За парите и семейството

• 52 468
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 780
Да, Дренка, знам го това отлично. Но конкретно от работещи до късно мъже доста приятелки си изпатиха, та затова чак толкова работлив не го искам:)

# 781
Сирен, описваш и промотираш курвалък, професионален, ама курвалък, и то на чужд гръб.
Не е вярно. Това е висша форма на егоизъм и според мен, когато си направил 2 деца.
Ама ти описваш нея или аз не съм разбрала?
А аз описвам изискванията й към собствения й мъж - да си продаде гъза, ако трябва, за нейното и на децата й благо и най-вече за да има тяправо на избор дали да работи непрестижна и/или зле платена работа поради липса на изключителна квалификация, или да си стои вкъщи.

# 782
Мъжът ми готви почти всеки ден. Проблемът е, че се е вманиачил по рецептите на един тъпак Алтън Браун, а на мен не ми харесват. Затова да питам може ли да го спра да готви и да го насиля ако може да седне да напише малко код, щото за един час прахосан в готвене може да изкара една седмична заплата на онези горките женици на тръстиката дето Сирена все ожалва. И как да реша проблема, че ако не готви той, трябва да готвя аз, а мен ме мързи?
Stuck Out Tongue Winking Eye
Това ми осмисли загубените в темата часове!

# 783
Не разбрах - получаваш ли сега 5к за работата си или не?  newsm78

Ами как да кажа, толкова, че да мога да си гледам всички деца със сегашния стандарт и да не "висна" без провайдър.

# 784
  • София
Той си почива, докато готви (мозъкът му си почива...а и добрите идеи как да се реши един проблем изскачат не точно когато си на клавиатурта 10ти час подред). Не му отнемай удоволствието. А че не ти е вкусно -  голяма работа. И на мен не ми е вкусно каквото ям сега, че съм на НВ диета и 3 салати стоят и ме гледат опулено (като ми се дояде сладко, да мезя със салата), ама си трая. Животът е шарен, не е само вкусна манджа.

# 785
  • София
Тоест, нищо не каза, Сирен, щото ние няма как да знаем какъв ви е “сегашният стандарт”. Той и без това се мени по-често, отколкото жените си сменят цвета на косата.

# 786
Не съм забелязала да има различно работно време за мъже и за жени, пълният работен ден е 8 часа + обедна почивка 1/2-1 ч. Също така, не познавам частен работодател, който да не очаква служителите му да работят на пълни обороти. Ако си наемен работник, заплащането зависи най-вече от квалификация и способности, работното време е с малки вариации, като изключим най-високите позиции. Въпрос на личен избор и възможности за двата пола е дали ще си седиш на местенце на завет или ще работиш повече. Местоживеенето също е от голямо значение  Най-масовите опции  са:
 - двамата работят еднакъв брой часове, ама жената опъва и с домакинската работа и децата, независимо дали взима повече, колкото мъжа или по-малко от него.
 - двамата работят горе-долу еднакъв брой часове и двамата се грижат горе-долу еднакво за домакинство и деца, независимо дали жената взима повече, колкото мъжа или по-малко от него.
 - жената е с нагласа да разчита на провайдър, по собствен избор не работи или е на непълен работен ден, в краен случай спокойна, лежерна работа с опции да закъснява отсъства много и т.н. Но това си е финансова зависимост.
За мен вариантът с поделяне на финансов принос и грижи за домакинството е най-добър и не виждам за какво "мерене' и "скопяване" на мъжа става дума. Пък когато способностите и личния избор на жената водят до висока заплата  - още по-добре.

# 787

И всеки ден ли готвите всъщност? \

Да, всеки ден през седмицата и едно голямо готвене за деня "събота-неделя", тъй като тогава сме по-малко вкъщи. Но сме двама и готвенето не се усеща така, както би натоварило сам човек. Напр. вчера мм направи патица с портокал, аз - фокача и десерт. При него готвенето е почти механично, аз подхождам по-творчески и ми е по-забавно да търся нова рецепта, до пробвам някакви нови подправки. Та се допълваме.

# 788
Тоест, нищо не каза, Сирен, щото ние няма как да знаем какъв ви е “сегашният стандарт”. Той и без това се мени по-често, отколкото жените си сменят цвета на косата.

Много пъти съм писала в какъв месечен бюджет се вписваме от години. Разбира се, при едни и същи пари усещането е различно - зависи за какви пера се харчат. Много ясно, че усещането за "мизеруване" е различно, ако има ипотечен кредит и ако тия пари се освободят за "случайни разходи за кеф".

# 789
  • София

Много пъти съм писала в какъв месечен бюджет се вписваме от години.
Не следя много теми и пиша в още по-малко. Пропуснала съм те. Или съм прочела и пет секунди по-късно, забравила Smile

# 790
Ако от форума са ѝ платили по 5 стотинки само за постовете вчера, със сигурност и над 5К се съборат.

# 791
  • Куциндрел
Ако от форума са ѝ платили по 5 стотинки само за постовете вчера, със сигурност и над 5К се съборат.
Сладка работа е тая:)))))))

# 792
  • София
Гал, говоря за казуса с преподавателя, защо намесваш Сирената в казуса Laughing

# 793
  • Насред хаоса
Впрочем дори и двамата да работят хронологично по 8 часа, предполага се, че мъжката професия е от тия с повече натоварване и интензитет. Та трябва да се уточни кое се води "еднакво".
Защо да се предполага така? При двама лекари примерно - жена и мъж, как се предполага, че неговото е по-натоварено и интензивно? Ако става въпрос, и медицинските сестри в болниците изглежда са доста по-натоварени от лекарите, защото те обикновено са на крак и вършат почти всичко. И санитарките. А в тия професии кьорав мъж няма (по Ганьовско, иначе в други страни отдавна мъже работят като такива).

# 794
A при мъж неврохирург и жена офисен планктон?

(жените лекари обикновено са с по-леките специалности, когато са в двойка...)

Общи условия

Активация на акаунт