За парите и семейството

• 52 527
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 405
Оф, то финансовият ми статус не е чак толкова скандален. Ако беше измислица, щях поне по-хубаво нещо да измисля.

Абсурт, бе то и в Лидл има суши в кутии за вкъщи, ама пак е по-гот да седнеш на маса, нали?

ЛеКлерк, ами това е- не ми дреме, именно това ми е целта - здраве плюс моите си лични планове. Всъщност хабя малко време за демонстрация на статус.

Всъщност кое е лошото на лучените кръгчета и сушито? Нали уж сме широкоскроени, разнообразие и личен вкус.

Абсурт, стига сега, английският ми не е престиж, така си говоря. Вреден навик е, знам. Не го правя, за да се покажа - около мен всички така говореха с години все пак. Нито поза, нито стойка, просто за по-бързо.

# 406
Калина, нищо си нямаме ние 😀😀😀 Нито Хепи, нито Рафи 🤗 И си живеем някак 😂

# 407
Калина, нищо си нямаме ние 😀😀😀 Нито Хепи, нито Рафи 🤗 И си живеем някак 😂
Яжте пасти. Поне нивото на Мария Антоанета ще докарате Simple Smile

# 408
Смейте се, но отварянето на тоя тип заведения ми казва някои неща за развитието на града. Просто свързвам някои точки.

Нищо не казахте за "кошмарите в кухнята" - снобария ли е да не се кефиш на такъв тип заведения?

Скрит текст:
http://dolna.bg/ Това би трябвало да сте го виждали...само че за съжаление не може да се посещават с деца, затова и Рафи и други шаблони...

# 409
В ресторантьорството ли ще се впускаш, Сирен?

# 410
Не е снобария, но докато не си била в кухнята не знаеш съвсем какво се случва там. Аз си имам едно на ум за хигиената и в най - елитните заведения...Не съм спряла да ходя и нямам намерение, но не се залъгвам, че всичко е цветя и рози.

# 411
Парите впечатляват само мързеливите момичета/жени.Когато една жена работи достатъчно усърдно,мъжът с възможности е бонус,а не трамплин за развитие!
Не съм съгласен. Ако се споменават мъже с пари, то става дума за жена в масовия случай (не бизнес дама с милиони) и мъж с доста по-голям доход от 3 средни работни заплати. Така че усърдието и последвалите приходи са несъразмерни спрямо възможностите на въпросния паралия. То ако с усърдие и старание се печелеха сериозни пари, всички щяха да са образовани, старателни и работливи.
Средната БРУТНА работна заплата за 2018 е 1125 лв (869 лв нето). Мъж с три пъти по толкова паралия ли е?

Боооже, ако това е критерия за паралия разбирам защо се организират хайки за лов на програмисти.
Ти можеш ли да четеш или пропускаш половината думи? Прочети пак "и мъж с доста по-голям доход от 3 средни работни заплати" - обърни внимание на "с доста по-голям доход". Според теб доста какво значи - двойно ли? За мен доста е примерно 10 или 100. Ставаше дума за жена, която работи усърдно и затова не я интересуват парите затова взех 3 средни заплати като сума, която НЕ Е пример за големи пари и съответно е достижима за усърдни работнички. Но важното е да се похвалиш, че си чувала за числа и суми. Надявам се 5000лв чисто си ги получавала преди 5 години, а сега си много по-нагоре.

# 412
В пловдивското кухнята е със стъклена витрина, виждам какво става и каква е организацията, какви хора са вътре. Може да има пропуски, но е по-добре от доста места. Както казах, нямам против и долните кръчми, само че си има място и за клишета. Кактус за съжаление още няма в Пловдив.

# 413
  • София
Какво са “кошмари в кухнята”, предаване някакво ли? Нямаме ТВ у дома и не гледаме.

Аз още осмислям факта, че някои хора гледат чужди обувки и тенденциите в кучешките породи. При това човек, който не се кефи на песове, както беше споменала преди.

# 414

ЛеКлерк, ами това е- не ми дреме, именно това ми е целта - здраве плюс моите си лични планове.
Е, за чий тогава са тези десетки постове само днес?
Скрит текст:
Не съм Ле Клерк. Произнася се Льо Клер.

# 415

Аз още осмислям факта, че някои хора гледат чужди обувки и тенденциите в кучешките породи. При това човек, който не се кефи на песове, както беше споменала преди.

Ми да, правя го, така се събира материал за рисуване на комикси и карикатури, проблемче ли има?

Кошмари в кухнята е предаване, може да го намериш в нета, интересни неща може да се видят. След това рязко ще ти се прияде в Кактус или други клиширани места.

# 416
Средна работна заплата е сума, която получават доста по-малко от половината работещи, защото не се определя от средноаритметично на общ брой работници, а като средноаритметично на размер заплата. Хайде като обяснявате за напъване и прочее, да се ограмотите малко и да прочетете статистика.
И, честно казано, намирам за голямо изхвърляне побутванията за втора работа, хубаво образование и полагане на повече усилие. Доста малко хора под 40 са с лошо образование, най-малкото. Нещата са твърде комплексни, с мантри за безкрайно усъвършенстване и гонене на Михалевата торба грошове не става.
Не бих взела мъж, който носи 10 к от 3 работни места и се прибира само за едно спане. Все пак, взимам мъжа, не кинтите. Принципно деца могат да се изгледат и ипотека дори да се плаща, даже в Софията, и с 2500 общ доход. Е, да, няма да стигнат за снобареене и 400 лв разклатка за едно излизане петък вечер. Ама всеки с манталитета си.

# 417
Не бих взела мъж, който носи 10 к от 3 работни места и се прибира само за едно спане.
Съществува ли такъв или просто пресилваш нещата за да покажеш какво не искаш? Кой е този, който ще работи денонощно за да изкара 10000лв, ако може да работи на една работа за 5000 и да живее спокойно? Единственото обяснение е, ако има много голям дълг или друга крайно належаща нужда от пари (за лечение примерно) и затова е готов на всичко. Обикновено който работи на 3 места получава не 10 хиляди, а 1000-1500лв, т.е. хем работи хем пак е без пари. Или са се появили работодатели, които като чуят, че работиш на още 2 места ти казват "тук ще идваш за 3 часа дневно и ще ти давам 50% горница от обичайните заплати на пълен работен ден". Ей така защото човекът се напъва.

# 418
Средна работна заплата е сума, която получават доста по-малко от половината работещи, защото не се определя от средноаритметично на общ брой работници, а като средноаритметично на размер заплата. Хайде като обяснявате за напъване и прочее, да се ограмотите малко и да прочетете статистика.
Статистиката за 2017: http://www.parliament.bg/pub/PK/318729854-06-1098.pdf

# 419
Сега последно кое е по - важно - хубавият секс или парите?
В този форум сексът е издигнат в култ. Той се смята за най - важното нещо, без него не може и във всяка тема когато някой се оплаче, че сексът не върви, съветите са да бяга веднага. Нямало бъдеще. Аз обаче съм видяла, а и съм убедена, че много повече семейни проблеми, а и разводи настъпват заради пари или по - скоро липсата им или неразбирателството относно това как да бъдат харчени (което пак е признак до някъде за липса)?
Та, сега последно страхотния секс компенсира ли липсата на финансови възможности на мъжът?

Общи условия

Активация на акаунт