За парите и семейството

• 52 363
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 810
На Цеца отговорих на лични. Аз не съм копирайтър, аз съм ghostwriter на високо ниво и на специализирана информация. Копирайтърите в повечето случаи са нископлатени, да.

# 811
...как караш мъж да готви под строй редовно и предсказуемо - не просто като креативно хоби, ако не желае?)
А как караш жена да готви? Аз пък съм принцеса - не ми идва отвътре ни да готвя, ни да чистя. Искм само да си играя с децата.

# 812
Тук не говорим за мъжете, които готвят доброволно или като хоби или особеност на характера. А за тия, които не искат или не могат, но жената много иска да ги накара да го правят, защото има равенство или някакви подобни причини.
Тук говориш ти, ние само се смеем на бисерите ти.

О, не знаех, че го познаваш, че да твърдиш, каква е особеността на характера му и какво става у нас Simple Smile Може да го изнудвам да готви Simple Smile Не съм писала, че "обича" да готви и го прави с удоволствие и желание Simple Smile

Всъщност, какво значи готвенето като "особеност на характера"? По коя школа е това? Питам сериозно, понеже посъветва една съфорумка да не се занимава с аматьорска психология и вероятно си професионалист.

Еленна, дори попитаха да сложи линк към тази мистична работа, която върши, защото аз и за нея толкова вярвам, колкото и на семейните им пътувания (от едно излизане в центъра им става лошо, какво оставаше за пътешествията Simple Smile)

# 813
А, да, обърках се. И тя е това Wink
Айде, не говори за себе си. Кажи хипотетично колко изкарва един ghostwriter. Да кажем, че си търся нова професия. С нивото ще се справя.

# 814
A, жената никой не я кара да готви. Но обикновено и най-големите принцеси почват да готвят заради децата, като им писнат гладни.

Еленна, ти къде се буташ с твоите шестцифрени доходи не-с-1-отпред...Хипотетично няма как да ти кажа - всеки се договаря различно.

# 815
Ами къде, Сирен. Омръзна ми да съм високоплатен планктон. Искам от вкъщи да пиша и аз, хем във форума, хем за много пари, хем децата да гледам.

# 816
Ще те разочаровам, моето не е висок доход по американския стандарт, няма да ти стигне на разходите. Ще трябва да се преместиш в Пловдив, за да се чувстваш така, все едно може да си купиш космическа совалка на лизинг.

Ако питаш сериозно, с твоята квалификация и способности би трябвало лесно да поискаш и да вземеш и 200 долара на час. Все пак ще се договаряш по американски стандарт. Във Филипините пък е друга бира.

# 817
Таис, при мен ли не е съществувала еманципацията? Доста си далеч от истината. Аз от нищо не се оплаквам, живота ми засега е подреден точно както искам. Не искам разрешение на мъжът си за нищо и никога не би ми хрумнало. Просто не изпитвам вътрешна необходимост да си меря заплатата с него или с който и да е друг мъж. Нито пък се чувствам прецакана ако съм пуснала 3 перални повече или съм сготвила и да държа утре да го направи той за да сме "равни". По - скоро непрестанната нужда да се доказва някой във форум говори за разни дефицити. И от едната и от другата страна.

# 818
  • Насред хаоса
Именно. Ясно е, че ако някой тоооолкова обича да готви няма да му отнемаме това удоволствие, разбира се.
Говорим за това прецакани ли сте ако сте наготвили 5 пъти повече от мъжа или сте пуснали 5 перални повече.
Ама еманципацията вярно изпива мозъци...
Еманципацията не изпива мозъци - означава освобождаване от зависимост и подтискане. И не се изразява, поне според мен, в съревнование между половете. И обяснявам защо - защото ако на мен бъде прехвърлено като задължение примерно готвенето, поради това, че съм жена, и никой не отчита, че и аз работя и "нося пари", то не бих се чувствала прецакана заради това, че готвя, а заради това, че съм допуснала грешката да се обвържа с човек с предразсъдъци, на когото не му пука как се справям аз, имам ли нужда от почивка, как се чувствам и така нататък. И задето никой няма да ми отговаря със същото (не като засукана манджа, а като отношение). Изобщо не става дума за брой готвения и прочие, както се опитват много пъти да го изкарат тук противничките на еманципацията, които обаче не щат да се откажат да се ползват от нея. Иначе най-лесно е да си кажеш "а, това е нейна/негова работа" и да си кибичиш удобно, докато другият се мъчи да огрее на 10 фронта.

