За парите и семейството

• 52 239
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Куциндрел
Около офиса няма Хепи, въх в какъв непредствителен офис работя.

# 1 141
Е, ама в Рафи е по-така. За какво ходиш на работа, като на обед не ходиш ни в Хепи, ни в Рафи.

На мен днешното свободно време преди обед ми излезе доста скъпо. С това отговарям на въпроса на Р-дна кое ми е по-евтино. Когато съм работила най-много, съм харчила най-малко, точно поради липса на свободно време.
И аз така.
Е това е нормална .. как се казваше? - дихотомия  - има работа - има повече пари - няма време и съответно желание за харчене спрямо няма работа - няма пари - има време и желание за харчене

И около моя офис - ни Хепи, ни Рафи. Wink
Скрит текст:
Аз си нося от вкъщи. Готвя много, често, защото Обичам да готвя, по собствено желание. Напоследък съм на салати. Ми купени не ми харесват, правя си от същия тип, но с повече продукти /например днешната ми е с повече риба тон, в купените слагат колкото за бог да прости, ми - не ми харесват бе/. Пък да търся откъде да купя свестна, голямо загуби време ми е това, пък да пробвам различни боклуци... .Брр.. За доста по-кратко време си я приготвям сутрин, в офиса само зехтин и лимон добавям и съм пушка.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 14:25 от Анонимен

# 1 142
В сегашната ми работа храната е без пари. Както и кафето. (Това е защото сме роби, но този факт се подразбира).
И от хоум-офис носех хубави дрехи, за мен е въпрос на самоуважение. Имам сравнително минималистичен "капсулен" гардероб и с 12-14 класически елемента и аксесоари към тях се постига много голямо разнообразие в облеклото.
Харча повече за бензин и друг транспорт като миткам с децата насам-натам когато не съм в офиса.
Въобще, финансово лично аз нямам загуба. Най-голямата загуба беше на една работа, на която изкарах точно седем месеца, до която пътят беше 1 час и малко в едната посока. Е, никога повече не бих се хванала на такова хоро. Но пък тази работа си изигра ролята на трамплин.
В момента от затварянето на вратата у нас до пристигането в офиса са ми точно 14 мин като междувременно съм оставила детето в училището и (децата се поемат от учителките от колите по организирана опашка в определен диапазон от 30 мин сутрин, ако го изпуснем се налага да слизам и отнема малко повече време оставянето). Без междинната спирка,  трафикът ми врата до врата е 7 мин. и всичките си струват безкрайно много, защото там съм в пъти по-продуктивна и креативна, отколкото когато съм в хоум-офис. Това последното не е било така на предни работи, но сега е, по редица причини, една от които са колегите и възможността да обсъдя нещо с някой когато си поискам и да получа мигновено нова гледна точка. А и безплатната храна е по-вкусна от на мъжа ми гурмето със сос от ягоди Wink Wink Wink

# 1 143
А, да, и редовно имаме следобедни закуски. Често с тия следобедни закуски нямам нужда от храна. Мога да си карам само на тях.
Много зависи какъв стил на живот имаш, аз /оказва се от доста отдавна/ съм минималист.

# 1 144
А, да, и редовно имаме следобедни закуски. Често с тия следобедни закуски нямам нужда от храна. Мога да си карам само на тях.

Офф, а на мен ми се налага да си упражнявам волята покрай масата със всякакви подобни тестени и въглехидратни бомби, защото ... Wink За момента се възползвам от фактът, че кърменето гори 500 калории на ден или поне така казват. Ха-ха!

# 1 145
Направо спирам да пиша, че ще почнете да ме питате къде работя.

# 1 146
Само за протокола : наскоро се хванах по един проект междувременно. Храна ( кетъринг) ,безплатен транспорт,кафета,плодове и следобедни закуски на воля ) + ваучери за храна за вкъщи. Ми не ми излезе по-скъпо хич да работя.

Кой каквото търси - намира.

# 1 147
E нямам де, нали от гимназията съм почнала да раждам...

Аз бих запитала - някой сядал ли е сериозно да сметне колко му струва да ходи на работа? Всичко от дрехи, обяди, транспорт, до нуждата да плащаш за готови неща, защото нямаш време, плюс най-големия разход - гледане на деца.

Около 2-3 лв СЕДМИЧНО
Ходя пеш, защото ми е на 15 мин пешеходно разстояние. За служ пътувания имам служебна кола и шофьор. Не пия кафе, освен едно у дома, защото имам проблеми. Пия чай, голяма част от който събирам сама по планините. Дрехи така или иначе си купувам, а парите за дрехи, кэито получавам извън заплатата, са повече отколкото мога да изхарча. Не обядвам, дащото ми се приспива и ми пречи на работата. По изключение, ако има някоя среща през деня, случва се. Никога не съм харесвала Хепи,не казвам че е лошо, но на мен не ми е вкусно. Постовете за фурнети ги подминавам, май и банички имаше, защото съм на разтоворваща диета в момента

Синът ми харчи тази сума на ден, не че е голям разход, но това е положението. Той харчи само за ядене или ако се наложи химикал, молив, такива неща
Детето вече не е за гледане, но в известен смисъл го гледа вайка ми, в известен-той нея

Сумата, която получавам срещу това усилие да "слушкам и папкам", а както ке разбра, не папкам много, слушането и то ми е толкова, нява да споменавам. Не за друго, цинично е това навиране в очите на състоятелност от всякакъв вид както и да се разбира

# 1 148
Имам сравнително минималистичен "капсулен" гардероб и с 12-14 класически елемента и аксесоари към тях се постига много голямо разнообразие в облеклото.
Опитвам се да постигна такова нещо, защото, Бога ми, писна ми да отварям портите към килера на Ст. Кинг и да почвам - това го носих преди 3 дни, това преди седмица, за тази пола нямам подходяща чиста блуза... А гардеробът пращи,едвам разтварям закачалките, щото и отстрани не мога да си позная дрехите.
Лошото е, че и съм хем фен на класическите облекла, хем в сряда пак купих ярки парцалки, които искат съчетаване.
Та, какво имаш ти налично?

# 1 149
  • Пловдив
Цецке, аз имам рода на по Варненско, та добре знам ко е туй натурии. 
Аз нямам и пак знам.
Ма не знаех коя еманципация била ИСТИНСКАТА - тази на Абсурт. Другите еманципации, които и да са те, са фейк.

# 1 150
  • София
На храната ли минахте Laughing
Очаквам обяснения кой яде повече био изгъзици : )

# 1 151
На храната ли минахте Laughing
Очаквам обяснения кой яде повече био изгъзици : )
И това беше споменато, между другото.
Може да се върнем на някои точки, ако искате Simple Smile

# 1 152
Аз също ходя с малко дрехи. Ама наистина много, много малко. Най-много обувки и чанти имам за сменяне, но и от тях менкам по 2 чифта. Напоследък не съм суетна.

Био изгъзъци - ц. Отвреме навреме някой в офиса довлачи, пробвам, не съм във възхита. То вече във всеки супермаркет има огромна витринта уж 'био'. Дрън, дрън. Има ли някой още, който се хваща на това?

# 1 153
Био не ям, освен кленов сироп, обаче ще си спретна за понеделник една салата с риба.

# 1 154
Преди петдесетина страници проследихме еволюцията от кайма от Лидл до био месо.

Общи условия

Активация на акаунт