За парите и семейството

• 52 140
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 365
Абсурт, всъщност купихме го на дъното на цените, поне за Пловдив - 2014. И не сме го изплатили за 10 години, кредитът беше за 10 години. Изплатихме го за 4. И за другите неща се лъжеш, ама какво да кажем, всичко ми е фейк.

# 1 366
Сирен, какво значение има за теб какво щели да си помислят за теб и живота ти куп непознати?

# 1 367
Хм, Сирен. Замисляме се за жилище в Пловдив. Та за целта ще се тегли кредит и идеята ни е цялата ми заплата да го покрива. Останалите пари за семейството и общите разходи. Ха сега, кой повече дърпа каруцата Simple Smile

# 1 368
Трябва да сте луди, за да купите сега. Баш във върха на цените. А качеството да не говорим - огромни комплекси, нацепени на двустайки, строени компромисно, да поберат новия наплив от селата. Буквално цените са се удвоили, откакто ние купихме.

"Сирен, какво значение има за теб какво щели да си помислят за теб и живота ти куп непознати?"

Не ме интересува за моя живот лично какво мислят. Интересно ми е какво мислят по въпросите за работата, закотвянето, свободата, независимост от кредити и подобни. Интересна ми е темата.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 13:10 от The Siren of Titan

# 1 369
Ще го мислим. Когато кажа на хората какво искам направо ми се чудят. Аз харесвам ''Смирненски'', че съм живяла там много години. Накрая на града в тухлени, стари кооперации.

# 1 370
Да, и аз ти се чудя. Смирненски е станал джунгла от новопостроени грозилища.

Впрочем при мен гоненето на пари и ниво е въпрос на оцеляване - главно с цел измъкване от ада, наречен Пловдив, който има още да се застроява. Може за някой да е адски престижно да има жилище в града, но то още малко като уплътнят, съвсем няма да става за живеене.

# 1 371
До къде стигнахме, срамно било жена да работи? Ъпдейтнете ме, плс, доста сте пописали...

# 1 372
Определено да си работещ роб на системата не е успялост и в моята книга. За жалост обаче изборите на хората не винаги са обусловени от желания и цели, а от необходимости и липси.

# 1 373
Въобще не е срамно. Къде го твърдя? Но е малко странно да се гордееш с "ходене на работа" само по себе си, дори да е с минимум файда. То това е почти като да си домакиня. Щото то дори е вариант на стоенето у дома - синекурна длъжност с не много големи изисквания и резултати.

# 1 374
Ами аз искам да работя и работя. Това, което не искам, потретвам в прав текст, е "да ходя на работа", с цялата работна култура и среда. С възрастта все по-малко ми харесва. Беше интересно де, но за хора под 30.
Ми не ходи. На кого мислиш, че му пука? Просто не омаловажавай работата на хората, на които им се ходи. Цялата тема се върти около грозните епитети, които лепиш на работещите жени - фръцли били, костюмарки, кофти майки, кариеристки. Твоето плюене всъщност сигнализира едно: завист, която се мъчиш да облечеш в някакви натруфени дрехи, та да не се вижда. Обаче се вижда и постовете ти крещят за разни липси.

Друга потребителка пък, нарече неработещите домакини "търтеи".

Ама нали не дойде от клавиатурата на Сирен,та може и да се брои като комплимент,знам ли..

Търтеи са ей такива като Сирен, пък ти си генерализирай на воля. В това и двете ви бива.

Ти като си толкова чуФствителна душа и радетел на справедливостта, къде бля страница след страница когато Сиренка пишеше унизителни постове за работещите жени? Толкова и ви дреме всъщност, ама нейсе.

Ако не ме лъже паметта,именно ти направи генералното заключение,че домакините са търтеи.Не аз,Таис.А ти.
Може целта ти да е била обида към Сирен,но щото не искаше в прав текст да и го заявиш,го заяви като нещо общовалиднп за всички домакини.
Не съм ничии съдник,но си позволяваш да правиш забележка на другите за неща които и ти вършиш.
Спазването на тоя принцип "Не ме гледай кво правя,слушай само кво говоря..",прави така,че и най-тежката дума,да дрънчи на кухо..

# 1 375
И това съм си мислила. Не живея в Пловдив вече известен период от време и се е променил. Беше спокоен град, сега е друго нещо. При мен не е престиж, просто си обичам града.

# 1 376
  • София
До къде стигнахме, срамно било жена да работи? Ъпдейтнете ме, плс, доста сте пописали...
Безсмислено е да работим, бие на фукня. Работата е детска градина за пораснали, демек мъже. Ние жените сме недорасли.

Никой не се “гордее” с нищо, Сирен. Е, освен ти, нали поиска медал за трите деца. Аз пък за моето не искам, просто ми е хубаво, че го има.

# 1 377
Кой се гордее с ходене на работа с минимум "файда" ?

# 1 378
  • На топло в неговото сърце.
Все още се бистри Сиреновия ареал.......

# 1 379
Не е така, в грешка си. Wink Необходимост, защото не си била достатъчно далновидна/хитра/пресметлива/каквототамдруголелеянокачество, по друг начин казано Умна, за да си намериш програмист/друг мъж с висок /тук наречен 'нормален' доход, който да те издържа, а ти да си чатиш по форуми и да се хвалиш колко си свободна. Вместо да се ... на мъж, си се продала на шефа. Пак си е избор някакъв, явно - не достатъчно умен Wink

Деница, изненадах се, колко интересни неща се случиха последните дни, пък тук - едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт