За парите и семейството

• 52 128
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 410

И пак да смятаме като как се изплаща за 4 години, като месечната вноска е 400 лева? Joy

Бавно и ясно: месечната вноска за 10-годишния кредит е около 400 лева, да. Изплаща се за 4 години, като просто събереш парите в тоя период, отидеш в банката и им кажеш - ето ви тия пари, погасям си ипотечния кредит предсрочно. От 2013 мисля или 2014 няма наказателни лихви за това.

Ха, Norry, сега кажи на Еленна, че няма висок стандарт, щото има ипотечен кредит:) ипотечният кредит е необходимост, просто така се случват нещата. Рядко някой вади 100% кеш за имота. Все пак имоти пазаруват младите семейства, а там понякога доходът все още има накъде да расте.

Ами жалко, че ви разочаровах, както казах - нямаме Тадж Махал и космическа совалка, съвсем обикновено семейство сме. Просто ни е добре да не влачим кредит.

# 1 411
ипотечният кредит е необходимост 
За тези, които не могат да си позволят да платят в брой.

# 1 412
Супер забавна си. Някой по-рано ти каза да не изнасяш прекалено много факти. Обаче на, изнасяш, изнасяше и преди.
Нямаш брак с човек, който има апартамент. По какъв начин имаш изплатен апартамент или пак нещо математиката и това онова ни е зле?
В положението описано по-горе няма нищо нередно. Нередното е в това, че понеже ти е гадно, се опитваш да убедиш всички останали, как фактите не са факти.

# 1 413
  • София
Сирен, не си ли подписала? Не знаех. Жилището не е ли негово тогава, не знам как стои законът.

Аз купих без кредит мечтан апартамент преди 8 години. За целта, продадох наследствен имот, преди това друг.

# 1 414
Хич не е рядко. Особено при хора с претенции за висок стандарт.

# 1 415
Таис, не е, обяснявала е и че го е направила, за да не би синът й да има имотни пртенции към сестрите си.

Сирен, дори и да приемем, че сегашната ти версия е актуална (а аз си спомням онзи разговор), какво значение има валутата за такава малка сума, когато говорим за стандарт, осигуряван от провайдър; стандарт, до който никоя нещастна офисна служителка не може да достигне, работейки?! Дали ще се дават 400 или 800 лв на месец, когато говорим за такива нива, е като промяна на ресторанта за хранене на обяд.

ипотечният кредит е необходимост 
За тези, които не могат да си позволят да платят в брой.
И за тези, които обясняват на другите, че мъжът трябвало вече да е направил кариера до 30 годишна възраст, да има имотна сигурност, а не да тегли кредит тепърва. Толкова за последователността и менторстването във форума Simple Smile

# 1 416
Аз купих без кредит и без наследствено финансиране. А нито съм, нито имам провайдер. Нито имам готвач, чистачка и т.н.

# 1 417
  • София
Аз купих без кредит и без наследствено финансиране. А нито съм, нито имам провайдер. Нито имам готвач, чистачка и т.н.
Респект.

Iza, ужас.

# 1 418

А жена и деца имаш ли?

Таис, наследствен имот не се брои - това не е твой принос.

Аз не съм казала, че стандартът ми е висок. Просто се вписвам в едни критерии за независимост и да сме винаги на +.

Иначе има такова нещо като "имотна стълбица", започваш с апартамент според нуждите и после се надгражда. На тоя етап - толкова. Някои хора си работят за тристаен цял живот. Таис, мъжът ти не е ли купил нещо свое?

# 1 419

Таис, наследствен имот не се брои - това не е твой принос.

Аз не съм казала, че стандартът ми е висок. Просто се вписвам в едни критерии за независимост и да сме винаги на +.
Ако наследниците развиват и умножават наследеното, брои се.

Не се вписваш в никакви критерии за независимост, защото си изцяло зависима от финансите на мъжа си. Зависима си не само финансово, но дори и покривът над главата ти е изцяло в негови ръце.

# 1 420
Таис, ела да обясняваш за мъжа си, плс..

# 1 421
  • София

И пак да смятаме като как се изплаща за 4 години, като месечната вноска е 400 лева? Joy

Бавно и ясно: месечната вноска за 10-годишния кредит е около 400 лева, да. Изплаща се за 4 години, като просто събереш парите в тоя период, отидеш в банката и им кажеш - ето ви тия пари, погасям си ипотечния кредит предсрочно. От 2013 мисля или 2014 няма наказателни лихви за това.
...............
Ами жалко, че ви разочаровах, както казах - нямаме Тадж Махал и космическа совалка, съвсем обикновено семейство сме. Просто ни е добре да не влачим кредит.

Ако трябва да бъда честна, няма как да ме разочароваш с фантазиите си, защото много добре знам колко излиза довършването на едно жилище, дори и да е без екстри.
Отделно,ти се изхвърли с марките уреди, ако си спомняш, пак ти се изхвърли с чистачката и готвачката, та колкото и да помпаш заплатата на провайдъра, сметката пак не излиза.
И не, ти нищо нямаш, де факто- той си има жилище, а ти живееш по милост, за да не дава пари за гледачка.

# 1 422
Ами не, вече не съм изцяло зависима финансово, да не кажем никак. Както казах, колелото се върти, животът върви и за съжаление нямам задължение да живея така, както ти си представяш.

Таис, искаш да кажеш, че с мъжа ти двама работещи в своя живот не сте си купили свой имот?

Скрит текст:
Абсурт, довършването излезе около 20К лева. Уредите ми са хубави, ама банята ми е с плочки KAI. Въпрос на приоритети. Не сме се изхвърляли, съвсем базови неща. Нямам луни, окачени тавани и стена с малки тухлички по модата. И не мисля, че марката Бош е изхвърляне - не е печка Миеле за 9К лева, нормална печка си е. Вече по милост ли живея и как - не е твоя работа какви са ни отношенията.

# 1 423
Всъщност, Сирен не е обещавала да е искрена, в тази тема тя каза, че ще пише, каквото си иска, защото това е "Интернет". Въпросът, по-скоро е, че всеки може да реши, че е 'лайф коуч", но какво стои зад "самочувствието" му да дава непоискани съвети...

# 1 424
Разбира се, че си зависима. Ако си представим хипотетично, че мъжът ти изплиска легена и те изхвърли заедно с децата, ти нямаш финансовата възможност нито да купиш жилище, нито да издържаш сама вас четиримата.

Общи условия

Активация на акаунт