За парите и семейството

• 52 592
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 465
Свекърва ми например е с работно време от 8 до 16:30. Но аз съм работила 25 години само в частния сектор и никога не съм виждала подобно.
Аз съм от 8.30 до 16.30, после поема колежка. Ако имах дете, тъкмо да го заведа и взема от ясла/градина/училище.
В държавния сектор също са с подобно на моето раб.време и надали са тъпи, необразовани и без амбиции, нито пък ги вземат милионери. Въобще, изказванията тук са в двете крайности и то съвсем без хипербола.

# 466
  • Агент под прикритие
Склонни са, ако мъжът до тях може да компенсира почасовата им работа със своя доход. А при двойки с по-ниски доходи точно това компенсиране не се случва, т.е.и жената не си тръгва по-рано от работа. Беше тая едно време. Сега се работи пак цял редовен работен ден, но можеш да започнешни приключиш час по-рано.
Абе вие не работите ли на нормирано време, или само аз напоследък попадам на работи, в които жените са си стандартно до 17ч и в 18ч детето вече си е вкъщи? Някакви фантасмагории чета тук.
Как така стана, че говорим за еднаква работа, а пък единия стана на почасова ставка? Нещо ми се струва, че се бъркаш.
Айде пак се почна меренето.И да има разлика в заплащането на една и съща позиция,но извършвана от мъж и жена.Мъжът взима повече.
Можеш ли да дадеш някакъв пример за твърдението си?

# 467
Аз ям във всякакви заведения и най-вкусно ми е в планинските хижи - и там менюто е силно предсказуемо.
Бе аре стига глупости... боб и кебапчета ... голяма вкусотия не казвай на никого. За колкото да не умреш от глад става да...

# 468
Ей, и тая тема се превърнала в тема за Сирен.

Начи, аз съм като роршахово петно. Аз пиша за Рафи, ти виждаш Сирената:) друга пък ми говори за селски моми, като й говоря за суши. Абе всеки вижда това, което има в междуушието...

# 469
Аз ям във всякакви заведения и най-вкусно ми е в планинските хижи - и там менюто е силно предсказуемо.
Бе аре стига глупости... боб и кебапчета ... голяма вкусотия не казвай на никого. За колкото да не умреш от глад става да...
Разходи се малко, виж как са нещата, тогава говори

# 470
Не си ги мерете с общи приказки, моля! Далече сте от действителността. Много далече.
Винаги ще съм по-доволна мъжът ми да изкарва повече пари от мен. Заради неговото самочувствие на мъж.
И понеже имам поглед върху позиции  - държавна работа. Ниско платени са. И да, има разлики в заплащането на жени и мъже, особено наши и ваши. Заплащането няма нищо общо с отработените часове, напротив, привилигированите си ходят по-рано, идват по-късно, излизат, миткат, не работят, но получават повече. Особено в днешни времена.
За частна работа - зависи от работодателя.
В провинцията е мор, каквито и локуми да си разтягате тука.

# 471
Оф, била съм в планински хижи...романтика си е, примерно, там боб, овче кисело мляко, боровинки...ама има и по-интересни неща за хапване.

Впрочем за по-новите поколения работното време, поне като достъпност, е някъде по поне 16 часа на ден - когато не спиш, да си на разположение за съобщения.

# 472
Нещо повече: има мъже, които също си прибират децата от градината, съответно получават по-малко пари поради същата причина!!!
Ти да видиш! Аз пък съм се объркала, че точно тези с плаващото работно време са обикновено по-добре платени, че и децата си прибират от ДГ.
И двата варианта съществуват, айде стига с обобщенията.

# 473
И да, има разлики в заплащането на жени и мъже, особено наши и ваши. Заплащането няма нищо общо с отработените часове
Не е ли разделението по линията "наши" и "ваши", а не мъже и жени? Че има сексизъм и дискриминация - не казвам, че няма, особено в провинцията. Но по-скоро е свързан с назначаването на определени позиции и отношението, отколкото със заплатообразуването за конкретна позиция.

# 474
  • На топло в неговото сърце.

Деница, тука ли избиваш напрежението? Wink
Толкова ми се спечено, че чак не ми се спори тук, само гледам отстрани поредния сеир със Сирената.
Не бе,просто хич не обичам да чувам силни думи от слаби характери!

# 475
Как така стана, че говорим за еднаква работа, а пък единия стана на почасова ставка? Нещо ми се струва, че се бъркаш.
Не се бъркам. Не знам къде работиш, но тръгване по-рано от работа => намаляване на заплатата вече и на село го няма. Хората си подписват 6часов ден просто или, както вече писах, на 8 часа, но от 8 до 17,а не от 9 до 18. Шефовете нямат против.

# 476
Виж, Сирен, в Пловдив има няколко наистина добри ресторанта.

Накарай провайдъра да те заведе, да не се стиска, това с Рафи и Хепи суши не е достойно за човек с твоята самооценка Simple Smile

# 477
Връщам се отново към първоначалния си въпрос. Щом от мъжа се очаква да изкарва повече пари, да издържа сам семейството, да плаща на домашна помощница (явно някоя женица без съпруг, който да я издържа). Какво може да очаква той от жената?

# 478
Малко офф, но след 30г. преход още нямаме възможности за почасова работа като хората. Ми днес може да искам да бачкам 2 часа, не 8.

# 479
  • На топло в неговото сърце.
Връщам се отново към първоначалния си въпрос. Щом от мъжа се очаква да изкарва повече пари, да издържа сам семейството, да плаща на домашна помощница (явно някоя женица без съпруг, който да я издържа). Какво може да очаква той от жената?

Ей това е въпроса!

Общи условия

Активация на акаунт