have More Daughters" се казва, че красивите мъже са лоши съпрузи. Те не инвестират достатъчно в сериозната си връзка/брак и със сигурност не са моногамни.

Според има доста странни визии с днешната метро сексуална мода и като видиш някой мъж с вежди като пиявици и поне аз не разбирам, защо те искат да изглеждат не толкова мъжествени. Едно е да си махнеш ако има нещо излишно като трета вежда, ама това с пиявиците е направо смешна работа. Rolling Eyes

# 242
Дами,не е нужно да ходите чак до чужбина, за да се уредите с албанец. Simple Smile

Село Мандрица – албанската следа в Родопите
https://bulgarianhistory.org/selo-mandritza/

Пътепис за държавата
https://geograf.bg/bg/article/taynite-na-albaniya

. ГОДЕЖ И СВАТБА СПОРЕД АЛБАНСКОТО ОБИЧАЙНО ПРАВО(материалът е на бг.език)
http://www.albanian.dir.bg/studii/kult/st-kult-05-martesa.htm

# 243
  • Street of Dreams
И аз в чудо съм се виждала от свалки на мюсюлмани, макар никога да не съм се подала.
Скрит текст:
На около 20 години без да искам амбицирах един, като му казах, че с мюсюлмани не се занимавам и че са измамници. Тогава ми каза нещо от сорта на - ще видиш (дълго помнех точния дързък израз, но вече не). Всеки ден и навсякъде го виждах, завземаше цялото внимание към себе си и всички него гледаха и слушаха - сваляше ме открито и някак много креативно, поръчваше бурилки на мен и приятелките ни, после ни прибираше до вкъщи, завиваше ме в якето и шала си, като ми беше студено, вдигаше настроението около себе си с брилянтно чувство за хумор, ум като бръснач и позитивно излъчване, разкарваше навлеците, бил се е дори, и изобщо страхотна амбиция да бъде супергерой. Всички само за него ми говореха и това продължи поне половин година - почти всеки ден. Той обръщаше моето рязане в някакъв флирт и гонитба, някак очарователно. Това накара всички да говорят само за "нас", все едно имаме някаква супер романтична история и сме в центъра на вниманието.

Един ден един от близките му приятели (хърватин) ме извика на кафе и започва някаква супер безинтересна история как слагали тапети във въпросния и аз почти не го слушам - чудя се защо ми разказва пак за него. Но долових, че тапетите свършили и изпратили ЖЕНА МУ до Баухаус да купи още една ролка. Момент, я върни лентата? Grinning

От този момент спрях да говоря с него и веднага го прилапа една украинка - каза ми, че изобщо не й пука че е женен, защото е "мега страхотен мъж". Постоянно седеше в скута му, а той ме гледаше в очите.

След години научих, че въпросният е успял да забремени жена си и приятелката си (не украинката) едновременно и даже по някакъв повод всички с децата са били на една маса. Мда, добър е...

Сталионе, да подпитваш жените какво харесват и да "търсиш в гугъл нещо за жените и влюбването", както и да подмяташ колко си убаф, обсъждайки поведението и веждите на другите мъже с известно злословене, няма да те направи и на милиметър по-привлекателен. Само един съвет от мен, мисля да спра да ти обръщам внимание.

Какво?, нещо от беломорска тракия? Има ли преплитане на албанския и македонския езици?

# 244
В Мандрица трудно ще се уреди някой с нещо различно от престарял дядо или баба, но пък има приятно хотелче с албанско име. Евентуално може на събора да види някой истински албанец, на около 50-60, демек млад по стандартите на селото.

# 245
В самия шиптарски,може и да има по някоя дума,ама то македонски-български..Уви,не владея добре езика,за да направя аналог,но съм сигурна,че има..Та то в Иран и Каталуния има,какво остава за тук,при комшиите..

Относно преселването,също не мога да помогна,възможно е някои да са отишли в Югославия..Абе интересни насоки за размисъл излизат,ще поровя да видя .

