За парите и семейството

• 52 405
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 690
Аз по тая логика не би трябвало да имам деца изобщо.

# 691
Бракът е партньорство, но партньорството не се крепи на брака.
Излиза, че ако нямахте брак, не бихте вложили същото в грижа за другия.

# 692
Не ви ли омръзна от празни приказки и локуми? И то някакви мъгляви пожелания.
За пари се говори с цифри.  Аз толкова, той толкова. ...

# 693
  • София /Абсурдистан
Благодаря за подкрапата момичета  Hug То и на батките не им е гарантирано вечно здраве и пари. Всъщност, никой не е истински застрахован от превратностите на съдбата.
Кучето скача според тоягата, както е казано. Ако на жена с ниски доходи се наложи да стане главен провайдър, има 2 варианта - или се свиват всички екстри и се живее с наличното, или си намира още една работа, или пък нова, по-добре платена. Има и трети вариант - зарязва всичко и всички, бие си камшика и си намира провайдър самата тя. На това му се казва "кучка" в буквалния смисъл. Стига да има желаещ да я провайдва де, особено ако не е силиконка на 20 и вече има деца. Скоро гледахме кифлите при Карбовски, много ясно беше казано и показано всичко по темата.

Бракът е партньорство, но партньорството не се крепи на брака.
Излиза, че ако нямахте брак, не бихте вложили същото в грижа за другия.
Ами не, и да няма подпис и печат, пак бих. Те нищо не означават, поне за мен. Аз ги имам, защото миУто е чужденец и няма как без тях да живее в страната.
Щом двама души живеят заедно с общо домакинство, независимо с подпис или без, за мен това е семейство.

# 694
Скрит текст:
И вътрешно и външно и финансово, като ще е жена, да е ТОП-а, компромиси не правим Wink
И с колко такива топ жени си имал продължителна връзка и евентуално планове за семейство?
Настоящата Wink
Браво на теб! А ти какво разбираш под финансово красива? Да изкарва прилични пари /1000 примерно/, да изкарва колкото теб или повече от теб.
Аз пък се притеснявах, че ако изкарвам повече от мъжа, той ще се чувства зле. Явно обаче финансово красивите жени са на мода.
Изкарва над 2 със сигурност, не и знам точно заплатите, но не изкарва повече от мен, а това не ми е и важно, защото до нейните пари не опирам, живеем в моето жилище, чиято ипотека аз си плащам + сметките, от нея нищо не искам от финансова гледна точка. Важното е, че това е първата жена след сестра ми, която има спестявания.
А и да изкарва повече пари то мен, това не ми е проблем, нейните пари са си нейни, докато аз се справям добре, всичко е наред.

# 695
То какво е брак ? Един подпис. Моето дете се роди без брак, бяхме двойка. Не виждам разлика никаква. Щом сме решили живот да даваме , по-голямо обвързване от това няма.
Аз сигурно не съм в ред. Компромиси не правя, особено в името на парите. Те се изкарват. Ама обичта и загрижеността един към друг ?

# 696
  • София
Един от най-близките ни приятели е преподавател - обича си работата, чувства я като призвание. Не получава много - каквото може, прави за допълнителни доходи, но пак не е голяма сума. Имат две деца, под наем са. Питам се какво бихте направили в тази ситуация? Ще го натискате да смени сферата, за да изкарва повече пари, или ще уважите стремежа му да работи нещо, което обича.

Батките са ми твърде далеч от интересите, нямам допир с подобни..екземпляри нито в личния си живот, нито в професионалния. 

# 697
  • София

Не е задължен, разбира се. Само ако искат и двамата и могат да си го позволят. Ако обаче от мъжа се очаква да е финснсово стабилен, главно заради периодите на майчинство, то мъж да има финансови очаквания към жена си и претенции за размера на заплатата й не ми е много...мъжко.

Е, тук е проблема- искаш ли мъж или искаш нещо с мъжки полови белези, но еднакво с теб? newsm78
Няма как да стане тая- той да има самочувствието на глава на семейството, длъжен да го обезпечи днес и занапред, и в същото време да работи нещо, което ще му позволи да притичва вкъщи да сготви, изчисти и сгъне дрехите. Докато ти лежиш с увиснало на цицата бебе по цял ден. А през нощта той е дежурен по дондрукането и дори да станеш ти, той трябва да е плътно до лявото ти коляно, че да ви е всичко уж поравно. Peace

Разбира се, че е добре жената да работи- заради себе си първо, а и е нормално като децата са на градина, училище, да се социализира за едни 4 часа.
За мен, е грешно мисленето, че в семейството трябва да се търси равенство в заплатите, за  да има самочувствие жената и да се чувства подсигурена при евентуални трусове.
Семейните пари са общи и всеки, а всеки с труда и отговорностите, които поема, допринася за общото добро.
Тук виждам, че жените, а и мъжете масово определят самочувствието на равноправни с мъжа, само ако печелят еднакво.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 10:53 от absurT

# 698
Един от най-близките ни приятели е преподавател - обича си работата, чувства я като призвание. Не получава много - каквото може, прави за допълнителни доходи, но пак не е голяма сума. Имат две деца, под наем са. Питам се какво бихте направили в тази ситуация? Ще го натискате да смени сферата, за да изкарва повече пари, или ще уважите стремежа му да работи нещо, което обича.

