За парите и семейството

• 52 227
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 110
Последните 15 аз решавах как и кога да работя, как да се обличам, как да разпределям деня си, така че знам каква е разликата в "робуването" на себе си от това- на работодателя и всичките началници и началничета под него.
Значи знаеш колко тежи отговорността за всяко решение и действие и това да не можеш да я прехвърлиш върху шефовете. Не всеки може да я понесе.

# 1 111
Аз не бих могла да си гледам децата, ако бях служител на 8 часов работен ден в офис. Знам го, защото 10 години съм била такъв служител. Просто всеки си прави изборите и си носи последствията от тях, и плюсове, и минуси.

# 1 112
Еми аз съм била 4 години в редакция и после още около 3 и половина по офиси - мисля, че все пак знам за какво говоря, като описвам съвсем стандартни елементи на работния ден. А ако левълът във фирмата е висок и яденето в Хепи е задължително, то наистина ходенето на работа може да излезе солено. И в буквалния, и в преносния смисъл.

# 1 113
Нов въпрос в темата. Моля за фокус:

Кое изисква повече разхдите? Ходенето на работа или неходенето (свободното време)?
- при наличие на малки деца
- при наличие на по-големи деца (teens)
- при липса на деца

# 1 114
Зависи какво правиш в свободното си време.

# 1 115
А ако левълът във фирмата е висок и яденето в Хепи е задължително, то наистина ходенето на работа може да излезе солено. И в буквалния, и в преносния смисъл.

Задължително? Смях. Ако нямаш мозък да навириш нос и да кажеш, че храната в Хепи не отговаря на изискванията на хранителния ти режим и междувременно си фрустрирана, че ще изглеждаш сдухана в очите на колегите, може и да ти е задължително. Иначе, хич даже.

# 1 116
Зависи какво правиш в свободното си време.
Това е ясно. Всеки да каже спрямо опита и предпочитанията си.

# 1 117
Наистина зависи какво правиш в свободното време. Аз в момента работя от вкъщи, но когато "ходех на работа" в офиса не съм имала чак такива големи разходи. 20 лева за един обяд на един човек - абсурд! 7 - 8 лв. обяд + някое друго кафе. Ама аз и вкъщи пия същата бройка кафета и пак ям. Това, което съм сготвила ама продуктите не са за без пари, таз разликата е малка. Нямам специфично представително облекло за работа, та не ми е било голямо перо това. Че и транспортни разходи нямах повече защото ходех с мъжът ми. Значи горе долу едно и също. Не съм забеязала да е чак толкова скъпо ходенето на работа.

# 1 118
Впрочем при ходене на работа има един момент, в който "парите ти горят джоба" и се увеличават разходите, поради идеята, че щом имаш приходи, трябва да се изхарчат. Особено гадно е, ако се почне и с кредити, като в един момент се окаже, че не може да спреш да работиш, щото вноската си иска своето.

Та в някои случаи ако се пресметне, може да се окаже, че семейство с един работещ, но без компулсивно харчене и раздуто потребление, ще е по-здравословно финансово от двама, които обслужват кредити за прищявки.

А понякога обядите са наистина леко задължителни, да. В смисъл - част от изискването на работното място.

# 1 119
Аз ям повече, когато съм вкъщи, отколкото когато съм на работа. Добре че работя, иначе щях да се търкалям Simple Smile

# 1 120
т.е. един работещ - няма кредити. Двама работещи - има кредити. Интересна логика...как точно се стигна до нея. Или викаш като нямаме пари да ги изплащаме тия кредити, няма и да ги теглим Rolling Eyes

# 1 121
  • Куциндрел
E нямам де, нали от гимназията съм почнала да раждам...

Аз бих запитала - някой сядал ли е сериозно да сметне колко му струва да ходи на работа? Всичко от дрехи, обяди, транспорт, до нуждата да плащаш за готови неща, защото нямаш време, плюс най-големия разход - гледане на деца.

Не, Цеца - най-добре е да имаш провайдър и да работиш, когато е смислено и е в полза на семейството. Защото всички знаем, че невинаги е най-добре да работиш, понякога (често) е принудително.
Ако твоята работа е безсмислена и принудителна, доста други не са.
Предтсави си, че не само ти можеш да смяташ приходи и разходи.

# 1 122
Впрочем при ходене на работа има един момент, в който "парите ти горят джоба" и се увеличават разходите, поради идеята, че щом имаш приходи, трябва да се изхарчат. Особено гадно е, ако се почне и с кредити, като в един момент се окаже, че не може да спреш да работиш, щото вноската си иска своето.

Та в някои случаи ако се пресметне, може да се окаже, че семейство с един работещ, но без компулсивно харчене и раздуто потребление, ще е по-здравословно финансово от двама, които обслужват кредити за прищявки.

А понякога обядите са наистина леко задължителни, да. В смисъл - част от изискването на работното място.

Язък ти на "двустранното" счетоводство (много се забавлявах на по-заден пост с воденето на двустранно счетоводство дОма), благодаря ти Сирено, днес ми е тройно критичен ден на "двустранното счетоводство", щото с това се занимавам, а ти не спираш да ме разсмиваш... ако не друго, то глупотевините ти действат антистресово при мен. Laughing

# 1 123
Аз не разбирам, защо се предполага, че хората, които не ходят на работа, никъде не излизат, не се хранят, не се обличат и какво ли още не?
В смисъл, дори и да не работиш, това не означава, че си някъде капсулиран.

# 1 124
Само да не преминем в двойно счетоводство, че НАП чете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт