За парите и семейството

• 52 374
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 005
А сега кой сгъва прането, щото тя нали и това правеше?
Абе в Пловдив защо така хората не ги бива за нещата, за които ги наемат?
кофти град с кофти хора
гадни майни

# 1 006
  • София
Ти пък, не, че не ги бива, просто на Сиренови изискванията са им твърде високи. Дано поне са й плащали добре на женицата.

# 1 007
Аз обичам да пазарувам. Ако мъжът ми е с мен, той носи торбите, ако не - с децата ги пренасяме, без да припаднем.

5 литра мляко - да не сме в Америка? 1 литър прясно и 2 кисели и после пак. Не се презапасяваме с нищо, освен с някои химии като течен сапун и препарати. Боб, леща и ориз винаги са по 1 пакет, като свърши, нов и това е. Аз нямам голям склад в кухнята все пак.

# 1 008

Прането си стои в коша и чака вдъхновение. Понякога го сгъваме с децата. Иначе със сгъване и чистене беше перфектна, само че с 2 малки деца почистеното и подреждането се задържаше много кратко време.

Ами пет литра - за два дни отиват. Кисели млека по 5-6 трябва да се вземат, иначе увисвам. Пазар всеки ден губи адски много време. Докато се усетиш - половин-един час заминал.

# 1 009
Аз пък искам да съм Б. Без деца, овършавам всичко за макс 2 часа на ден, даже менюто ще е многостепенно и почти изцяло био. Даже освен да изпера чаршафите, ще ги изгладя. В свободните недели за мъжов риболов ще си чета и аз, най-вероятно в спа. Ще си стартирам някакъв бизнес, ще ходя на стена за катерене и ще спя.
Евентуално като ми омръзне това, ще си намеря работа.
Извинявай, ама не се вписваш в Б, имаш желание да създаваш, не да мрънкаш.

# 1 010
Месо, яйца, салати, плодове, дребосъци разни - това си е пазар за всеки ден, макс. през ден. Няма как.

# 1 011

Прането си стои в коша и чака вдъхновение. Понякога го сгъваме с децата. Иначе със сгъване и чистене беше перфектна, само че с 2 малки деца почистеното и подреждането се задържаше много кратко време.

Ами пет литра - за два дни отиват. Кисели млека по 5-6 трябва да се вземат, иначе увисвам. Пазар всеки ден губи адски много време. Докато се усетиш - половин-един час заминал.
е, че половин-един час на ден проблем ли е?

# 1 012
Аз пък искам да съм Б. Без деца, овършавам всичко за макс 2 часа на ден, даже менюто ще е многостепенно и почти изцяло био. Даже освен да изпера чаршафите, ще ги изгладя. В свободните недели за мъжов риболов ще си чета и аз, най-вероятно в спа. Ще си стартирам някакъв бизнес, ще ходя на стена за катерене и ще спя.
Евентуално като ми омръзне това, ще си намеря работа.
Извинявай, ама не се вписваш в Б, имаш желание да създаваш, не да мрънкаш.

Значи, виж как добре ме разпозна от един единствен пост Wink
Не мога да си представя какъв е проблемът на Б точно, освен ако не е робиня на А против волята си, тогава и аз бих мрънкала.

# 1 013
Яйца - 20-30 веднъж седмично. Месото също веднъж седмично, него го поръчвам и замразявам. Плодовете гледаме 1-2 пъти седмично. Зеленчуци и салати също - е не мога за 2 краставички да се разкарвам, като се взимат, се взимат много и се държат в свежото отделение.

Ами проблем е един час, да. Насъбират се и за седмицата имаш 7 часа напред-назад и висене по опашки. А може да се сведат до по-малко часове. Та така, много мразя притичване за 1-2 неща, ужасно губивреме е.

Да, ето случай тип А и Б, бързо завил в токсична посока. Той опитен адвокат, тя млада с опит да е журналистка, с уговорката, че тя ще е домакиня 10 години, а после той ще я побутне за кариера. Да, ама не станало...

...но не е като момата да не е извлякла някои ползи.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 23:16 от The Siren of Titan

# 1 014
Ние не ядем замразено почти нищо, имаме зеленчуци китайски микс и лед във фризера. А свежото отделение на хладилника побира 2 салати и 3 краставица, може и половин зелка, а иначе изгледжда голямо като кофа. Пресни плодове се ядат много, за ден - два заминават каквото и да се купи. Не ги виждам аз това пазаруване толкова рядко, кора яйца ще заема един рафт, абе чудо.

# 1 015
та отново
Имаме семейство без деца, съставено от човек А и човек Б (забележете, че и жената може се счита за човек, макар науката още да спори Wink )

А изкарва 5к на месец
Б не работи

ОК ли е Б да поеме цялата грижа за домакинството: пазар, готвене, чистене, пране и подгъване на пердета?
ОК ли е А да очаква да му/ѝ сервират вечерята като се прибере от работа
ОК ли е А да има неделята само за себе си: за риболов, кълинг, книгочетене и т н

Ако Б реши да започне работа за чест за 7(00) лева на месец, кои от положенията по-горе се променят?
Ми, не. От тази конфигурация ме побиват тръпки: господар-слугиня, за т. 2 със сервиране/отсервиране да не говорим. Някакси не мога да си представя взаимно уважение, взимане на общи решения и искрена грижа един за друг. Много унизително ми се струва, никакви пари не го компенсират.  Много по-добре е да си ги изкараш при друг работодател, където работното ти време свършва и разполагаш със себе си.

# 1 016
кофти град с кофти хора
гадни майни
А , не ! Това е най- хубавия град в България. Нали си е моя Simple Smile

# 1 017
Ние не ядем замразено почти нищо, имаме зеленчуци китайски микс и лед във фризера. А свежото отделение на хладилника побира 2 салати и 3 краставица, може и половин зелка, а иначе изгледжда голямо като кофа. Пресни плодове се ядат много, за ден - два заминават каквото и да се купи. Не ги виждам аз това пазаруване толкова рядко, кора яйца ще заема един рафт, абе чудо.

Е не, няма начин да нямам нещо снабдено и да имам готовност да измъкна нещо напазарувано вече. Пък и месото, което купувам, го няма всеки ден прясно, доставят го веднъж седмично.

Свежото ми отделение е побирало 2-3 зелки, 3-4 килограма краставици (в горното свежо), яйцата са в малките кутии по 10 и ги местя в пластмасови кутии, които се редят една върху друга и не заемат място. Просто така свикнах да поддържам инвентар и да съм винаги в готовност да се направи нещо за хапване, не тепърва да мисля кое ми липсва.

Както казах - женска работа е инвентаризация, следене и списъци, мъжка е да довлачи мамута по-наблизо.

# 1 018
Е, не знам какво специално месо ядете - аз като пазарувам в магазина за месо винаги има всичко. Веднъж седмично карат само едни пържоли с кожичка отстрани, които не са ми приоритет. Аз всеки ден се отбивам за нещо в магазин всъщност.

# 1 019
Ние пък обратно - гледаме по-рядко да влизаме в магазин. Просто като го сметнеш, много време отива. Ако нещо ми липсва, слагам в списъка и се взима след 2-3 дни или на седмичния пазар. Макар че рядко липсват важни неща, всичко ми е заредено.

Общи условия

Активация на акаунт