За парите и семейството

• 52 223
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 125
Според мен жените, които не искат да ходят на работа и си търсят 'провайдър', просто са с гадна работа. Не могат да си намерят такава, каквато харесват. И на принципа 'гроздето е кисело'. До такъв извод стигнах аз, четейки тук.

Хм, сигурно и аз, ако дълги години /според описаното тук - 4, 7, от този порядък/ работя нещо, което не смятам за смислено, но пък обичам децата и искам да имам примерно 3, или 2, или защо не 4, разбира се, че бих започнала да си търся мъж, който иска много деца и може да издържа голямо семейство, а пък аз да си стоя вкъщи. Всъщност даже не е необходимо семейството да е голямо, същото може и с едно дете.

Имам щастието от ранна работна възраст да попадна на готина работа /що-горе нали, не съм перфекционист в това отношение/ и .. абе доволна съм от жребия си, ако може така да се каже. Къде късмет, къде образование и целенасочено търсене на харесвано от мен. Харесват ми повече и други професии вече, но са по-ниско платени и с две деца направо не мога да си позволя да ги работя. Да си избирам мъж по критерий пари, за да мога да работя нещо, което /даже не съм сигурна дали, евентуално/ би ми харесало повече от това, което правя в момента, ми се струва абсурден житейски избор. Рискът ми се струва прекалено голям, всички яйца да сложа в една кошница /да се поставя в такава сериозна зависимост от друг човек/.

# 1 126
Гадна работа е относително. Може да е много готина, ама да е несъвместима с малки деца.

# 1 127
Само да не преминем в двойно счетоводство, че НАП чете Simple Smile

Двойното е различно от двустранното, Дончо... при двойното като ти зададат въпрос колко е 2+2, отговорът е "колко искаш да ти ги направя" Grin

# 1 128
За това казах да не преминем, много добре знам какво е двустранно и двойно, както и черна книга и т.н. все пак внедряваме финансов софтуер и колегите са ми бивши счетоводители...
Докато ги отучим да си искат черна книга, зор беше Simple Smile

# 1 129
A вие с какво се отплащате на работодателите си, че да ви плащат? В смисъл - в натура ли? Давате си целия ден, слушкате, движите се под час, обличате се както казват - ако мъжът така ви юркаше срещу месечна стипендия, щеше да се води насилник:)
За целия ден - не си го давам
Слушкам - да, харесвам си работата и ми харесва това, което ми дават да правя, т.е. .. еми незнам бре, ще излезе, че работя за удоволствие
Под час също не се движа, нямаме такива проблеми в нашата фирма
Дрескод също нямаме

А, и е съвместима с малки деца работата ми. Невероятно нали?

С трудов опит няколко години наистина виждането е ограничено.

# 1 130
  • София
Значи знаеш колко тежи отговорността за всяко решение и действие и това да не можеш да я прехвърлиш върху шефовете. Не всеки може да я понесе.

Знам, разбира се, но разбрах, че свободата ми е много по- важна и бих понесла натоварването и отговорностите, които сама съм си вменила, дори да са многогратно по- тежки.
Ако не можех да не бъда нечия подчинена, бих търсила работа и за по- малко заплащане, но пак с повече свободно време, което би ми дало възможност да измисля нещо допълнително, но мобилно.
От един момент нататък, след многото години зависимост от  всякакви комплексари, нямаше сила, която да ме върже половината денонощие някъде.
От друга страна, как щях да се грижа и за дете, и за мъж, ако трябваше всеки ден да вися по 9 часа в офиса  и по час отиване и връщане в трафика?

# 1 131
E, Absurt, в книгата на ССФ мъжът и детето сами се грижат за себе си. Ти да не си в 19 век - жената работи, не се занимава с битовизми...

# 1 132
Аз не разбирам, защо се предполага, че хората, които не ходят на работа, никъде не излизат, не се хранят, не се обличат и какво ли още не?
В смисъл, дори и да не работиш, това не означава, че си някъде капсулиран.
Уж не означава, ама ако носачката не снесе 5 лв за кафе, ето ти капсула зад вратата на апартаментчето.

# 1 133
За децата е много полезно да се научат сами да се грижат за себе си. Че и за мъжете също Wink

# 1 134
  • Куциндрел
Само да кажа нещо на Еленна:
Еленно, за твоя информация днес не съм яла фурнети, а наденица с туршия. Почти все едно съм си у нас.  Joy Joy Joy

# 1 135
Цеца, в "Хепи" ли обядва?

# 1 136
  • Куциндрел
Цеца, в "Хепи" ли обядва?
Не, в офиса. Тези неща си ги купих от един магазин. Срам, не срам - признах си. Blush Joy

# 1 137
Е, ама в Рафи е по-така. За какво ходиш на работа, като на обед не ходиш ни в Хепи, ни в Рафи.

На мен днешното свободно време преди обед ми излезе доста скъпо. С това отговарям на въпроса на Р-дна кое ми е по-евтино. Когато съм работила най-много, съм харчила най-малко, точно поради липса на свободно време.

# 1 138
Леле, Цеца, как не те беше срам да си признаеш. Никакви представителни средства не даваш за обяд.

И при мен е така: харча повече, когато не работя (за статистиката Simple Smile).

# 1 139
Какво е това "фурнети"? Нещо, с което се храни офисния планктон ли? Щото планктон, планктон, ама и той иска да яде, пък явно Рафи му идва скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт