За парите и семейството

• 52 576
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 225
dnes sum, а какво ще вземеш на жена си за 8-ми март? Излизане, подарък, друго?

# 226
dnes sum, а какво ще вземеш на жена си за 8-ми март? Излизане, подарък, друго?

Чифт обувки, цвете и специална вечеря ще ѝ сготвя. Тя не знае, но всичко това ще е готово като се върне от работа.

# 227
Аз пък си мисля, че жените са поначало спестовни.
Женит след обвързване и раждане почти винаги така преразпределят приоритетите и хобитата, че почват да харчат пари за домакинството и децата, вместо за солариум и маникюр. Докато при мъжете това нещо го няма.

# 228
Хаха, солариум и маникюр са жълти стотинки пред маминия мерак за "жилище до добро училище".

# 229
Аз пък харча за манокюр и за дребни женски удоволствия. Никой не ме е спирал. Даже когато родих започнах да се грижа много повече за себе си.

# 230
С такъв мъж коя ще се чувства спокойна ако надебелее, ако има нужда от операция и грижи, ако детето е с проблем и има нужда от специални грижи, ако се случи каквото и да е извън този прекрасен розов живот? Ами ако великият мъж се разболее и има нужда от грижи,а  не изкарва кинти? Ами ако майката на великия мъж легне на легло и има нужда от смяна на памперс или носене по стълбите
Това съм го виждала с очите си, точно такъв "мъж",с такова самочувствие и мислене...в такива ситуации показа какъв човек е...и не беше достоен, не.
То ако един маникюр спъва великите доходи...изобщо не става въпрос за маникюр, за маникюр всяка жена си изкарва, а ако няма просто си го прави сама и драма няма. Но живота е много по-сложен и гаден

# 231
Ами ако великият мъж се разболее и има нужда от грижи,а  не изкарва кинти?

Към момента мога да издържам мен и жена ми, при текущия ни жизнен стандарт, без доходи в продължение на 98,475 месаца .. демек малко над 8г. За 8г все ще намеря начин да си върна на предишното ниво на доходи. Да не говорим, че имам застраховка живот, която ще отиде при жената .. без да сме женени .. абе да, мъжете дето правят сметки бяха кофти партия..

Момичета, почвам да готвя

# 232
Ами ако великият мъж се разболее и има нужда от грижи,а  не изкарва кинти?

Към момента мога да издържам мен и жена ми, при текущия ни жизнен стандарт, без доходи в продължение на 98,475 месаца .. демек малко над 8г.
Тоест само храна и вода Simple Smile, ама лечението струва пари
Както и да е, и аз отивам да празнувам Simple Smile
Стискайте палци и моят мъж да е наготвил Simple Smile

# 233
Текущия стандарт включва и почивки в чужбина .. не само храна и вода Simple Smile

# 234
dnes_sum, какво означава "Всичките сте такива". Подобни обобщения също не показват висок интелект. Нито мъжете, нито жените са еднакви. Тези, които пръскат пари за лъскави дрешки, чанти, обувки, шикозни заведенийца и т.н. са определена порода, както и мъжлетата с яки коли и гелосани перчеми. Явно проблемът е в средата ти. От приятелския ми кръг няма неработещи жени (освен когато са по майчинство). Понеже всичките са добре образовани, личните им доходи от заплата започват от около 2000 лв. бруто и стигат дори над 7-8 К в отделни случаи - пари изкарани със собствен труд. Същото се отнася и за колежките ми в сферата, в която работя (не говоря за 5-10 жени, а за доста голяма международна фирма). Това са съзнателни и отговорни жени, като основни приоритети са им собствено жилище, добро образование за децата, спестявания за старини.
Проблемът не е, че "не си даваш" парите, а отношението към жена ти като към куха лейка, която не си знае сметката и всичко ще пръсне на вятъра. От изявлението ти за  единствената свястна, но,виждаш ли, научена от мъжа си, прозира същото пренебрежително отношение въобще към жените.
Както знаеш, при развод децата обикновено остават при майките си, а повечето мъже буквално абдикират от всякаква вкл. финансова грижа и плащат смешни издръжки от 100-200 лв. Дали тези толкова много на брой жени не знаят как да си правят сметката и чакат безпомощно нов провайдър да ги обгрижва? Има и такива, така е, но всички ли? Ако не уважаваш човека до себе си и смяташ, че е на по-ниско ниво от теб, просто си тръгни. Рано или късно ще си разочарован, а тя - смачкана.
P.S. А относно превратностите на живота - синът ми е със сериозно хронично заболяване, което със сигурност ще се отрази негативно на възможностите му занапред. Една от основните причини да се разделя с мъжа ми, добре платен програмист, беше липсата на безусловна, искрена привързаност към сина ни. Той би го отрекъл, но се усеща разочарованието защо не е като другите.  Happy е казала много верни неща по-нагоре. Не те виждам като емпатичен човек, който би се погрижил емоционално, не само финансово за жена си/ детето си при тежка болест или инцидент. Ти няколко месеца без секс не можеш да изкараш, та друго ли?

# 235
dnes_sum, какво означава "Всичките сте такива".
Означава, че от клетите нещастници, които са му се вързали, всичките са такива, а за останалите той няма как да знае, защото шансът при тях да му се отвори парашутът е минус хиляда.

# 236
dnes_sum, какво означава "Всичките сте такива".
Означава, че от клетите нещастници, които са му се вързали, всичките са такива, а за останалите той няма как да знае, защото шансът при тях да му се отвори парашутът е минус хиляда.
Абосолютно правилно. Точно го бях написал ( без минус хилядата, де ) 

# 237
  • Sofia
Отговарям на първия пост.
Без значение колко изкарва, ако жената не работи без значение от причината (освен ако не е по болест) за мен е ок мъжът да не се занимава с домакинството. Същото важи и за жената, ако мъжът не работи. Т.е. ако един от двамата не работи (по принцип, не в почивните си дни между смените) би трябвало да поеме домакинството изцяло.
Без значение колко изкарва не ми е ок да не се занимава с децата изобщо. Децата трябва да имат двама заинтересовани родители.
Да е нисък и дебел, също никак не зависи от парите. Мога да го приема нисък и дебел, ако го обичам, което рядко зависи от външния вид. И няма да го приема, ако ще да изкарва милиони, ако е с противен характер.
Хобитата са приемливи и всеки човек има нужда (ако хобито не е хазарт примерно), но не и да прекарва цялото си свободно време с хобито. Примерно 50/50 ми е ок.
Да кръшка пък най-малко ми зависи от парите. Ако го обичам няма да приема да кръшка при никакви обстоятелства. Ако не го обичам и го прави културно, може и да го приема, дори да не изкарва много пари.  Joy

# 238
Не разсейвайте човека, готви. Sunglasses

# 239
  • Пловдив
Не разсейвайте човека, готви. Sunglasses
Другите наготвиха, сервираха, охооооо!

Аз например имам достъп до парите на мъжа ми. Имам карта от неговата сметка, знам му всички пароли за онлайн банкирането. Съответно и той знае моите. А за ужас на dnes_sum имах същия достъп и когато не работех. Мъжът ми ме издържаше доста години. И винаги е настоявал да харча пари и за себе си, финансираше моите ски - много скъпо хоби. Той самия не караше до преди 2-3 сезона. Аз карам, уча големия/средния от децата, той гледа бебето и понякога средния и така цели зими. А той се радва, че на жена му и е хубаво.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 19:41 от Янтра

Общи условия

Активация на акаунт