За парите и семейството

• 52 170
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 500
Защото трябва нещо да надградите Цеце.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 19:07 от DonJon

# 1 501
  • Куциндрел
Щот ми е кеф.

# 1 502
Аз пак не мога да разбера, ако имаш апартамент наследство, защо трябва да си купуваш друг, за да живееш там?
Без грам сарказъм ти отговарям. Защото реално нямаш апартамент. Майка ти и баща ти или баба/дядо ти имат, или наследявате две деца едно жилище. Това въобще не е 'имам мой апартамент', както обичат да го изкарват масово.

# 1 503
  • Куциндрел
При положение, че баба, мама или който се е погрижил и имам от тях нещо, където да живея, защо трябва да се пъна да имам мой такъв?
Но, ако на вас ви е кеф да си мерите просперипета с апартаменти, ваша воля

# 1 504
Преди 100 години, мъж от младо семейство е трявало да постои къща. Ставало е за едно лято, паралено с бачкане на нивата и с помощ от съселяни. Сега, на едно семейство, цял живот не му стига да изплати апартамент .. къде сбъркахме !?

# 1 505
Ох, това са много сложни въпроси. А колко караници има за имоти с повече наследници, лошо да ти стане. То са делби,сметки и щуротии.
Зависи от ситуацията и не може да се конкретизира.

# 1 506
  • София

Без грам сарказъм ти отговарям. Защото реално нямаш апартамент. Майка ти и баща ти или баба/дядо ти имат, или наследявате две деца едно жилище. Това въобще не е 'имам мой апартамент', както обичат да го изкарват масово.

Не е вярно- ти изместваш условието на задачата в крайност, която не съществува във въпроса. Peace

Устният договор е също толкова истински, колкото и писменият.
Ако съм казала, за кого ще е жилището, прехвърлянето на негово име може да стане когато той реши, но във владение встъпва веднага.
Ако отношенията в семейството не са нормални, може да се притеснява дареният, че ще го измамят.

# 1 507
  • Куциндрел
При положение, че милото губи родителите си още в детска възрст и  имотите минават на негово име по закон какво трябва да направи? Да се откаже от тях, щото други си купуват на изплащане имоти?
Наследява и бездетната си леля.

# 1 508
ти изместваш условието на задачата в крайност, която не съществува във въпроса. Peace
Това е вярно, но сам човек с реално притежавано наследствено жилище още не съм видяла да тръгва да купува друго. Освен ако не е за инвестиция в Младост или МанЛи 😁

# 1 509
  • София
При положение, че милото губи родителите си още в детска възрст и  имотите минават на негово име по закон какво трябва да направи? Да се откаже от тях, щото други си купуват на изплащане имоти?
Наследява и бездетната си леля.
Да ги дари, разбира се. Как тъй ще наследява?! После бързо да изтегли един кредит, за да се докаже като истински мъж пред лелите в маалата.

# 1 510
Гал - може би има и такива случаи. Ние сега много обсъждаме. Имаме си жилище, но ни се иска да си вземем второ. Това при условие, че сме финансово стабилни и няма да се налага да го гладуваме. Но все още сме във фаза размисъл. Здраве да е, може и да стане някой ден.

# 1 511
И какво стана сега - ако нямаш от мама, значи от провайдер трябва, така ли стана ясно? Или - или?
А не бе,всяка втора гледа деца,бачка на макс,развива кариера и купува собствено жилище с кинтите спестени от обядите в Хепи ..

Сирен,имаш много хляб да ядеш..

# 1 512
Сега гледам, че не съм се изразила добре. Имах предвид сам човек, без ангажименти към половинка и деца.

Сирен,имаш много хляб да ядеш..
Ако спрете да я контрирате за всяко мнение, ще млъкне. Изразът 'не хранете трола' не е случаен.

# 1 513
Ами явно имам хляб да изям, да. Иначе както казах, моите цели не са материални, но изискват определена материална обезпеченост, за да мога спокойно да мисля за нематериални неща.

Иначе е ясно - ако баба ти е оставила имот на Оборище, то няма нужда в живота си да строиш свое и с парите като за имот доста пъти ще отидеш в Тайланд и на Малдивите. Виж ако трябваше да се почва от нулата...та в един аспект "гроздето е кисело", в друг обаче - като свикнеш, че ще бачкаш за пари, щото си лист отбрулен и безимотен и трябва да си купиш нещо - накрая има пари и за имот, и за екстри. Пък и може да искаш да живееш другаде или по друг начин.

Обаче наистина ми се струва странно това мъж да се намести в жилище от бабата на жената и да не тръгне да си вземе нещо свое. Ми ако жената го изгони? Таис, ти приписала ли си на мъжа си % от апартамента?

И да, освен това имотите на бабите се наследяват от родителите и е тяхна работа какво ще правят с тях. Наследството е от родители на деца, като му дойде времето.

# 1 514
като свикнеш, че ще бачкаш за пари, щото си лист отбрулен и безимотен и трябва да си купиш нещо - накрая има пари и за имот, и за екстри.
Трябва, трябва, но ето че ти не си си купила нищо.

Общи условия

Активация на акаунт