Имайки предвид, че дори аз като многодетна майка се хванах на комерс за пари, защото ако загубя провайдъра, трябва да си покрия разходите адекватно, а не символично - бих казала, че тоя мъж трябва да си смени професията. Животът е гаден. Хубаво е да правиш това, което обичаш, но си има периоди, в които да, не е достатъчно, че обичаш работата и си щастлив. Има периоди, в които си изпълняваш задълженията, дори да не те изпълват 100%. Понеже аз го правя и чинно си минавам през блатото по всякакви параграфи, по принцип си мисля, че е скатавка и нарцисизъм, особено за мъж, да откаже такова нещо. И понеже в семейството ми имам пример за мъже, които като видят нужда от пари, просто действат, ако и да е трудно, просто не мога да я приема тая картинка.

Да ходи да преподава в АУБ на богатите г§зета, там заплатите за професори са по-високи.

Всяка професия може да се изведе до ниво комерс. За по-чувствителните може да е душеубийствено, ама това е, за мъж не го приемам да виси на работа тип призвание и да не може да си подсигури добре семейството.

И аз съм се фръцкала на семпли позиции, само че примерно едновременно с учене и все още малко дете, което изисква внимание. Ама за мъж да виси на никакви пари и сигурно на не толкова интересна работа...странно е.

# 699
Сирен, описваш и промотираш курвалък, професионален, ама курвалък, и то на чужд гръб.

# 700
Сирен, описваш и промотираш курвалък, професионален, ама курвалък, и то на чужд гръб.

С такова мислене ще си стоиш на хилядата лева още дълго.

Работодателите също не са лоялни към мен, не им пука - за тях съм човешки ресурс. Затова мога да избера да НЕ си продавам ресурса срещу празни обещания.

Повечето от моето поколение не са лоялни към работодатели и си гоним главно личния интерес. Просто вече така са устроени нещата.

Впрочем с тия приказки за лоялност доста хора се държат на никакви пари, само заради "сигурност".

# 701
  • София
И аз съм се фръцкала на семпли позиции, само че примерно едновременно с учене и все още малко дете, което изисква внимание. Ама за мъж да виси на никакви пари и сигурно на не толкова интересна работа...странно е.

Той не се ''фръцка'', първо, и второ - преподаването му е интересно. За теб може да не е, но за него е. От теб друг отговор не съм и очаквала.

Аз съм раздвоена, но по-скоро бих уважила желанието му. Живея скромно, единственото ми голямо перо като разход са пътуванията. Е, ако обичам някого, ако си пасваме и се чувстваме добре, ако е и добър баща, както нашият приятел, ще си седна на дупето и няма да искам да вея гащи по 30 дена на море. Животът ме е научил да мога и с 2, и с 200.

# 702
Не е гаранция, че гушата ти ще е натъпкана с пари и ще си безумно щастлив. Парите са необходими, но лакомията превръща хората в бездушници. Убеждавам се.

# 703
Е, тук е проблема- искаш ли мъж или искаш нещо с мъжки полови белези, но еднакво с теб? newsm78
Няма как да стане тая- той да има самочувствието на глава на семейството, длъжен да го обезпечи днес и занапред, и в същото време да работи нещо, което ще му позволи да притичва вкъщи да сготви, изчисти и сгъне дрехите. Докато ти лежиш с увиснало на цицата бебе по цял ден. А през нощта той е дежурен по дондрукането и дори да станеш ти, той трябва да е плътно до лявото ти коляно, че да ви е всичко уж поравно. Peace

Разбира се, че е добре жената да работи- заради себе си първо, а и е нормално като децата са на градина, училище, да се социализира за едни 4 часа.
За мен, е грешно мисленето, че в семейството трябва да се търси равенство в заплатите, за  да има самочувствие жената и да се чувства подсигурена при евентуални трусове.
Семейните пари са общи и всеки, а всеки с труда и отговорностите, които поема, допринася за общото добро.
Тук виждам, че жените, а и мъжете масово определят самочувствието на равноправни с мъжа, само ако печелят еднакво.

absurd, съвсем умишлено изкривяваш нещата. В голяма част от семействата двамата работят на пълен работен ден и изкарват подобни заплати. Като изключим периода на майчинството, е съвсем нормално двамата да полагат грижа за децата и домакинството.Общото участие в ангажиментие, които, разбира се, могат да се разпределят справедливо без да са съвсем еднакви, водят до повече близост и уважение. Нища няма да отнеме от мъжествеността на програмиста, ако вземе, че сготви една манджа или пусне прахосмукачка, докато жена ме преглежда домашните на детето. В провайдърските семейства, много по-често имаме конфигурацията с мъж като dnes_sum  с убеждението, че е богопомазан и превъзхождащ всички жени на земята. Финансовата зависимост има много негативи, няма смисъл да ги изреждам за пореден път. Също така, мисля, че амибцията за собствено развитие е положителна характеристика и на мъжете, и на жените. Съжалявам, но не виждам нищо  рационално в това да вложиш труд и финанси в образование, да имаш  възможностите да имаш добре платена и удовлетворяваща работа, но да си останеш вкъщи, да чатиш по форумите и да готвиш мусака. Или да търсиш непретенциозна работа, която да ти даде възможност да се прибереш в 16.30, пак за да сготвиш мусаката и да поизчистиш, докато мъжът се тръсне на дивана в 18.30.  Последното също е въпрос на избор, но за много жени не е по-добрият.

# 704

С такова мислене ще си стоиш на хилядата лева още дълго.
И продължавам да не виждам проблем в това. Не помня да съм развивала теории как някой трябва да работи все повече и повече, за да съм официална безработна метреса.

Общи условия

Активация на акаунт