За парите и семейството

• 52 147
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 395
И защо все трябва да се яде навън? Не си ли носите храна от къщи? Аз ям веднъж седмично навън, ако нещо ме е домързяло да си нося , иначе винаги си ям приготвена от мен храна и ми излиза сигурно 2-3 лева.

# 1 396
Сирен е разказвала, че тристайният е струвал към 40к лв, като половината е внесла тя, а останалата крупна дума от 20 к лв - провайдърът.
Така е, Лолита. Много от жените, които имат финансов гръб, работят малко и неща, които им харесват.

# 1 397
Мисли се, Сирен. Има неща, които са непосилни. Ако ще е с клизма и нещастия не се прави. Разбира се , че много зависи от конкретната ситуация и дали не е крайно наложително и спешно.

# 1 398
Нищо такова не съм казвала, цитат? Иза, не знам в чужбината какви са ви данните, но през 2014 г. нямаше апартаменти в Пловдив по 20К евро. Мисля, че с таксите излезе около 49К, иначе цената беше 45К евро. Просто дъно на пазара. Както казах, сега не бих се хванала на хорото.

# 1 399
  • София
40k за тристаен Open Mouth
Боже, колко са евтини апартаментите в Пловдив.

# 1 400
Таис, в момента не са такива цените, двойни са. Можеш сама да направиш търсене как вървят жилищата, но не това е темата.

# 1 401
  • Куциндрел
Ето, сама всичко си казва, няма нужда да я гониш и да я питаш.

# 1 402
Сирен, аз очаквам следващата серия, която беше оповестила гръмко миналата година: как провайдърът купува "къщата на мечтите", която трябваше вече да е факт.
Тук форумът е в цяло риалити с твоя живот. Липсата на приятели и среда не прощават.

# 1 403
Цитат:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1051197.msg37410305#msg37410305

Мнение 2577

(Лесно ми беше, защото имам малко мнения.)

# 1 404
Не, не съм казвала, че задължително трябва да купи. Ако наистина е на мечтите, не на кошмарите - защо не. Провеждаме си проучването, имаме си критерии кое ще ни натовари и колко. Иначе по формулата "20% самоучастие, ипотечна вноска до 30% от доходите" можем да се впишем с доста по-скъпи имоти, но ще е натоварващо, вкл. психически. И ще има натиск да не може да спрем да работим, или поне единият да спре.

Иза, мой цитат, не цитат на твоите фантазии по темата. Дори валутата не си уцелила. Цените на имотите в България са в евро, не в лева. Ако се допиташ до статистика за заплати/цени на имотите в Пловдив, ще разбереш, че обичайното е жилище от такъв клас да се изплаща първо с кредит за 20 години, за 30 дори, не за 10, второ - предсрочното погасяване също не става от въздуха. Така че може да се каже, че е някакъв стандарт и не е тривиално постижение, което всички млади правят с първото си жилище.

И, както казах, животът е променлив, пари се изкарват и доходите се променят. Сегашният апартамент не е висок стандарт, но е база все пак, а и някакво спокойствие. Добре ми е, че е изплатен, освобождават се едни пари на месец, за СПА ако щеш.

# 1 405
  • София
Ето, сама всичко си казва, няма нужда да я гониш и да я питаш.

Казва си, ама пак не всичко- апартаментът е взет на шпакловка и замазка.
Та, ще я изчакам да напише за колко са го докарали до годен за обитаване+ обзавеждането. Mr. Green
И пак да смятаме като как се изплаща за 4 години, като месечната вноска е 400 лева? Joy

# 1 406
Аз мислех,че за висок стандарт говорим ако не ти се налага да прибягваш до кредит. Жалко за всички напъни.

# 1 407
Е, ако не бяха напъни, щеше ли да има 91382198 поста дневно?

# 1 408
Абсурт, всъщност купихме го на дъното на цените, поне за Пловдив - 2014. И не сме го изплатили за 10 години, кредитът беше за 10 години. Изплатихме го за 4. И за другите неща се лъжеш, ама какво да кажем, всичко ми е фейк.

Всъщност, купи го мъжът си на себе си. Wink

# 1 409
Ай, не е съвсем тривиално наистина, 40 000 за 4 години.
За такъв чудо на чудесата провайдер става дума, ясно. Жалко, беше интересно иначе.

Общи условия

Активация на акаунт