п.п.Всъщност,благодаря за този въпрос!!!За в личен план,ме навежда на много полезни неща,благодаря ти  OnDiNe

В Мандрица трудно ще се уреди някой с нещо различно от престарял дядо или баба, но пък има приятно хотелче с албанско име. Евентуално може на събора да види някой истински албанец, на около 50-60, демек млад по стандартите на селото.
Подмазва се на бабите и взема телефонния номер на някой от внуците Simple Smile

# 246
  • На топло в неговото сърце.
Подмазва се на бабите и взема телефонния номер на някой от внуците Simple Smile

Joy

# 247
Много странни хора има тук, аз никога не чета всички мнение и особено на хора за които вече имам впечатление и директно ги прескачам като малка гара, за това са ми малко смешни тези изказвания, кой какво щял да направи. Ами правете го, едва ли някой го интересува кой харесвате или кой не.
Иначе правилно позна, целта ми е да се направя на много привлекателен и туко виж някоя от тоя форум взела, че ме хареса и да ми скочи Smile

OnDiNe_ не знам точно къде видя, да съм се обърнал към теб в този коментар, но няма проблем ако искаш да те забележат и за това си решила да ме коментираш. Ако искаш да имаш по-спокоен и приятен живот, просто прескачай дадени мнения, както правя аз и няма да си губиш времето или да се терзаеш. За жалост няма такава опция във форума за игнор, но аз мога и без нея, просто скролвам надолу и готово и не участвам в дискусии, които не са ми интересни. Wink

Жалко е, че ще спреш да ми обръщаш внимание, защото аз много те харесвах и това сега много ме натъжи Pensive

# 248
  • София
Прочетох ти първото изречение и искам да те подкрепя!
Ако мислиш, че теб никой те чете....

# 249
Горани, бошняци, торбеши, помаци - тези мюсюлмански общности трудно се вместват в националните рамки на балканските държави. Швейцарското издание "Нойе Цюрхер Цайтунг" (НЦЦ) дава за пример Рестелица - малко селце в Южно Косово, на границата с Албания и Македония. Когато училищният звънец удари, децата там се разделят на групи в зависимост от езика, на който се преподава – босненски или сръбски.

Изданието отбелязва, че разликата между босненския и сръбския не е голяма, както и това, че в този район на Балканите всички деца така или иначе говорят едно и също локално наречие - смесица между сръбски и македонски. Но онова, което едните изучават за миналото на Сърбия, Косово, Югославия или Османската империя няма почти нищо общо с онова, което учат другите.

Наличието на „две училища под един и същи покрив“ е феномен, който се появи в първите години след края на войната в Босна. Но онова, което беше замислено като временна мярка за интеграция на децата на прокудените и завърнали се бежанци, на някои места се превърна в трайно състояние, отбелязва "Deutsche Welle".

Сегрегацията в училище

Защитниците на етническата сегрегация в училище се позовават на босненската конституция, в която е записано, че представителите на трите основни етнически групи - бошняци, сърби и хървати - имат право да учат на майчиния си език. А официално признатите езици са босненски, сръбски и хърватски.

Така етническото разделение се оправдава с конституционното изискване за равноправие. При това съществуват много основания да смятаме, че босненски, сръбски и хърватски са варианти на един и същи език, тъй като всеки разбира другия, обобщава НЦЦ и цитира босненският писател и професор от университета в Сараево Ненад Величкович, според когото "не говорим за три различни езика, а за три различни разказа, представяни пред учениците на един и същи език".

Разделението на децата в училище е израз на политическото разединение на местното мюсюлманско население, отбелязва по-нататък НЦЦ. Родителите, които изпращат децата си да учат на босненски, сами се определят – също както и мюсюлманите в Босна и Херцеговина - като бошняци.

А тези, които предпочитат децата им да учат на сръбски, се определят като етнически горани, но не и като сърби, както би могло да се очаква. Думата е производна на "гора" - заради планинския характер на местностите, в които те живеят. И двете етнически групи - бошняците и гораните - са убедени, че само по този начин могат да съхранят своята идентичност, предпазвайки я от чужди влияния.

Бивши християни

Двата етноса имат и още нещо общо: те имат славянски произход. Техните предци са били християни, които през петвековното османско владичество на Балканите са приели мюсюлманската вяра. След създаването на етнически дефинирани национални държави на Балканите през последната третина на 19-ти век, всяка една от тези държави се опитва да представи въпросното мюсюлманско население като "свое": Албания прави тези опити на базата на общата ислямска религия, Сърбия и Македония – на основа на общия славянски език.

Славянските мюсюлмани от региона не винаги са се самоопределяли като бошняци - при преброяването на населението в Югославия през 1961 година много от тях са се определили като турци, макар да не говорят турски език. Десет години по-късно това се променя. На преброяването през 1971 повечето от тях вече се дефинирали - също като мюсюлманите в Босна - като мюсюлмани. Обяснението: в края на 1960-те години Комунистическата партия по политически причини създава нова нация, на която дава етническо име. Онези босненски мюсюлмани, които не са се чувствали нито сърби, нито хървати, получили възможността да се определят като "мюсюлмани", което повечето от тях и направили.