# 819
Сирен, моят е хирург, завежда клиника и готви. Жалко за "статистиките" ти Simple Smile

Пада му се да готви по длъжностна карактеристика- като извади скалпела, сигурно пържоли с карвинг сервира. Simple Smile

# 820
  • На топло в неговото сърце.
Разсмя ме!

# 821
La Sombra , 100 пъти назад написах, че ако и ТИ работиш и изкарваш пари и ТОЙ трябва да готви!!! Или хайде да готви, който обича, другия да мие чинии. И през ум не ми минава да се приберат двамата от работа, мъжа да легне на дивана, а жената да запретне ръкави!
Верно не се чете.
Казвам, че ако жената НЕ работи или работи по - малко (на половин ден например) няма лошо и е най - нормалното нещо да поеме домакинската работа.
Аз работя 4 - 5 - 6 часа на ден понякога от вкъщи, понякога от офиса. Устройва ме, харесва ми, но и върша по - голямата част от домакинската работа. Мъжът ми изкарва 6 - 7 пъти повече от мен и се прибира по - късно. Екстра ни е и на двамата. Според някой тук, аз като съм приключла работа в 14:00 часа трябва ли да го чакам до 18:30 за да започне да готви или мога да го направя и аз без това да ми навреди на егото?

# 822
  • София
Именно. Ясно е, че ако някой тоооолкова обича да готви няма да му отнемаме това удоволствие, разбира се.
Говорим за това прецакани ли сте ако сте наготвили 5 пъти повече от мъжа или сте пуснали 5 перални повече.
Ама еманципацията вярно изпива мозъци...
Еманципацията не изпива мозъци - означава освобождаване от зависимост и подтискане. И не се изразява, поне според мен, в съревнование между половете. И обяснявам защо - защото ако на мен бъде прехвърлено като задължение примерно готвенето, поради това, че съм жена, и никой не отчита, че и аз работя и "нося пари", то не бих се чувствала прецакана заради това, че готвя, а заради това, че съм допуснала грешката да се обвържа с човек с предразсъдъци, на когото не му пука как се справям аз, имам ли нужда от почивка, как се чувствам и така нататък. И задето никой няма да ми отговаря със същото (не като засукана манджа, а като отношение). Изобщо не става дума за брой готвения и прочие, както се опитват много пъти да го изкарат тук противничките на еманципацията, които обаче не щат да се откажат да се ползват от нея. Иначе най-лесно е да си кажеш "а, това е нейна/негова работа" и да си кибичиш удобно, докато другият се мъчи да огрее на 10 фронта.
Тръгнах да пиша, но Ла Сомбра е изразила всичко ясно и точно.

# 823
На Цеца отговорих на лични. Аз не съм копирайтър, аз съм ghostwriter на високо ниво и на специализирана информация. Копирайтърите в повечето случаи са нископлатени, да.
Ех, колега, наистина не слушаш, като ти се казва да внимаваш с инфото и подробностите.

# 824
Таис, при мен ли не е съществувала еманципацията? Доста си далеч от истината. Аз от нищо не се оплаквам, живота ми засега е подреден точно както искам. Не искам разрешение на мъжът си за нищо и никога не би ми хрумнало. Просто не изпитвам вътрешна необходимост да си меря заплатата с него или с който и да е друг мъж. Нито пък се чувствам прецакана ако съм пуснала 3 перални повече или съм сготвила и да държа утре да го направи той за да сме "равни". По - скоро непрестанната нужда да се доказва някой във форум говори за разни дефицити. И от едната и от другата страна.
Калина, предполагам, не си виждала нееманципирани жени. Не ти пожелавам и да имаш контакт. Много е тъжно. И колкото да се опитват да ни обясняват, колко зле за нас е еманципацията, алтернативата, в която някои жени все още живеят, е далеч по-страшна. Затова и не харесвам думата "провайдър", която предполага жената като функция и зависимост от някой. La Sombra, чиито мнения толкова много харесвам, го е написала много точно.

И на мен ми писна да чета все за някакви финансови изражения на дейностите в къщи: срещу каква сума ще "продадете" стоенето си в къщи или прането на чорапи, но освен да се смея, не виждам друг смисъл.

LeClerc, така си е. Между другото, аз имам фобия от рязане на месо, но животът има прекрасно чувство за хумор. Сега очаквам да прочета само, по коя школа готвенето се разглежда като "особеност на характера" и тук не се шегувам Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 15:21 от Iza_

Общи условия

Активация на акаунт