За парите и семейството

• 52 246
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
А, да, и редовно имаме следобедни закуски. Често с тия следобедни закуски нямам нужда от храна. Мога да си карам само на тях.

Офф, а на мен ми се налага да си упражнявам волята покрай масата със всякакви подобни тестени и въглехидратни бомби, защото ... Wink За момента се възползвам от фактът, че кърменето гори 500 калории на ден или поне така казват. Ха-ха!

Аз даже се оплаках в една друга тема, че в офиса винаги имаме неща за хапване - бонбони, сладкиши, банички, и волята ми е нонстоп поставена на изпитание. Кафето, соковете, 1001 вида чайове и водата са на корем и безплатни. Нямаме дрескод - дори шефовете са по тениски и дънки, аз самата винаги така се нося - и в личното, и в служебното време. И работното време не е строго, а плаващо, а когато се наложи да си свършиш нещо странично, никой не ти диша във врата. Днес съм така - хоум офис, но трябваше да отида до лекар и до старата фирма за едни документи. Аз си преценявам как ще си разпределя деня, и няма драми от страна на шефовете. Отпуската ми е 23 платени, а мъжът ми даже е с 25. Взимаме ги безпроблемно - юли месец когато караме 14 дневното море, пускаме по 10 дни отпуска. Ако всичко изброено е ''робство'', то да, аз съм щастлив роб.

От понеделник до петък харча малко, всъщност големите ми харчове са през уикенда.

# 1 156
Още повече, че като се работи и се ходи някъде често.

# 1 157
Появиха се големи противоречия в тази тема. До един момент 3 средни заплати (2600лв) бяха смешни пари, един вид тях всеки ги има за джобни. По-нататък започнаха идеи за пестене "от закуски", защото видиш ли ако ядеш всеки ден по задължение в Хепи ще си пропилееш парите. Някои хем се мъчат да се изхвърлят, искат да ходят на високоплатена работа и да пестят от разходи по 10-15лв на ден. Не може 10-15 години всеки ден да караш без ядене на обяд или с баница за 0.50лв за да останат пари за нов телефон. След година-две ще има здравословни проблеми, които пряко и косвено струват много повече от спестеното.

# 1 158
  • На топло в неговото сърце.
Малеее колко мъка има.....Докъде докарахте нещата....

# 1 159
  • Куциндрел
В нашият офис храна има и в кухнята, и в хладилниците, и по бюрата. Предложих да си вземем прасе за отглеждане, ама не се прие.  Laughing  Гладен никой няма да остане.
При нас е модерно да се бъркат салати в кухнята.

# 1 160
Е, то пък щото храната в Хепи е много здравословна.
Не е за пестене, но 20 лв. на обяд аз сама за себе си трудно ще изхарча.
Ако трябва да гледаме кое е най - здравословно, това е което си носим от вкъщи. Само така знам какво има вътре. Ако обядвам навън, ям най - често от обедно меню - 5 - 6 - 8 лв. ми излиза. Това в Русе де. Айде и една вода до 10 да ги докарам макс. Не прочетох някой да яде баничка за левче.

А и поне аз лично на обяд не ям тристепенно меню...

# 1 161
  • На топло в неговото сърце.
По-добре не пишете,че яденето и дрехите са безплатни,че току виж се решат да почнат работа определени хора.Ще си ритнат раХата!

# 1 162
  • София
Не знам за другите, но аз се оплаквам от наличието на сладкиши и баници в офиса - коства ми много да не хапвам постоянно, лакома съм. Обядвам извън офиса, готвено - понякога с колеги, понякога сама, както дойде.

Уикенда минавам да видя баба - купувам й плодове, месо, кашкавал. Съботно-неделно като седна два пъти с детето в някоя пицария, като минем двете след балета й през 2-3 магазина, и парите хвърчат. Ако в петък вечерта отида в зала България или в събота вечерта на клуб с приятели, още повече.

П.П. Не харесвам Хепи.

# 1 163
  • Куциндрел
20 лева за обяд всеки ден са много. И на кръчма с колегите да седнем на обяд пак 20 лева не мога да ги докарам. newsm78
Доста кръчмета около нас предлагат обедно меню и са пълни с хора от съседните офиси. Аз предпочитам да хапна я офиса ни, щото обедната почивка си миткам по мои задачи.

# 1 164
20 лв за обяд е безбожна сума, която само за някой селски сноб е нормална към ниска.

Робството на работа ли зачекнахме вече? Смятам този тип мислене за примитивно.

# 1 165
  • Куциндрел
Робството на работа ли зачекнахме вече? Смятам този тип мислене за примитивно.
Че думата работа идва от думата робство. То ко си мислиш?!?  Joy Joy Joy

# 1 166
Ко да мисля - една от нашите остарели думи за дете е омоним на западнославянска дума за роб.
Сравнителното езикознание е много интересно, да знаете.

# 1 167
При нас тия с най-големи заплати най-много се редят на безплатните работи. Simple Smile
И ние имам безплатна баница, кафе и разни такива....да си вземеш, колко да си вземеш. Ако е всеки ден наистина не е ок, ако и да е безплатна

# 1 168
Преди петдесетина страници проследихме еволюцията от кайма от Лидл до био месо.
Ооо, това съм пропуснала някъде аз. Като чуя био и се изприщвам.
Доста кръчмета около нас предлагат обедно меню и са пълни с хора от съседните офиси. Аз предпочитам да хапна я офиса ни, щото обедната почивка си миткам по мои задачи.
Точно

# 1 169
  • София
Преди петдесетина страници проследихме еволюцията от кайма от Лидл до био месо.
Ооо, това съм пропуснала някъде аз. Като чуя био и се изприщвам.
И аз. Имах позната, която беше луда на тема био. Побъркваше ме с претенциите си - да поканиш някого на гости и да предложиш плодове на детето му, но този някой да каже, че ако плодовете не са био, хлапето не може да ги яде, беше само един от случаите. Не запазихме близки отношения, за което не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт