За парите и семейството

• 52 596
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 510
La Sombra е изказала и моето мнение. Ако децата са две и са близо едно до друго, на жената могат да й се съберат и 5 - 6 години неработене. Затова и не е добре тя е да основен финансов стожер на семейството. След това пак не винаги може да се върне на пълно обороти с малки деца. А мъжът през това време се е развивал и е възможно вече да е доста по - напред от нея в кариерата. Разбира се това не е при всички, но аз поне твърдо смятам, че мъжът трябва да печели повече от мен.

Как и колко може да се развива един мъж? Да не е ластик, да го опъваш. За София разбрахме, живот има и извън, обаче. Там как става?

# 511
Калина - разбирам, че говориш за някаква крайност. Примерно за мързелана- готована (Богданка ). Ами и такива има, че и мъжете им се въртят на пета Simple Smile

# 512
Как и колко може да се развива един мъж? Да не е ластик, да го опъваш. За София разбрахме, живот има и извън, обаче. Там как става?

Като за начало, може да спре да се оправдава, че не е в София !

# 513
  • София

И изобщо, тъпо е такова деление да се прави - аз работя 6 часа и ще поема 80%, ти работиш 9 и затова ще поемеш 20. Не са нормални отношения това.

Ами, не е тъпо, ако го погледнеш чисто прагматично.
Ти се връщаш вкъщи в 14 часа, а той в 18- 19.
Ако седиш и го чакаш да си поеме частта от домакинстване, която си му определила, че да не се минеш, дали ще остане време като бели хора да седнете на масата, да се видите, да поприказвате, да се позабавлявате и споделите нещо?

Едва ли, но пък като гледам вечерно време колко народ реди пост след пост тук, явно разбиранията ми за "семейна близост" са доста различни. Simple Smile

# 514
  • София
Калина, може жената да работи като часове по-малко, но работата й да е по-стресираща от неговата, която е 8-9 часа. Като преподавах не бях в СУ от 9-18, както сега, но бях в пъти по-изнервена - просто преподаването е страшно изискваща професия, не е за всеки. Емоционално бях парцал, едва гледах, докато сега в 18:30 ч. пускам Слипнот вкъщи, отварям си бирата и сядам да строя Лего с детето. Свежар съм.

# 515
La Sombra е изказала и моето мнение. Ако децата са две и са близо едно до друго, на жената могат да й се съберат и 5 - 6 години неработене. Затова и не е добре тя е да основен финансов стожер на семейството. След това пак не винаги може да се върне на пълно обороти с малки деца. А мъжът през това време се е развивал и е възможно вече да е доста по - напред от нея в кариерата. Разбира се това не е при всички, но аз поне твърдо смятам, че мъжът трябва да печели повече от мен.

Не знам ластик ли е, но възможности за развитие има не само в София. Зависи от сферата. Най - малкото ако жената е седяла 3 - 6 години вкъщи ще и й е нужно известно време да влезе в час и да навакса. Мъжът през това време може да е заел по - висока позиция, да се е преквалифицирал, да е сменил фирмата и какво ли още не. Най - малкото е в час с новостите в професията си а и не е нормално заплащането му да не мръдне 5 - 6 години.

lolita1213, то ясно, че има всякакви хора, мен не ме бърка кой как живее затова и казах, че говоря за себе си. Аз предпочитам финансово стабилен мъж, който да ми даде право на избор и въобще не ми е драма да работя половин ден и да се грижа за дома през останалата част, примерно.

# 516

Като за начало, може да спре да се оправдава, че не е в София !

А жена му - че има деца за гледане, до 18 - тата година поне.
Давай нататък.
Калина, може да е заел, но може да не е, независимо колко го ръчка половинката Simple Smile

# 517
Калина, може жената да работи като часове по-малко, но работата й да е по-стресираща от неговата, която е 8-9 часа. Като преподавах не бях в СУ от 9-18, както сега, но бях в пъти по-изнервена - просто преподаването е страшно изискваща професия, не е за всеки. Емоционално бях парцал, едва гледах, докато сега в 18:30 ч. пускам Слипнот вкъщи, отварям си бирата и сядам да строя Лего с детето. Свежар съм.

Ох, Таис Simple Smile Повечето хора не го вярват. Ще ми се да напъхам някой , който много знае само за 30 минути  в един учебен час Simple Smile

# 518
За мен лично, едни мъж може да получи 3 неща от жена, които сам не може да си направи:

1. Секс ( очевидно Grinning )
2. Домашен комфорт и уют ( включва вкусна храна, чиста и подредена къща, жената да е в приятно и весело настоение, или просто да го остави да си гледа мача )
3. Деца ( раждане, гъзобъсане, отглеждане, възпитаване и т.н. )

Аз като мъж, който изкарва повече и мога да издържам жена си, искам та да влага повече време, енергия и усилия в трите точки. Естествено, различните мъже, ще отдават различна тежест на тези три неща. Имал съм период, където жената не работе и аз я издържаш. За мен, това беше най-щастливият етап от нашите взаимотношения - тя нямаше умора от работа, кофти настроение заради стреса, като си дойда беше сготвила и готова за секс .. стуваше си, но уви ...

# 519
2. Домашен комфорт и уют ( включва вкусна храна, чиста и подредена къща, ... просто да го остави да си гледа мача )
Това не може да си го направи сам, защото...? Ръцете са му заврени отзад ли?

# 520
А жената какво трябва да получава от мъжа, което не може да свърши сама?

# 521
Това не може да си го направи сам, защото...? Ръцете са му заврени отзад ли?

То и секс може сам да правиш, но някакси не е същото. Съвсвем друго изживяване е като ядеш салата правена от жена.

А жената какво трябва да получава от мъжа, което не може да свърши сама?
Освен очевидното секса - не знам. Ще оставя жените в темата, да се изкажат Simple Smile

# 522
То и секс може сам да правиш, но някакси не е същото. Съвсвем друго изживяване е като ядеш салата правена от жена.
Забележи, че другите две точки не ги оспорих (макар че има мегдан за оспорване и там). Но това за салатата ме остави безмълвна.

# 523
  • София
..като си дойда беше сготвила и готова за секс .. стуваше си, но уви

Боже, колко ниско падат някои жени, само и само някой да им дава пари за парцали и Дубай.

Лолита, така е, масово хората не разбират колко стресираща е професията. За мен винаги ще си остане като една от най-трудните, но и смислени, прекрасни професии на света. Особено ако се работи с деца, защото айде, студентите са малко по-лесни. Поне не идват да ни се карат родителите им Smile Hug

# 524
Защо се впечатлявате? Grinning  За всеки влак си има пътници, в случая пътнички.

Общи условия

Активация на акаунт