След като политическият и интелектуален елит на Босна през септември 1993 г., т.е. в разгара на войната, решава да замени понятието "мюсюлманин" с понятието "бошняк", много от етническите славяни приемат новата идентичност и  започват да се възприемат като бошняци, макар да нямат никакви родствени връзки с Босна. И до днес босненците се дефинират чрез етноса си, а не чрез гражданството си.

Съвсем друго е положението с мюсюлманите от славянски произход в южните и източните части на Балканите, коментира авторът на НЦЦ и дава за пример гораните и торбешите в Македония, както и помаците в Южна България и Североизточна Гърция. Според изданието, те имат по няколко различни национални идентичности, които често се припокриват. Така например помаците се самоопределят като турци, българи, гърци или мюсюлмани. Единственият непроменлив фактор за всички тях е ислямът, който те осъзнават като свой основен идентификационен белег. Етническите и национални принадлежности и до днес си остават за тези хора едва на втори план.

Всички те говорят, както и мнозинството, някакъв славянски език. Но същевременно не са християни, а мюсюлмани. Освен това другите нации се опитват да ги "притеглят"към себе си – за помаците например спорят българите и турците. Но никъде - нито в Македония, нито в България или в Гърция - тези етноси не са истински приети. Славянските мюсюлмани в течение на вековете са приели един прагматичен подход към насилствено натрапваните им национални идентичности – в зависимост от местното съотношение на силите и собствените им потребности. Тъкмо тази им национална гъвкавост обаче прави притесняваните от всички страни мюсюлмански народи в периферията на балканските национални държави по-модерни и по-европейски, отколкото онези, които се опитват да ги натикат в някакъв тесен национален корсет, пише авторът на публикацията Сирил Щигер, автор на книгата "Вече не знаем кои сме. Забравените малцинства на Балканите"

Прочети още на: https://www.dnes.bg/redakcia/2017/10/09/zabravenite-malcinstva-s … -balkanite.355652

Скрит текст:
Alba (English: /ˈælbə/) is the Scottish Gaelic name (pronounced [ˈal̪ˠapə]) for Scotland. It is cognate with the Irish term Alba (gen. Alban, dat. Albain) and the Manx term Nalbin, the two other Goidelic Insular Celtic languages, as well as contemporary words used in Cornish (Alban) and Welsh (Yr Alban), both of which are Brythonic Insular Celtic languages. (The third surviving Brythonic language, Breton, instead uses Bro-Skos, meaning 'country of the Scots'.) In the past these terms were names for Great Britain as a whole, related to the Brythonic name Albion.

Contents
1   Etymology
2   Modern uses
3   See also
4   References
Etymology
The term first appears in classical texts as Ἀλβίων Albíon[1] or Ἀλουΐων Alouíon (in Ptolemy's writings in Greek), and later as Albion in Latin documents. Historically, the term refers to Britain as a whole and is ultimately based on the Indo-European root for "white".[2] It later came to be used by Gaelic speakers in the form of Alba (dative Albainn, genitive Albann, now obsolete) as the name given to the former kingdom of the Picts which when first used in this sense (around the time of king Causantín mac Áeda (Constantine II, 943–952)) had expanded. The region Breadalbane (Bràghad Albann, the upper part of "Alba") takes its name from it as well.

As time passed that kingdom incorporated others to the southern territories. It became re-Latinized in the High Medieval period as "Albania" (it is unclear whether it may ultimately share the same etymon as the modern Albania). This latter word was employed mainly by Celto-Latin writers, and most famously by Geoffrey of Monmouth. It was this word which passed into Middle English as Albany, although very rarely was this used for the Kingdom of Scotland, but rather for the notional Duchy of Albany. It is from the latter that Albany, the capital of the US state of New York, and Albany, Western Australia take their names.

It also appears in the anglicised literary form of Albyn, as in Byron's Childe Harold:

Алба (на английски: / əlbə /) е шотландското галско име (произнася се [ˈal̪ˠapə]) за Шотландия. Той е съвместен с ирландския термин Алба (ген. Албан, дат. Албайн) и манксския термин Налбин, другите два езика на келдските езици Goidelic, както и съвременните думи, използвани в корнишски (албански) и уелски (ир. Албански), и двете от които са бритонски вътрешни келтски езици. (Третият оцелял бритонски език, Бретон, вместо това използва Bro-Skos, което означава „страна на шотландците“.) В миналото тези термини са били имена за Великобритания като цяло, свързани с британското име Албион.
https://en.wikipedia.org/wiki/Alba
преводът е с преводача

съдържание
1 Етимология
2 Модерни приложения
3 Вижте също
4 Референции
етимология
Терминът първо се появява в класическите текстове като Albion Albion [1] или Albion Alouion (в съчиненията на Птолемей на гръцки), а по-късно като Albion в латински документи. В исторически план терминът се отнася до Великобритания като цяло и в крайна сметка се основава на индоевропейския корен за „белите“. [2] По-късно той се използва от говорители на галски език под формата на Алба (датив Албайн, генитивен Албан, сега остарял) като име, дадено на бившето царство Пиктс, което за първи път е използвано в този смисъл (по времето на крал Каусантин мак Ееда (Константин II, 943–952)) се разшири. Районът на Breadalbane (Брагад Албан, горната част на "Алба") също получава името си от него.

С течение на времето това царство включи и други в южните територии. Той става ре-латинизиран в средновековния период като "Албания" (не е ясно дали в крайна сметка може да споделя същия етимон като съвременна Албания). Тази последна дума е използвана предимно от келтско-латински писатели и най-известната от Джефри от Монмут. Именно тази дума премина в средния английски като Олбани, макар че рядко се използваше за Кралство Шотландия, а по-скоро за народното херцогство Олбани. Именно от последното, Олбани, столицата на американския щат Ню Йорк, и Олбани, Западна Австралия, вземат техните имена.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 15:38 от Какво?

# 250
  • Street of Dreams
Чета с интерес.

Четох и за сватбите - намирам много общо с турците, както и турцизми в скобите. Пише, че тези правила обхващат всички религии и варират по строгост, както и че прелюбодейството е огромен грях. Голям майтап - това е така и при други известни като не особено верни народи.

Имам приятели, родени в Германия, от Томиславград - хървати от Босна. Имам и босненци (бошняци) и сърби. Ще настане ад, ако се срещнат, защото са много запалени по историята си, а тя никак не съответства на останалите две истории, както пише в последния пост.

С младите македонци пък изобщо не се говори на тази тема, че е взривоопасно.

Ето затова избягвам да засягам темата навън - всеки има някаква субективна истина, на която ужасно държи и не само че няма да науча нещо обективно, но много лесно мога да засегна някого дори с един въпрос.

# 251
п.п.В една от темите за кралските клюки,разровихме родословията до библейските времена и излязоха много интересни аналози.Ар(иец) е същата частица като Ал (значението е бял)
С две думи,самата дума "албанец" има буквален превод и той е "бял човек"..Дори не говорим просто за бяла,а сияйно бяла кожа(т.е.акцента в АР/АЛ не в самото значение на бял,а пада върху "сияя на белотата", ама ще се отклоня мноооого)
Докато Шкип и Шиптар,идват от "шепоня"/сокол или орел,не съм сигурна,казват орел
И да,шиптарите са бели,но аз бих казала,че са по-скоро бежави,кожа,коса,очи..
Докато шиптарите/албанци,които съм виждала,са все с ярки цветове,бели открояващи се кожи,повечето кестявочервеникави  или тъмни коси..Зелени или кафяви очи..И определено снажни и мъжете и жените..За разлика от шиптарския народ в Албания,там рядко над 1,7 за мъж...

# 252
Прочетох ти първото изречение и искам да те подкрепя!
Ако мислиш, че теб никой те чете....
Не искам да те разстройвам, защото те харесвам, но доста хора ме четат, някои дори са ми писали и на лично да ми кажат неща, които няма да ти е приятно да чуеш. Все пак малка част от всичките ми мнения са офтопик и ако ме вълнува оценката на някой, то не е за този офтопик като в тази тема. Wink

Иначе аз твоите мнения ги чета и попивам не малко знания и мъдрост (това не е ирония), а и да видя различните гледни точки (стига да са аргументирани) ми е много ценно. Определено мога да кажа, че моят принос е нищо в сравнение с това, което аз получавам като знания от всичките теми и коментари.

# 253
Цитат
но доста хора ме четат

олелей ако има някой, който прескачам тук, това си ти! И Оня шарения жребец Mask

# 254
Аз да кажа, че не е голяма хвалба, че ти пишат на лични, с цел изказване на възхита. Е по-приятно е отколкото да те псуват, ама дотам Joy .

Общи условия

Активация на акаунт